Gazete Vatan Logo

Maaşlara zam mı geliyor? Tarihi duyurdu, asgari ücrete temmuz zammı...

Asgari ücrete zam ile ilgili son dakika açıklaması. Milyonlar çalışan merakla bekliyordu. Maaşlara zam mı gelecek sorusunu yanıtladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, temmuz ayında asgari ücrete ek zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi. "Ekstra önlem alınması gerekiyorsa bununla alakalı ilgili bakanlarımız çalışmalarını yapmaya devam ediyorlar" diyen Kandemir, sonbahardan itibaren enflasyonda hissedilir bir düşüş olacağını ifade etti. İşte son dakika haberinin detayları...

Maaşlara zam mı geliyor? Tarihi duyurdu, asgari ücrete temmuz zammı...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kandemir, milyonlarca asgari ücretlinin merakla beklediği 'ek zam' konusuyla ilgili de konuştu.

Kandemir, "Esasında rutini içerisinde devam eden bir çalışma zaten derde deva olacak bir çalışma. Ama bunun dışında ekstra önlem alınması gerekiyorsa bununla alakalı da ilgili bakanlarımız çalışmalarını yapmaya devam ediyorlar. " ifadelerini kullandı.

Kandemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanımıza arz ettiler, arz ediyorlar. Bir yol haritası üzerinde mutlaka çalışılıyor. Milletimizin sokakta vatandaşımızın derdi bizim derdimiz. Orada bir problem varsa bu problem bizim problemimiz. İlgili bakanlarımız konuyla ilgili çalışmalarını yapıyorlar. Önümüzdeki süreç içerisinde atılan adımları bunları hep beraber göreceğiz. Fakat bunu yaparken popülist bir söylemin içerisine girmeyi de doğru bulmuyoruz. AK Parti milletine uzun vadede bedel ödetecek hiçbir şeyi yapmamakla zaten istikrarı sağlamış bir siyasi hareket. Bunun bir dengesi var o denge içerisinde hükümet olmanın gereğini de yerine getirerek adımlar atmaya devam edeceğiz."

Haberin Devamı