Gazete Vatan Logo

Asgari ücrete temmuz zammı var mı, asgari ücret zammı olacak mı? Asgari ücrete ek zam gelecek mi?

Asgari ücrete ek zam gelecek mi, temmuzda asgari ücret zammı olacak mı? Asgari ücrete ek zam konusu gündemde kalmayı sürdürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayında yapılacak zamma ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte asgari ücret zammı hakkındaki son bilgileri…

Asgari ücrete temmuz zammı var mı, asgari ücret zammı olacak mı? Asgari ücrete ek zam gelecek mi?

Asgari ücrete temmuz zammı sabırsızlıkla bekleniyor. Temmuz ayı yaklaşırken, yapılan açıklamalar da sıklaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Bilgin ve Ömer Çelik'ten gelen açıklamalar ardından temmuz zammı hakkındaki aramalar arttı. İşte “Asgari ücrete zam gelecek mi, temmuzda zam var mı?” sorularının yanıtı…

Asgari ücrete temmuz zammı var mı, asgari ücret zammı olacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, İstanbul’da "MEXT BİL-İşim Eğitim ve İstihdam Programı" iş birliği protokolü imza töreninde konuşarak, temmuz ayında düzenlemeler yapılacağını, emekli maaşlarını ve kamu çalışanlarının özlük haklarını düzenleyen çalışmaları tamamlamak üzere olduklarını dile getirdi.

Bakan Bilgin, buradaki konuşmasında, "Ücretlilerin enflasyon karşısındaki kayıplarını giderecek çalışmalar önümüzde. Temmuzda yapacağımız düzenlemeler var. Emeklilerin maaşlarını, kamu çalışanlarının özlük haklarını düzenleyen çalışmaları tamamlamak üzereyiz." dedi.

ÖMER ÇELİK'TEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK devam ederken gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çelik şunları söyledi; "Asgari ücret dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir. Yakından takip ediliyor. Vatandaşlarımızın hayat koşulları bizim partimizin her zaman gündemindedir.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA OLUMLU AÇIKLAMA YAPTI

Basın mensuplarından Erdoğan'a "Yılbaşında asgari ücret ve memur maaş zammı belirlendikten sonra "Gerekirse yıl ortasına doğru enflasyon ve günün koşulları değerlendirilerek tekrar bir değerlendirme yapılabilir" dediniz.

Geçtiğimiz günlerde masada işçi adına pazarlıkları yürüten Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da biz bir davet gelirse zevkle o masaya otururuz dedi. Bir gündem var mı, yıl ortasında asgari ücretle ilgili yeni bir gelişme, bir zam olur mu? Bir de emekliler için bayram ikramiyesi ödeniyor, onların da bir zam beklentisi var, emeklilere de bir müjdeniz olacak mı?" sorusu yöneltilmişti.

Erdoğan bu soruya "Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir."

Haberin Devamı

"Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır." yanıtını verdi.