Gazete Vatan Logo

Asgari ücret bugün açıklanacak mı? 2023 asgari ücret zammında sona gelindi! Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı bitti mi, asgari ücret ne kadar olacak?

Bugün asgari ücret toplantısı saat kaçta başlayacak, bitecek, asgari ücret bugün açıklanır mı? sorularının ardı arkası kesilmiyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun asgari ücret belirleme maratonu devam ediyor. İlk iki toplantıda ücret miktarı şekillenmedi, bugünkü toplantıda anlaşma oluşması durumunda asgari ücret için ilk rakamlar konuşulacak. Peki, asgari ücret 3. Toplantısı saat kaçta, asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?

Asgari ücret bugün açıklanacak mı? 2023 asgari ücret zammında sona gelindi! Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı bitti mi, asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret zammı için maraton 7 Aralık’ta başladı, 14 Aralık’ta ikinci kez masaya oturuldu. İlk 2 toplantıdan sonuç çıkmayınca gözler üçüncü toplantı olan 20 Aralık’a çevrildi. 2. Toplantının ardından TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak “Bu toplantıda herhangi bir rakam konuşulmadı” ifadelerine yer verdi.  TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise açıklamasında “Nihai karar için tekrar bir araya geleceğiz” ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Toplantısı bugün saat kaçta, asgari ücret zammı belli olacak mı?

2022 yılında net 2 bin 825 lira olan asgari ücret, ocak ayında yüzde 50 artırılarak 4 bin 253 liraya çıkartılmıştı. Temmuz ayındaki yüzde 30 artış ile birlikte asgari ücret kümülatif olarak 2022'de yüzde 95 artmış, net ücret 5 bin 500 lira olmuştu. 

Asgari ücret 3. Toplantısı saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplanacak.

Asgari ücret bugün belli olur mu?

İlk toplantıda yapılan açıklamada, ''İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845 lira oldu'' denildi. 

Haberin Devamı

Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilen toplantılarda işçi, işveren ve hükümet kesiminin birlik olduğu rakam Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuluyor. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den asgari ücret açıklaması 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün yapılacak üçüncü toplantısına ilişkin, uzlaşmaya varılacağını daha önce dile getirdiğini hatırlattı.

Bakan Bilgin, şunları kaydetti; Yarın asgari ücret toplantısı var toplantıdan sonra uzlaşmaya varacağımızı daha önce dile getirdim. Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki bir beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz.

Yanında eleman çalıştıran esnafa da sordum doğrudan doğruya çalışan çocuklara da sordum. Tabi çalışanların daha fazla beklentileri var.

Esnafta ödeyebileceğimiz bir şey yapın iş yerimiz açık kalsın diyor. Biz burada enflasyonist ortamda Türkiye'nin çalışanlarının rahat edebileceği rahat nefes alabileceği enflasyonun baskısından kurtulmayı hissettikleri bir rakam olmasını ümit ediyorum."

Haberin Devamı

Bakanlık, 2023 Yılında Geçerli Olacak Asgari Ücreti Belirleme Çalışmaları Kapsamında Başlattığı Araştırma Sonuçlarını Açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret belirleme çalışmaları kapsamında işçilerin, işverenlerin ve kamuoyunun beklentilerini tespit etmek üzere başlattığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı. İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845 TL oldu.

İşçi, işveren ve farklı mesleklerden oluşan vatandaşların oluşturduğu kamuoyuna 2023 yılı asgari ücret beklentisinin sorulması üzerine, işçilerin asgari ücret beklentisi 7 bin 500 TL’nin üzerindeyken, işverenlerin asgari ücret beklentisi 7 bin TL oldu. İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden oluşan vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun ortak beklentisi ise 7 bin 845 TL oldu. Asgari ücretle çalıştığını belirten işçilerin asgari ücretten beklentisi de ortalama 7 bin 630 TL olarak hesaplandı.

Haberin Devamı