Gazete Vatan Logo

3600 ek gösterge nedir, ne zaman verilecek, kimleri kapsıyor? 3600 ek gösterge Meclis’e ne zaman sunulacak?

3600 ek gösterge çıktı mı, Meslic’e ne zaman sunulacak? Soruları uzun zamandır vatandaşın gündemindeydi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge çalışmalarında sona gelindiğini ve düzenlemenin mayıs ayında Meclis'e sunulacağını söyledi. Adalet duygusunu zedelemeyen bir düzenleme yapmak istediklerini belirten Bakan Bilgin, ''Statüler arasındaki farklılaşmayı koruyan bir düzenleme olacak'' dedi. Peki, ek gösterge nedir, ek gösterge kimleri kapsıyor? İşte Ek gösterge de son durum…

3600 ek gösterge nedir, ne zaman verilecek, kimleri kapsıyor? 3600 ek gösterge Meclis’e ne zaman sunulacak?

Kabine toplantısı sonrasında soruları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’den ek gösterge açıklaması da geldi. Bakan Bilgin, kurumların da katıldığı çalışmaları bitme aşamasına getirildiğini, şubat aşı içerisinde ilk açıklamanın yapılabileceğini belirtirken yapılan 3600 ek gösterge çalışmalarında sona gelindi. Düzenleme mayıs ayında Meclis'e sunulacak.

3600 EK GÖSTERGE SON DURUM

Açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptı.

Kabine toplantısı sonrasında soruları yanıtlayan Bakan Bilgin, diğer kurumların da katıldığı çalışmaları bitme aşamasına getirildiğini, şubat aşı içerisinde ilk açıklamanın yapılabileceğini belirtti.

Vedat Bilgin, düzenlemenin mayıs ayı itibarıyla Meclis'e sunulacağını açıkladı.

Bilgin ''Adalet duygusunu zedelemeyen bir düzenleme yapmak istiyoruz, statüler arasındaki farklılaşmayı koruyan bir düzenleme olacak'' dedi

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek göstergenin devlet memurlarının aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli bir yeri vardır.

Ek göstergelerin yüksek olması emekli aylığı ve ikramiyesinin de yüksek olması anlamına gelir. Bu nedenle memurlar bulundukları unvanların birinci derece kadroları için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını istiyorlar.

Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirlenir. Ek göstergesi 3600 olan bir memur, göstergesi 2 bin 500 olan bir memurdan emeklilikte daha fazla maaş ve ikramiye alabiliyor.

Haberin Devamı

EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSIYOR?

3600 ek gösterge, dört meslek grubunu polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşireleri kapsıyor. Böylece 2200 ve 3000 olan ek gösterge, 3600’e çıkacak.

Düzenleme, meslek gruplarına göre farklılık göstermeyecek, bu meslekleri kapsayan tek bir düzenleme yapılarak, ek gösterge yükseltilecek.