Gazete Vatan Logo

3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmesi! Kimleri kapsayacağı belli oldu

Milyonlarca kişi bekliyordu. 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada, "3600 ek göstergenin kapsamı belirlendi" dedi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamu çalışanlarının refahını arttırmak için gerekli bütçe çalışmasını bitirdi. Cumhurbaşkanına sunulacak düzenleme, Polis, hemşire, din görevlisi ve diğer meslek gruplarındaki kamu personelini kapsayacak.

3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmesi! Kimleri kapsayacağı belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek göstergenin kapsamının belirlendiğini ifade etti. 3600 ek gösterge; polis, hemşire ve diğer meslek gruplarını kapsıyor. Konuyla ilgili detayları paylaşan CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz dakikalarda Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, TBMM’ye geldi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. 3600 ek gösterge düzenlemesi tamamlandı mı sorusuna Bakan Bilgin, “Doğrudur, tamamlandı” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Başkanlığında 3600 ek gösterge toplantısı yapılmıştı ve kapsamının üzerinde son çalışmanın yapıldığını söyleyebiliriz. Bu çalışma dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu.

Bugün grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3600 ek göstergeyle ilgili bir açıklama yapması beklentisi var. Aslında Çalışma Bakanlığı, 3600 ek göstergeyle ilgili uzun zamandır çalışma yürütüyor. Bununla ilgili sendikalarla ilgili de görüşmeler yapıldı. Şubat ve mart aylarında yapılan toplantılar sonrası çalışma tamamlandı. Hazırlanan çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

İlerleyen dakikalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kürsü konuşmasında AK Parti grubunda 3600 ek göstergeyle ilgili mesaj vermesini bekliyoruz."

GEREKLİ BÜTÇE ÇALIŞMASI BİTTİ

Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı kamu çalışanlarının refahını arttırmak için gerekli bütçe çalışmasını bitirdi.