Gazete Vatan Logo

Asgari ücret toplantısı başladı mı, Asgari ücret tespit komisyonu saat kaçta toplanacak?

Asgari ücret zammı için işçi, işveren ve hükümetten 5’er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan komisyon bugün toplanacak.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ’i ve işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nu (TİSK) davet etti. Peki, Asgari ücret toplantısı başladı mı, Asgari ücret tespit komisyonu saat kaçta toplanacak?

Asgari ücret toplantısı başladı mı, Asgari ücret tespit komisyonu saat kaçta toplanacak?

Asgari ücret toplantısı bugün olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ'i ve işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nu (TİSK) 29 Haziran Çarşamba günü toplantıya davet etti.

Asgari ücret toplantısı başladı mı?

Asgari ücret toplantısı için bugün saat 14.00'te işçi, işveren ve hükümet temsilcileri bir araya gelecekti, toplantı 14.22'de başladı. 

Asgari ücret komisyonuna işçiyi temsilen katılan Türk-İş, 6 aylık enflasyon kaybının telafi edilmesi talebiyle masaya oturma kararı aldı. 6 aylık enflasyonun yüzde 40 civarında gerçekleşmesi bekleniyor.