Gazete Vatan Logo

Asgari ücret net ne kadar oldu?

Asgari ücret net ne kadar oldu? Sorusu milyonlarca işçinin beklediği asgari ücret zammı belli oldu. 14.00’da başlayan Asgari ücret Komisyonu Toplantısı’ndan asgari ücret ile ilgili son dakika haberi geldi. Asgari ücrette geçen yıla göre 303,80 lira zam yapıldı. Peki asgari ücret net ne kadar oldu?

Asgari ücret net ne kadar oldu?

7 milyon kişinin beklediği asgari ücret zammı belli oldu. Toplantının ardından 2020 yılında asgari ücrete yapılan zam oranı Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Çelik tarafından açıklandı. Peki asgari ücret net ne kadar oldu?

Asgari ücret net ne kadar oldu?

7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri sona erdi. Dördüncüsü yapılan Asgari Ücret Komisyonu Toplantısının sona ermesiyle, 2020 yılı asgari ücreti belli oldu. Asgari ücret son dakika haberlerine göre, bugün saat 14.00'da başlayan toplantı sonrası Bakan Selçuk'un açıklaması ile Asgari ücrette beklenen rakam netlik kazanmış oldu.

Milyonlarca işçinin ‘Asgari ücret net ne kadar oldu?' sorusu yanıt buldu. 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren asgari ücreti 2.943 tl Bürüt, 2.324 tl net olarak belirlendi.