Gazete Vatan Logo

3600 ek gösterge ne zaman Meclis’e gelecek? Bakan Bilgin'den son dakika 3600 ek gösterge açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge için bakanlık içinde oluşturulan kurulun çalışmalarını tamamladığını belirtti. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman Meclis’e gelecek? İşte ek göstergede son durum…

3600 ek gösterge ne zaman Meclis’e gelecek? Bakan Bilgin'den son dakika 3600 ek gösterge açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlık içindeki kurulun çalışmaları tamamladığını, bundan sonraki süreçte diğer bakanlıklar ve Memur-Sen ile görüşme yapılacağını söyledi. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman Meclis’e gelecek? İşte ek göstergede son durum!

3600 ek gösterge ne zaman Meclis’e gelecek?

Bilgin, daha önceki açıklamalarında konunun meclise gelmesi için ocak ayına işaret etmişti. Kasım ortasında bir etkinlikte konuşan Bilgin, "Bu çalışmayı Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle sonlandırmak için çalışıyoruz. İnşallah ocak ayında TBMM'ye getireceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, ‘Asgari ücret ve emeklilerin durumu olmak üzere 3600 Ek Gösterge olmak üzere Türkiye’nin gündeminde olan çalışan dar gelirlileri yakinen ilgilendiren konularda hakkaniyete uygun ve yurttaşlarımızı hiçbir şekilde enflasyonist baskılara ezdirmeyecek kararları hükümetimizin alacağına yürekten inanıyoruz.’ açıklamasında bulundu.

Öte yandan 3600 ek gösterge konusu ile ilgili de daha önce açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Personelimizin önemli bir kısmını kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz." dedi.

Haberin Devamı