Gazete Vatan Logo

31. dönem POMEM başvuru tarihi ne zaman? 31. dönem POMEM başvuru şartları açıklandı mı, yaş sınırı var mı, POMEM 31. dönem kontenjan dağılımı belli mi?

31. Dönem POMEM başvuru tarihi ne zaman, 2024 yeni polis alımı başvuruları başladı mı? Polis olmak isteyenler polis alımı ile ilgili aramalarını arttırdı. 31. Dönem POMEM başvurularının ne zaman başlayacağını sorgulayan adaylar Polis Akademisi duyuru sayfasını sık sık ziyaret ediyor. En son 29. ve 30. Dönem Pomem Eğitimine Silahaltında Bulunması Nedeniyle Kayıt Yaptıramayan Adaylar için duyuru yayımlandı. İşte 31. dönem POMEM başvuru tarihi 2024 ile ilgili ayrıntılar…

31. dönem POMEM başvuru tarihi ne zaman? 31. dönem POMEM başvuru şartları açıklandı mı, yaş sınırı var mı, POMEM 31. dönem kontenjan dağılımı belli mi?

Polis olmak isteyen adaylar 31. dönem POMEM başvuru tarihi ile ilgili arama motorlarına yöneldi. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından POMEM başvuru ve mülakat duyurusunun yapılması bekleniyor. Peki, 31. Dönem POMEM başvuruları ne zaman?

31.DÖNEM POMEM BAŞVURU TARİH NE ZAMAN?

Yeni polis alımının ne zaman yapılacağı henüz belli olmadı. 31. Dönem POMEM başvuru ve sınav tarihlerine ilişkin resmi duyuru yayınlanmadı.

2023 POMEM BAŞVURUSU NE ZAMANDI?

3O. Dönem POMEM başvuruları 1- 19 Mayıs 2023 tarihlerinde alınmıştı. Sınav sonuçları da 8 Eylül'de açıklanmıştı.

29 ve 30. Dönem Pomem Eğitimine Silahaltında Bulunması Nedeniyle Kayıt Yaptıramayan Adaylar İçin Önemli Duyuru

30. Dönem POMEM Giriş Sınavını kazanarak Polis Meslek Eğitimi için POMEM Müdürlüklerine planlaması yapılan, ancak 30. Dönem POMEM Eğitiminin başladığı tarihte 7179 sayılı Askeralma Kanununa göre mecburi askerlik hizmetinin devam etmesi nedeniyle kayıt yaptıramayan ve süresi içerisinde (30. Dönem POMEM eğitimine asıl olarak planlanan adaylar için 08 Eylül - 23 Ekim 2023, 1. yedek olarak planlanan adaylar için 27 Ekim - 01 Kasım 2023, 2. yedek olarak planlanan adaylar için 09 - 14 Kasım 2023, 3. yedek olarak planlanan adaylar için 20 - 25 Aralık 2023 tarihleri arası) Polis Akademisi Başkanlığına dilekçe ile başvuran adaylar 06.06.2015 tarihli ve 29378 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin 19'uncu maddesinin 2'nci fıkrasında yer alan "Askeralma Kanununa göre silah altında bulunduğu için geçici kaydı yapılamayan adaylar, müracaatları halinde bir sonraki POMEM eğitim programı planlamasına dahil edilir." hükmüne istinaden 31. Dönem POMEM eğitimine planlanacaktır.

Haberin Devamı

Ayrıca, 29. Dönem POMEM Giriş Sınavını kazanarak Polis Meslek Eğitimi için POMEM Müdürlüklerine asıl veya yedek olarak planlaması yapılan ve o dönemki başvuru süreleri içerisinde Polis Akademisi Başkanlığına dilekçe ile başvuran ancak, 7179 sayılı Askeralma Kanununa göre mecburi askerlik hizmetinin devam etmesi nedeniyle 30. Dönem POMEM eğitimine kayıt yaptıramayan adaylarda 06.06.2015 tarihli ve 29378 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin 19'uncu maddesinin 2'nci fıkrasında yer alan "Askeralma Kanununa göre silah altında bulunduğu için geçici kaydı yapılamayan adaylar, müracaatları halinde bir sonraki POMEM eğitim programı planlamasına dahil edilir." hükmüne istinaden bir sonraki POMEM eğitimine planlanacaktır.

Haberin Devamı

Adayların 31. Dönem POMEM eğitimi kapsamında planlanacakları POMEM Müdürlükleri 31. Dönem POMEM Giriş Sınavı sonucu ile birlikte resmi internet adresimiz www.pa.edu.tr üzerinden ilan edilecek olup posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmeyecektir. Adayların Başkanlığımız internet sitesini takip etmesi gerekmektedir.