Gazete Vatan Logo

2020 mahalli idareler görevde yükselme sınavı ne zaman? Mahalli idareler görevde yükselme sınavı 2020!

Mahalli idareler görevde yükselme sınavı ne zaman, sorusunun cevabı Mahalli idareler personeli tarafından merak ediliyor. COVİD 19 nedeniyle GYS sınav taleplerinde aksaklıklar yaşandı. Görevde Yükselme Sınavına girecek herkes gibi Mahalli idareler personelinin de gözleri görevde yükselme sınavı yapılacağı tarihte. İşte Mahalli idareler görevde yükselme sınavı 2020 hakkında merak edilenler...

2020 mahalli idareler görevde yükselme sınavı ne zaman? Mahalli idareler görevde yükselme sınavı 2020!

Corona virüsü nedeniyle bu yıl Mahalli İdareler Personelinden talepler alınamadı. Görevde yükselme ve unvan değişikliği bekleyen adaylar, sabırsızlıkla arama motorları üzerinden, mahalli idareler görevde yükselme sınavı ne zaman sorusuna yanıt arıyor. Mahalli İdareler Personeli için sınav son olarak 2019 yılı Ocak ayında açılmıştı.

MAHALLİ İDARELER GÖREVDE YÜKSELME SINAVI 2020 TARİHİ BELLİ Mİ?

Resmi Gazetenin 04.07.2009 tarih ve 27278 sayılı nüshasında yayımlanan Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin "Duyuru ve başvuru" başlıklı 11 inci maddesinin birinci fıkrasında " Görevde yükselme suretiyle atama yapılacak boş kadroların sınıfı, unvanı, derecesi, hangi birimde bulunduğu ve aranacak şartlar, her yılın 15 Ocak tarihine kadar duyurulur. İlgililerin müracaatları 1 Şubat tarihine kadar alınır. Duyuruda yazılı sınava ilişkin olarak Bakanlıkça belirlenen konu başlıklarına yer verilir. Valiliklere gelen listeler birleştirilerek tek liste halinde en geç 15 Mart tarihine kadar Bakanlığa gönderilir." denilmektedir. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı