Gazete Vatan Logo

2020 İşsizlik maaşı ne kadar oldu? Yazarımız Mert Nayır cevapladı!

7 milyonun üzerinde asgari ücretli çalışan asgari ücret tespit komisyonunun son toplantısının sonucunu merakla bekliyordu. 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinden sona gelindi ve 2020 asgari ücret zammı belli oldu. Asgari ücret sadece 7 milyon çalışanı değil aynı zamanda çalışmayanı da etkiliyor. İşsizlik maaşı da asgari ücrete göre belirleniyor. Peki, 2020 işsizlik maaşı ne kadar oldu? Yazarımız Mert Nayır cevapladı!

2020 İşsizlik maaşı ne kadar oldu? Yazarımız Mert Nayır cevapladı!

Asgari ücret ne oldu, Asgari ücret ne kadar oldu? Soruları cevabını buldu. 2020 asgari ücret sonunda netlik kazandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve diğer temsilciler tarafından gerçekleştiren görüşme sona erdi. Asgari ücrete yüzde 15.3 zam yapılarak, brüt 2 bin 943, net 2 bin 324 oldu. Yeni asgari ücrette 15.3 oranında zam yapıldı. Asgari ücret zammının belirlenmesinden sonra, vatandaşlar 2020 yılında işsizlik maaşının ne kadar olacağını da araştırmaya başladı. İşte 2020 işsizlik maaşı hakkında merak edilenler…

YÜZDE 15.03 ARTIŞ

Yıl sonu enflasyon oranı yüzde 12 olarak ön görülmekteydi ve beklenen yıl sonu enflasyon oranının üç puan artış sağlayarak, yüzde 15.3 oranında zam yapıldı.

2020 İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU?

En yüksek işsizlik maaşı 2 bin 354 TL

En düşüş işsizlik maaşı bin 177 TL

İŞSİZLİK MAAŞINI KİMLER ALABİLİR?
İşsizlik maaşında bir hizmet akdine dayalı olarak çalışan sigortalılar, kısmi süreli iş sözleşmesi ile çalışan sigortalılardan isteğe bağlı prim ödeyenler sandıklara tabi sigortalılar ve ülkemizde çalışma vizesi ile çalışan yabancı işçiler işsizlik sigortası kapsamındadır.
İŞSİZLİK MAAŞI ALMA ŞARTLARI
– Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
– Hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak,
– Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
– Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.

Haberin Devamı