Gazete Vatan Logo

Whatsapp çöktü mü? Mesajlar gönderilmiyordu, bakanlıktan açıklama geldi

Milyonlarca kullanıcısı bulunan Whatsapp'ta bu sabah itibariyle erişim engeli yaşandı. Uygulamada mesajların gitmediği görülürken sorun hakkında sosyal medyada kullanıcılar sıklıkla Whatsapp çöktü mü, mesajlar neden gitmiyor araması gerçekleştirdi. Şikayetler ve açıklamalar peş peşe gelirken uygulama saat 11:52 itibari ile kademeli olarak düzelmeye başladı. Peki, Whatsapp çöktü mü? Whatsapp’ta sorun mu var? Whatsapp mesajları neden gitmiyor? İşte Whatsapp'ta erişim sorununun nedeni…

Whatsapp çöktü mü? Mesajlar gönderilmiyordu, bakanlıktan açıklama geldi

Facebook, Instagram ve Messenger gibi platformları bünyesinde barındıran Meta’ya ait olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp Türkiye saati ile 10.00 sularında çöktü. Bazı kullanıcılar mesajların iletilemediğini ve "tek tıkta" kaldığını söylerken, bazı kullanıcılar ise mesajların iletildiğini fakat cevap verilemediğini açıkladı.

Sosyal medya kullanıcıları WhatsApp’ın çöktüğünü Twitter üzerinden paylaşırken, şirketten bir açıklama gelmedi. Kullanıcılar gönderilen mesajların iletilemediğini fakat buna rağmen bazı mesajların geldiğini açıkladı.

MESAJLAR NEDEN GİTMİYOR?

WhatsApp’ın masaüstü bilgisayarlarda da kullanılan WhatsApp Web özelliğine de erişilemediği belirtildi. Whatsapp'ın son 24 saat kesinti raporuna bakıldığında da son 10 dakikadır özellikle İstanbul bölgesinde kesinti bildirimleri geldiği görülüyordu. Şikayetler ve açıklamalar peş peşe gelirken uygulama saat 11:52 itibari ile kademeli olarak düzelmeye başladı. 

 

META'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Meta: Mümkün olan en kısa sürede herkes için WhatsApp'ı eski haline getirmek için çalışıyoruz. İfadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BAKAN YARDIMCISI SAYAN'DAN AÇIKLAMA

Bakan Yardımcısı Sayan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "WhatsApp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir" dedi.

Sayan açıklamasında ayrıca, "Küresel ölçekte kendi alanlarında adeta fiili tekel oluşturan dijital hizmet sağlayıcılar ve OTT'lerin hizmet sürekliliği açısından hesap sorulamaz olması söz konusu olamaz. Fiilen gündelik hayatın bir parçası haline gelen dijital hizmet sağlayıcıların topluma ve egemen devletlere karşı sorumlulukları olduğu yadsınamaz" ifadelerini de yer verdi.