Gazete Vatan Logo

TOGG Gemlik Kampüsü nerede, TOGG fabrikası nerede? TOGG seri üretime geçiyor!

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili projesi Togg'un seri üretiminin gerçekleştirileceği Gemlik Kampüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yarın resmi olarak açılacak. Peki, TOGG Gemlik Kampüsü nerede?

TOGG Gemlik Kampüsü nerede, TOGG fabrikası nerede? TOGG seri üretime geçiyor!

TOGG Gemlik Kampüsü nerede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla Türkiye'nin yerli ve milli otomobil rüyası yeniden hayat bulurken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) liderliğinde başlayan yatırımcı arayışı kısa sürede tamamlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TOBB koordinasyonunda yürütülen yerli otomobil üretimi için, 2 Kasım 2017'de Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü; Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding ile imzalandı. Togg'un, elektrikli otomobil üretimi için Bursa'nın Gemlik ilçesinde fabrika kuracak. Peki, TOGG Gemlik Kampüsü nerede?

TOGG Gemlik Kampüsü nerede?

TOGG Gemlik Kampüsü adresi, Gençali, M. K. Atatürk Cd. 14/99a, 16620 Gemlik/Bursa.

Aralık 2019'da yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile TOGG'un Bursa'nın Gemlik ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait alanda kurulacak olan fabrikada üretileceği açıklandı.

4 bin kişiye istihdam sağlayacak fabrikaya ulaşımı kolaylaştırmak için köprülü kavşak yapılırken, TOGG ismi de trafik levhalarındaki yerini aldı. 

Haberin Devamı

Doğuştan elektrikli TOGG 300+ ve 500+ kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak. 2023 yılından itibaren dünyada ilk kez kullanılmaya başlanacak olan "Holografik Asistan" teknolojisi uygulanacak.

Mudanya- Gemlik arasındaki karayolu yatırımları kapsamında, 4.84 kilometre uzunluğunda, 3.84 kilometresi 2x2 ve bir kilometresi 2x1 bitümlü sıcak karışım olarak projelendirilen yol kapsamında bir adet köprülü kavşak, bir adet hemzemin kavşak ve 3 adet köprü bulunuyor.