Gazete Vatan Logo

Telefon arama yönlendirme nasıl yapılır? Gelen aramayı yönlendirme yöntemleri...

Telefonda arama yönlendirme yapmak en fazla kullanılan özelliklerden birisi olarak bilinmektedir. Arama yönlendirme özelliğinin kullanılması için telefona ayrıca bir uygulama indirilmesine gerek yoktur. Peki, Telefon arama yönlendirme nasıl yapılır? Gelen aramayı yönlendirme yöntemleri

Telefon arama yönlendirme nasıl yapılır? Gelen aramayı yönlendirme yöntemleri...

Telefonun kendi arama yönlendirme özelliğinin kullanılarak gelen aramaların farklı bir cihaza yönlendirilmesi mümkün olabilmektedir. Telefonda arama yönlendirme özelliğinin açılmasıyla telefona gelen aramaların farklı bir numaraya yönlendirilmesi gerçekleştirilmektedir.

TELEFON ARAMA YÖNLENDİRME NASIL YAPILIR?

Telefon kullanıcılarının arama yönlendirme özelliğini kullanmayı sıklıkla tercih ettikleri bilinmektedir. Arama yönlendirme yaparak, hattınıza gelen çağrıları farklı bir numaraya yönlendirmeniz mümkün olabilmektedir. Arama yönlendirme yapabilmek için ise aşağıdaki işlemleri gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

1- Telefon uygulamasının açılması gerekmektedir.

2- Sağ üst köşede yer alan üç noktaya basılması gerekir.

3- Ardından ayarlar menüsü açılır.

4- Açılan menüde gelen arama sekmesine basılır.

5- Arama yönlendirme seçeneğine basılır.

6- Yönlendirme menüsünde yer alan farklı seçeneklerden istediğinizi seçin.

7- Seçilen durumların oluşması halinde hangi numaraya yönlendirilmesini istiyorsanız eğer o telefon numarasını ilgili alana yazın.

Haberin Devamı

8- Son olarak ise kaydet seçeneğine basarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

GELEN ARAMAYI YÖNLENDİRME YÖNTEMLERİ

Telefonunuza gelen aramaları yönlendirmek için tercih edebileceğiniz çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Aramaların yönlendirilmesi genel olarak cihaz içerisinde bulunan çeşitli ayarların değiştirilmesiyle mümkün olabilmektedir. Aynı zamanda çeşitli uygulamaları kullanarak da arama yönlendirme işleminin gerçekleştirilmesi söz konusu olmaktadır.

Telefonunuza gelen aramaları başka bir hatta yönlendirmek için, **21* tuşladıktan sonra yönlendirme yapmak istediğiniz numarayı 11 haneli olacak şekilde yazarak ardından ise # sembolüne basarak arama yapmanız gerekmektedir.

Aramayı yaptığınız zaman gelen aramanın, yazdığınız numaraya yönlendirilmesi mümkün olmaktadır. Bir diğer gelen aramayı yönlendirme yöntemi ise telefon uygulamasında yer alan arama yönlendirme seçeneği ile mümkün olmaktadır. İstediğiniz yöntemi kullanarak hattınıza gelen aramaları kolay bir şekilde yönlendirmeyi sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

ARAMA YÖNLENDİRME YAPINCA NE OLUR?

Arama yönlendirme yapılmasıyla evde veya iş yerinde bulunan sabit telefonların yönlendirilmesini ve bu şekilde çağrının farklı bir numaradan cevaplandırılmasını sağlayabilirsiniz. Bu tekniği kullanarak sabit hatların cep telefonunuza yönlendirilmesini sağlayabilirsiniz. Böylece aramalarınızı farklı telefonlardan da görerek cevaplamanız mümkün olabilmektedir.

 

ARAMA YÖNLENDİRME NASIL İPTAL EDİLİR?

Arama yönlendirme yaparken kullandığınız yönteme göre yapılan yönlendirmeyi ne şekilde iptal edeceğiniz de farklılık gösterebilmektedir. **21* numara # yöntemini kullanarak yapılan yönlendirmelerin iptal edilebilmesi için yine telefonun arama kısmına girerek tuşlama yapmanız gerekmektedir.

Arama yönlendirmenin iptal edilebilmesi için ##21# tuşlamasının yapılarak arama tuşuna basılması gerektiği ifade edilebilir. Eğer telefonun ayarlar menüsünden arama yönlendirme özelliğini aktifleştirdiyseniz, özelliği kapatmak için de tekrar aynı menüye girilmesi gerekmektedir. Arama yönlendirmenin iptal edilmesi için, ayarlar menüsünde yer alan gelen arama sekmesine girilmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Ardından arama yönlendirme seçeneğine basarak yönlendirme yapmayı tercih ettiğiniz numarayı kaldırmanız gerekmektedir. Bu şekilde yaptığınız arama yönlendirme seçeneğini iptal ederek, yönlendirmeyi kapatmanız mümkün olmaktadır.