Gazete Vatan Logo

Teknolojide ‘anne’ indirimi

Anneler Günü için ne hediye alacağına karar veremeyenlere en son teknolojik ürünleri araştırdık

Cep telefonundan bilgisayara, küçük elektronik aletlerden televizyona, dijital fotoğraf makinesinden DVD’ye kadar yüzlerce üründe indirim fırsatı var. Teknoloji marketlerinde Anneler Günü için yapılan indirimler yüzde 25’i buluyor. Birçok marka ise hediyeli satışlarla annelerine hediye almak isteyenleri cezbetmeyi hedefliyor. Annenize Media Markt’tan 449 liraya netbook veya 189 liraya dijital fotoğraf makinesi, Electro World’den 749 liraya 32 inç LCD televizyon veya 79 liraya DVD, Teknosa’da ise 549 liraya 3 megapiksel kameralı akıllı telefon alabilirsiniz. İşte anneniz için hediye seçenekleri...

6.99 liraya 1 ay sınırsız sinema

Samsung 7/24 Sinema Uygulaması, Galaxy Tab ve Galaxy S kullanıcılarına sınırsız sinema keyfi sunuyor. Galaxy Tab ve Galaxy S kullanıcılarının S-Android Market’ten ücretsiz olarak indirebileceği bu aylık film/dizi uygulaması aracılığıyla, kendi zevklerine hitap eden onlarca yabancı filme, dizilere, animasyon filmlere ve çizgi dizilere ulaşabiliyor.

Aylık bedeli 6.99 TL olan uygulama, yakın bir zamanda Smart TV ve PC’lerde de yer alarak, kullanıcıların tek bir kullanıcı hesabıyla farklı platformdaki cihazlarından uygulamaya erişmesine olanak tanıyacak. İleriki dönemlerde bada platformuna da uyarlanması planlanan Samsung 7/24 Sinema Uygulaması, yakın gelecekte Android işletim sistemi ile çalışan akıllı telefon ve tabletlerde önceden yüklenmiş şekilde kullanıcıya ulaşacak.

Philips’ten çevre dostu akıllı monitör

PHILIPS’İN akıllı PowerSensor özellikli 225B2 serisi 22 inç ofis monitörleri, zararsız kızılötesi sinyallerle kullanıcının bilgisayar karşısından kalktığını anlayarak ekran parlaklığını otomatik olarak azaltıyor ve yüzde 80’e varan oranda enerji tasarrufu sağlıyor. Kullanıcı kalktığı anda görüntüyü karartan monitörler böylece güç tüketimini 0.1 watt’a kadar düşürüyor. Monitörler ayrıca SmartPower yapay zeka yazılımları sayesinde ekrandaki içeriğe göre görüntü özelliklerini optimize ederek kullanım esnasında da enerji tüketimini azaltıyor.

DST Diamond kalp kolye hediyeli

GENERAL Mobile, DST Diamond’ın Limited Edition serisini satışa sundu. Pembe ve beyaz renkli, navigasyon tuşu üzerinde olan Swarovski taşlarla süslü telefonu annesine almak isteyenler için de bir sürpriz var. El yapımı deri kutuda sunulan seriden ürün alanlara anneler gününe özel Swarovski taşlı kalp kolye hediye ediliyor. Bluetooth, Java gibi bağlantı özellikleri bulunan DST Diamond Limited Edition ile kablosuz veri transferinde MSN, Yahoo Messenger, Google Talk, Skype, Twitter ve Google arama motoruna, Facebook’a bağlanmak mümkün. Cihaz, 3.2 megapiksel kamera, stereo hoparlör, MP3, AMR ses kaydedici, MP4 video oynatıcı programları barındırıyor. DST Diamond Limited Edition, SMS, WAP ve MMS özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Toshiba’dan süper hızlı veri transferi

TOSHIBA Bilgisayar Sistemleri, saniyede 5 Gigabit’e kadar iletim hızı ile süper hızlı veri transferi yapabilen yeni SüperHızlı USB Teknolojisi (USB 3.0) özelliğine sahip yeni STOR.E ART4 harici hard disk sürücüsünü tanıttı. Cihazın yaygın olarak kullanılan USB 2.0 ile uyumlu olması, yalnızca USB 2.0’ı destekleyen bilgisayarlar ile de kullanılabilmesini sağlıyor. NTI BackupNow EZ yazılımı, sistem yedeklemesi yürütürken belirli dosyaları ve dosya türlerini yedekleyebilmek gibi seçenekler sunuyor.

Vodafone’da % 20’ye varan sürpriz indirim var

Vodafone, Anneler Günü’nde anlaşmalı olduğu markalarla çok özel indirimlere imza atıyor. Vodafone aboneleri Anneler Günü İndirim Kampanyası kapsamında, 30 Nisan-8 Mayıs 2011 tarihleri arasında 444çiçek’ten ve Divan pastanelerinden yapılan alışverişlerde yüzde 20, Altınbaş’tan yapılan pırlanta ve elmas alışverişlerindeyse yüzde 10’luk indirimlerden yararlanabilecek. Kampanyaya katılmak isteyen Vodafone abonelerinin 8008’e Anne yazarak SMS göndermesi yeterli.

Beyaz iPhone 4 geliyor

Bu numaraya gönderilen kısa mesajın ardından aboneler kendilerine gönderilen şifreyi ve cep telefon numaralarını alışveriş yaptıkları mağazadaki kasa görevlisine göstererek kampanyadan yararlanabilecek.

Vodafone Türkiye, Beyaz iPhone 4’ü yakında Türkiye pazarına sunacağını açıkladı. Satışa sunulduğu ilk günden beri akıllı telefon severlerin çok beğendiği iPhone 4’ün beyaz renkli yeni telefonu Beyaz iPhone 4, Vodafone Red ayrıcalığıyla pek yakında Türkiye’de satışa sunuluyor.

Çağrıları kaçırma dönemi bitti

ANDROID işletim sistemli akıllı telefonlarıyla öne çıkan HTC’nin Desire HD modeli anneniz için bir hediye alternatifi. Sert alüminyum bloktan şekillendirilmiş HTC Desire HD’nin 8 MP’lik HD video kayıt seçeneği ve dual flash kamerası sayesinde anneniz mutlu anlarını ölümsüz kılabilecek. HTC Desire HD ‘nin DLNA özelliği sayesinde anneniz fotoğraflarını ve videolarını büyük ekranda paylaşmak için artık ayrı bir kabloya veya bağlantı cihazına ihtiyaç duymayacak. HTC Sense arayüzüne sahip HTC Desire HD ile anneniz hiç bir çağrısını kaçırmayacak. Çünkü HTC Sense sayesinde telefonu nerede nasıl davranması gerektiğini biliyor; örneğin çantasının içindeyse zil sesini yükseltiyor.

Sadece bakıp çekmek isteyen annelere IXUS

CANON’UN ünlü IXUS serisinden son derece zarif bir kompakt fotoğraf makinesi olan IXUS 220 HS annenize alabileceğiniz hediyelerden... Sadece bakıp çekmek isteyen kullanıcılar için ideal olan IXUS 220 HS, Canon’un en yeni Akıllı Otomatik modu özelliğine sahip. Yüksek kalitede görüntü çekmeyi herkes için kolay hale getirmek üzere tasarlanan Akıllı Otomatik özelliği, her çekim koşulunu birçok belirleyeni hesaba katarak değerlendiriyor ve 32 değişken arasından en uygun ayarları seçerek en iyi resmin elde edilmesini sağlıyor.

Disney mouse’lar DataStar’la geldi

ADATA, Disney ve HP tüketici elektroniği ürünlerinin distribütörü olan DataStar, 7’den 77’ye her yaştan kullanıcıyı hedefliyor. DataStar Genel Müdürü Mehmet Kaplan, şirketin 2 yıl içinde birçok markayı Türkiye’ye kazandırdığını belirterek, “İlk 5 yılımızın sonunda 100 milyon doların üzerinde gelir hedefliyoruz. Yeni markalarımız bu hedefe ulaşmada bize önemli katkı sağlayacak” dedi. DataStar Pazarlama Müdürü Mahmut Ulucan ise ADATA’nın USB, taşınabilir bellek ve SD kartlarının satışına başladıklarını, Disney karakterleri ile süslü mouse, mousepad, notebook ve CD çantası, kulaklık gibi ürünleri ile HP markalı dijital fotoğraf makineleri, dijital video kameralar, multimedya player’lar, Blu-ray disk player’lar ve dijital fotoğraf çerçeveleri olmak üzere 5 ürün grubunun satışına başladıklarını belirtti.

SanDisk en küçük hafıza süreç teknolojisini yarattı

SanDIsk, 19 nanometre (nm) teknolojisini kullanarak ürettiği 64- gigabit, 2-bits-per-cell (X2) bazlı dünyanın en gelişmiş hafıza süreç teknolojisini 2011’in ikinci yarısından sonra üretecek. Bu sayede SanDisk, mobil telefon, tablet bilgisayar ve diğer cihazlarda kullanılan gömülü veya sökülebilir yüksek kapasiteli depolama cihazları üretebilecek. SanDisk, 3-bits-per-cell (X3) ürünlerini de 19 nm süreç teknolojisi ile birlikte ürün gamına ekleyecek. 19 nm’lik bellek, üstün yöntemli yenilik ve hücre tasarımı çözümleri dahil en gelişmiş hafıza flaş teknolojisini kullanıyor.

Tek tuşla ister fotoğraf ister video çekin

YILDIZ Bilişim Grubu şirketlerinden MersaSistem distribütörlüğünde Türkiye pazarına sunulan Casio, ZS5 ve ZS10 modelleriyle Anneler Günü’ne hazır. Exilim ZS5, 23 farklı hazır çekim moduna ve 14.1 megapiksel çözünürlüğe sahip. ZS5, bireysel ya da toplu fotoğraf çekimlerinde tüm yüzleri otomatik algılayıp netleme yaparak, bulanık fotoğraf sonuçlarını da tarihe karıştırıyor. Fiyatı KDV dahil 269 TL.

ZS10 ise “One Touch” özelliği ile 720p HD kalitesinde video kaydı gerçekleştirebiliyor. Fotoğraftan video çekimine ve beğenilmeyen çekimlerin silinmesine kadar tüm işlemlerin tek tuş ile gerçekleştirilebildiği ZS10’un fiyatı KDV dahil 349 TL.

Haberin Devamı