Gazete Vatan Logo

Steam saat kaçta dolara geçiyor, Steam ne zaman dolara geçecek? Steam hesabına dolar kuru ne kadar?

Steam kaçta, ne zaman dolara geçiyor? Oyun severler arama motorlarına yönelerek dijital oyun platformu Steamın ne zaman dolara geçeceğini araştırıyor. Steam aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 25 ülkede dolar üzerinden ödeme alınacağının açıklanmasının ardından oyun severler merakla Steam hesabına dolar kuru ne kadar? sorusuna yanıt aramaya başladı.

Steam saat kaçta dolara geçiyor, Steam ne zaman dolara geçecek? Steam hesabına dolar kuru ne kadar?

Steam saat kaçta dolara geçiyor, Steam ne zaman dolara geçecek? Oyun severler online oyun ağı Steamın dolar kuruna geçeceğini açıklamasının ardından geçiş zamanı sorgulanmaya başlandı. Platformu kullananların ödemeleri dolar üzerinden yapacağının açıklanmasının ardından döviz kuru da merak ediliyor.

STEAM KAÇTA, NE ZAMAN DOLARA GEÇİYOR?

Dijital oyun platformu olan Steam 20 Kasım Pazartesi gününden itibaren dolar kuruyla ödeme almaya başlanacak.

Oyuncular dolara geçerek ödemelerini döviz kuru ile yapabilecek. Platformun gece yarısı 01:00 – 03:00 saatleri arasında dolara geçmesi tahmin ediliyor.

STEAM HESABINDA DOLAR KURU NE KADAR?

Türkiye’nin de aralarında yer aldığı 25 ülke için yerel para birimi uygulamasını sona erdirerek dolar kuru ile ödeme alacağını duyuran Steam’dan şu açıklama yapılmıştı:

“Arjantin ve Türkiye'de son yıllarda yaşanan döviz kuru oynaklığı, oyun geliştiricilerinin oyunları için uygun fiyatları seçmelerini ve güncel tutmalarını zorlaştırdı. Geliştirici buluşmalarımızda ve sohbetlerimizde bunu yüksek sesle ve net bir şekilde duyduk. Buna ek olarak, sürekli döviz dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar nedeniyle Steam ödeme yöntemlerini bu ülkelerde çalışır durumda tutmakta zorlandık. Bu nedenden dolayı 20 Kasım'dan itibaren Arjantin ve Türkiye başta olmak üzere (ilave 25 ülke/bölge) tüm ödemeler dolar olacaktır.”

Haberin Devamı

STEAM HANGİ ÜLKELERDE DOLARA GEÇECEK?

Orta Amerika
Belize
El Salvador
Guatemala
Honduras
Nikaragua
Panama
Güney Amerika
Arjantin
Bolivya
Ekvador
Guyana
Paraguay
Surinam
Venezuela
MENA-USD Bölgesi

Orta Doğu
Bahreyn
Mısır
Irak
Ürdün
Lübnan
Umman
Filistin
Türkiye
Yemen
Kuzey Afrika
Cezayir
Libya
Fas
Tunus
Sudan