Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur’ bağlı vatandaşlar için online sorgulama hizmeti!

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan hem SSK hem de Bağ-Kur mükelleflerine internette SSK Bağ-Kur sorgulama işlem kolaylığı geldi. Güncel 4A-4B hizmet dökümünü almak isteyen SSK ve Bağ-Kur sigortalısı internetten SSK Bağ-Kur sorgulama yapabiliyor. İnternette SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi dakikalar içerisinde ve mesai saati koşulu olmadan her yerden yapılabiliyor.

SSK ve Bağ-Kur’ bağlı vatandaşlar için online sorgulama hizmeti!

Günümüz Türkiye’sinde devlet hizmetlerinde de internet altyapısı etkin biçimde kullanılmaya başlandı. Vatandaşın kamu hizmetlerinden yararlanırken veya kamuda yapacağı işlemlerini gerçekleştirirken de internet hızlı ve kolay işlem şansından faydalanarak daha kolay şekilde ve daha modern standartlarda işlem yapabilme şansına sahip olabilmeleri amaçlanıyor. Bu çerçevede internet altyapısını vatandaşa yönelik sunduğu hizmetlerinde etkin biçimde kullanan kamu kurum ve kuruluşlarından birisi de Sosyal Güvenlik Kurumu oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet ortamındaki geniş kapsamlı e-SGK ağı uygulamaları SSK ve Bağkur mükelleflerinin SSK Bağkur sorgulama gibi her bir sigorta ve emeklilik işleminin vatandaşlarca internetten de gerçekleştirilebilmesine yardımcı oluyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzde elektronik ortam üzerinde yer alan her bir Sosyal Güvenlik Kurumu e-SGK ağı uygulaması ile eski dönem işlem alternatiflerine göre çok daha hızlı bir şekilde işlem gerçekleştirebilme şansına sahip olunabiliyor. Bu durum modern yüzyıl dünyasının yaşam standartları çerçevesinde var olan zamanının önemli değerinin en basit işlemin dahi çok zorlu ve çok uzun sürelerde yapılarak, gereksiz vakit ve efor harcamalarına gerek olmadan işlemlerin gerçekleştirilebilmesi sağlanıyor. Bu çerçevede günümüz Türkiye’sinde Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerini ve Bağkur sigorta mükelleflerinin SSK Bağkur sorgulama işlemlerini de bu hizmet anlayışı çerçevesinde daha kolay ve daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı

İnternet ortamı üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarını kullanarak SSK Bağkur sorgulama işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmekte olan Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigorta mükellefleri en güncel sigorta bilgilerine ulaşabildiği bu online işlem ile daha pek çok önemli avantajdan yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Son yıllarda Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerinin ve Bağkur sigorta mükelleflerinin SSK Bağkur sorgulama işlemlerini internet ortamı üzerinden gerçekleştirebilmeleri, her zaman yoğun ve uzun sıraların bulunduğu Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçe müdürlüklerinde uzun zamanlar sıra bekleme çilesine ve üzerine gelen gereksiz ve yoğun evrak işlemlerine katlanmak durumunda kalmamasını sağlıyor

Haberin Devamı

Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerinin ve Bağkur sigorta mükelleflerinin SSK Bağkur sorgulama işlemlerini artık Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet ortamı üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamaları ile internete erişim sağlayabildiği her yerden yapabiliyor olması mesai saati bekleme koşulunu da tamamen ortadan kaldırıyor. Böylelikle hem SSK hem de Bağkur sigortası mükellefleri en güncel sigorta hizmet dökümünü alabilecekleri SSK Bağkur sorgulama işlemlerini daha kolay, daha hızlı ve daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarının internet ortamı üzerinde e-Devlet Kapısı üzerinden kullanılabiliyor olması nedeni ile SSK ve Bağkur sigortalısının SSK Bağkur sorgulama işlemini internetten yapabilmek için öncelikli olarak e-Devlet sisteminde kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Bu kimlik doğrulaması işlemi içinde genel olarak tercih edilen e-Devlet şifresi ile giriş yöntemi kullanılabiliyor.

Haberin Devamı