Gazete Vatan Logo

Robota zeybek oynattı!

Intel’in Teknoloji Konferansları’nda insansı robot NAO, Zeybek dansı yaptı. Intel işlemcisi sayesinde “akıllı” hale gelen ve öğrenme yeteneğine sahip olan NAO, ses ve yüz tanıyor, sohbet edebiliyor.

Intel Teknoloji Konferansları, geçen hafta İstanbul’da yapıldı. Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın’ın açtığı etkinlikte, Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv ve Alışveriş Merkezi ve Perakendeciler Derneği Başkanı Mehmet Nane de konuşmacı olarak yer aldı. “Gelecek Şimdi” temalı etkinlikte Aydın, nesnelerin internetinin gelecek 10 yılın öne çıkan teknolojisi olduğunu ve Intel’in Ar-Ge yatırımıyla Türkiye’nin bu alanda öncü olması amacıyla çalışmalar yaptığını söyledi.

19 trilyon dolara ulaşacak

Dikkat çeken diğer bölümler; atel ve alçı uygulamalarında sağlık sektörüne yenilik getiren “Akıllı Alçı” ve Intel Ar-Ge Merkezi’nden podyuma taşınan akıllı giysiler oldu. İnsansı robot NAO’nun yaptığı Zeybek dansı etkinliğe renk kattı. Intel işlemcisi sayesinde “akıllı” hale gelen NAO, ses ve yüz tanıyabilmesinin yanı sıra, sohbet de edebiliyor. NAO, öğrenme yeteneğine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Burak Aydın, “Nesnelerin interneti, giyilebilir teknolojiler ve bu yönde yapılan Ar-Ge çalışmaları önümüzdeki döneme damga vuracak. 2020’de nesnelerin interneti tabanlı servisler pazarının 19 trilyon dolara ulaşacağı öngörülüyor”dedi.

Haberin Devamı