Gazete Vatan Logo

Online vergi borcu nasıl sorgulanır?

Vatandaşları yakından ilgilendiren vergi borcunu online sorgulamak mümkün mü ? Resmi işlemleri kolaylaştıran E-Devlet ile vergi borcunu sorgulamak için neler gereklidir? Araç vergi borcu nasıl sorgulanır? İşte merak edilen sorulan cevapları...

Online vergi borcu nasıl sorgulanır?

Vergi borcunu internetten nasıl sorgularım? E-Devlet şifresi ile vergi borcunu sorgulamak mümkün müdür? Araç vergi borcu da E-Devlet şifresi ile sorgulanabilir mi ? İşte vergi borcu sorgulama ile ilgili merak edilen sorular ve cevapları...

Vatandaşlar belirli bir yaşa geldikten sonra sorumluluk içinde oldukları için bir iş kolunda çalışma zorundadırlar. Çünkü bu iş kurumları üzerinden almış olduğunuz maaşlar neticesinde vatandaşlar kişisel ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Kişisel ihtiyaçlarınızı karşılamak için maddiyata gerek vardır. Almış olduğunuz her mal veya mülkten de devletimize vergi olarak kazanç sağlanmaktadır. Oturmuş olduğumuz evden binmiş olduğumuz arabaya kadar devletimize vergi vermekteyiz. Bu vergiler sayesinde devletimiz bizlere hizmet sunmaktadır. Çünkü devletimize ödemiş olduğumuz vergiler sayesinde kazanç sağlanmaktadır. Hatta bu durumlar ilgili ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk şu cümleyi kullanmıştır. Vergilendirilen Kazanç Kutsaldır. Bu cümleden de anladığımız üzere her vatandaşın milli bir görevi vardır. Bu görevde ülkesine ve devletine vergi vermektir.

Haberin Devamı

ARAÇ VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vergilerini zamanında ödeyemeyen vatandaşlar ise vergi borçlusu durumuna düşmektedir. Bu durumu düşen vatandaşların kullanmış olduğu vergi borç sorgulama işlemi ne kadar borcunuzun olduğu hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlamaktadır. Vergi borç sorgulama işleminizi online sistemler üzerinden gerçekleştirme imkanınız vardır.

Vergi borç sorgulama işleminizi devletimizin resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirme imkânına sahipsiniz. E Devlet sistemi bildiğiniz üzere devletimizin resmi internet sitesidir. Bu resmi internet sitesi sayesinde vatandaşlar ülkemizde bulunan tüm kamu veya devlet kuruluşlarının internet sitelerine giriş yaparak resmi işlemlerini basit bir şekilde gerçekleştirme imkânına sahiptir. Ancak e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirmek için yapmanız gereken tek işlem e Devlet üyeliği almak olacaktır. E Devlet üyeliği almak için ise herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır. Bu beyanınızın ardından vezne görevlisi size 2 TL karşılığında T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir e Devlet şifresi verecektir. Bu şifreyi aldıktan sonra e Devlet giriş ekranında bulunan ilgili kutucuklara e Devlet şifrenizi ve T.C. kimlik numaranızı yazarak e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. E Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı isteyecektir. Bunun amacı ise bir sonraki resmi işlemlerinizde sistem sizi tanıyarak daha kolay ve daha hızlı işlem yapma imkânını sizlere sunmaktadır. Ayrıca e Devlet sistemi güvenliğiniz için PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz şifre ile değiştirmenizi isteyecektir. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E Devlet sistemi üzerinden gerçekleşen resmi işlemlerden biri de Vergi borç sorgulama işlemidir. Vergi borç sorgulama işleminizi e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmek için e Devlet sistemi üzerinde bulunan arama sekmesine Vergi borç sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkan sayfa üzerinden vergi borç sorgulama işleminizi basit bir şekilde gerçekleştirme imkânına sahipsiniz. Sizde online sistemler üzerinden vergi borç sorgulama işleminizi gerçekleştirmek istiyorsanız e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı