Gazete Vatan Logo

Nokia'dan o iddiaya yalanlama

Finlandiyalı teknoloji devi Nokia, yeniden akıllı telefon sektörüne gireceği yönündeki spekülasyonların doğru olmadığını açıkladı. Web sitesinden açıklama yapan firma, 'el elektroniği üretme satma planları olmadığını' belirtti.

Nokia açıklamasında, 'teknoloji basınında çıkan söylentilerin yanlış olduğu ve bir Nokia Networks'ün böyle bir planı olmadığı' ifade edildi.

Nokia, Eylül 2013'te mobil üretim ve operasyon birimini 7,1 milyar dolar karşılığında Microsoft'a satmıştı. Microsoft, Nisan 2014'te anlaşmanın resmen sonlandığını ve entegrasyon sürecine başlandığını duyurmuştu. Nokia, Microsoft satışının ardından bağımsız olarak ilk elektronik cihazı N1 tabletini Kasım 2014'te sunmuştu.

Recode sitesinde geçtiğimiz hafta yer alan haberde, şirketin en az iki yeni akıllı telefonla en geç 2016'da tekrar piyasaya girmek istediği öne sürüldü. Recode söz konusu iddiayı konuya yakın iki kaynağa dayandırdı.

Microsoft, Nokia ismini çıkardığı ilk telefonu Lumia 535'i Kasım 2014'te sunmuştu. İki firma arasında yapılan anlaşma gereği Nokia 2016'nın son çeyreğine kadar akıllı telefon üretme hakkına sahip değil.

Haberin Devamı

Kaynak: Al Jazeera