Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulama ekranı şifresiz kullanılıyor?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) IMEI sorgulama ekranından cihazların sorgulamaları yapılabiliyor. BTK IMEI sorgulama ekranında sorgulama işlemleri sorgulanan cihazın IMEI numarası üzerinden gerçekleştiriliyor. IMEI sorgulama işlemi BTK’nın e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor.

IMEI sorgulama ekranı şifresiz kullanılıyor?

Teknolojik gelişmeler yaşamın her alanında kendisine etkin şekilde yer bulmasına yol açıyor. Modern yüzyıl dünyasında insanların son derece pratik ve kolay bir şekilde yaşamının her noktasındaki işlemini gerçekleştirebilmesine yardımcı olması nedeni ile dünyanın her yerinde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde de popülerleşen mobil akıllı cihaz kullanımı ile birlikte yaşamın her noktasında çok önemli fırsatlardan yararlanılıyor. Ancak mobil akıllı cihaz kullanımının Türkiye’de her geçen gün büyük bir hız ile artış göstermesi ile birlikte beraberinde pek çok sorun ve ihtiyaç da kendisini gösteriyor. Bu çerçevede internette yer alan online IMEI sorgulama ekranı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun bu alanda ortaya çıkan ihtiyaçlarına yönelik olarak sunuluyor.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Elektronik ortam üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet ekranı üzerinden Türkiye’de kayıtlı olan her bir mobil akıllı cihaz ürününün tüm ayrıntılı kayıt bilgilerine ulaşılabiliyor. Bu durumda son yıllarda Türkiye’deki mobil akıllı cihaz sektöründe tüketicilerin çok sık şekilde karşı karşıya kalabildiği olumsuz durumlardan birisi olan güvenlik sorunlarına yönelik olarak çok basit ancak oldukça etkili bir önlem sağlıyor. Günümüz modern yüzyıl teknolojisi sayesinde nerede olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilme şanınsa sahip olan vatandaşlar da internet ortamı üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet ekranını oldukça yoğun şekilde kullanıyor.

Haberin Devamı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan online IMEI sorgulama hizmet ekranı, özellikle Türkiye’deki akıllı cep telefonları ve tablet bilgisayar ürünlerinde çok sık şekilde görülebilen çalıntı durumuna yönelik olarak ciddi bir güvenlik önlemi sağlıyor. Çünkü Türkiye’deki mobil akıllı cihaz pazarında bulunan her bir akıllı cep telefonunun ve tablet bilgisayarın daha üretimleri aşamasında üzerine atanan ve sadece kendisine özel olan bu eşi benzeri bulunmayan 16 haneli IMEI numarası Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde kayıtlıdır. Bu çerçevede de internet ortamı üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet ekranı üzerinden sadece dakikalar içerisinde akıllı cihazların BTK bünyesindeki IMEI kayıt bilgilerine ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun internet ortamı üzerinde yer alan ve Türkiye’deki her bir akıllı mobil cihazın IMEI numarasının kayıtlı olduğu sistem içerisinden IMEI numarası kayıt durumu bilgilerine IMEI sorgulama ekranı üzerinden ulaşılabiliyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından ücretsiz olarak hizmete açılan bu online sorgulama ekranını sadece e-Devlet Kapısı üzerinden kullanabiliyor. Bu çerçevede tüketici internette e-Devlet sisteminde kimlik doğrulaması yapmadan sadece dakikalar içerisinde BTK’ nın IMEI sorgulama hizmeti kullanarak cihazının çalıntı durumu ve IMEI kopyalanması durumu ile karşı karşıya kalıp kalmadığını öğrenebilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı