Gazete Vatan Logo

Evidea, performansını Dora''yla arttırdı

Ev ürünleri alanında faaliyet gösteren Evidea, Dora Telekom ile yaptığı işbirliği ile performans ve kalite artışı sağladı.

Yeni Nesil hosting, CDN ve cloud hizmetleri sunan öncü firma Dora ile ev ürünleri alanında e-ticaret yapan Evidea başarılı bir işbirliğine imza attı. Gerçekleştirilen işbirliği neticesinde; Evidea Web sitesinin ”uptime” oranı arttı ve sayfa açılma hızları hızı iki katına çıktı. Web sunucularını Dora cloud hizmeti ile yedekleyen Evidea, ayrıca aldığı CDN hizmeti sayesinde sunuculara gelen yükü çok daha verimli şekilde yönetmeye başladı. Sunucu kapasiteleri artan Evidea, aynı zamanda fotoğraf ve video yükleme sürelerinde önemli iyileşmeler yakaladı.

E-ticaret alanında faaliyet gösteren Evidea, web sitesinin düşük performansta çalışması, sayfa ve imaj yüklemelerindeki yavaşlık nedenleri ve iş verimliliğini arttırmak için cloud, CDN, load balancer, colocation ve mail hosting hizmeti almaya karar verdi. Bu hizmetleri almak için iş ortağı arayışına giren Evidea, hizmet ve teknik destek kalitesinin üst seviyede oluşu, ileri teknoloji çözümleri, ek geliştirme taleplerine çok hızlı reaksiyon verebilmeleri ve pozitif yaklaşımları sebebi ile Dora ile çalışmayı tercih etti. Evidea, Dora ile çalışmaya başladıktan sonra trafik yükündeki anlık artışlara performans kaybetmeden cevap verebiliyor.

Haberin Devamı

Site üzerindeki geliştirme süreçlerini hızlandırmak ve ziyaretçilere daha hızlı bir websitesi sunabilmek için iş ortağı arayışına girdiklerini aktaran Evidea CTO’su Engin Yuvaktaş, “Alanlarındaki uzmaklıkları, en yeni teknolojilere hakim olmaları, yaptıkları işe ve müşterilerine yaklaşımları, sundukları hizmetin ve verdikleri teknik desteğin kalitesi sebebi ile Dora’yı tercih ettik” açıklamasında bulundu.

Evidea, uygun bir maliyet ile Web sitesine daha yüksek trafik çekebiliyor

100.000’den fazla ürün çeşidiyle alanında lider olan Evidea''nın CTO’su Engin Yuvaktaş, “Cloud, CDN, LB hizmetleri ile birden fazla yedek sunucu ile çalışma, sunuculara gelen yüksek loadlara sorunsuz cevap verebilme, sunucu konfigrasyonları üzerinde özgürce değişiklik yapabilme, fotoğraf, video gibi medya dosyalarımızı yüksek hızlarda müşterilerimize ulaştırabilme gibi çok değerli avantajları elde ettik. Bu sayede daha uygun bir maliyet ile sitemize daha yüksek trafik çekme şansına kavuştuk” dedi.

Haberin Devamı

“Aldığımız hizmetler sayesinde marketing tarafında rahat hareket ediyoruz”

Yapılan işbirliğinin marketing konusuna bakışlarını olumlu yönde değiştirdiğini ve daha geniş çaplı kampanyalar düzenleyebileceklerini vurgulayan Yuvaktaş, şunları söyledi. "Cloud ve CDN hizmetlerini kullanmaya başladıktan sonra online ve offline marketing alanlarında daka rahat davranıyoruz. Artık öngöremeyebileceğimiz oranda yüksek trafik getiren kampanyalar kurgulamaktan çekinmiyoruz.”
İşbirliğinin mükemmelliğine ve iş ortaklığının hayati önemine değinen Dora Genel Müdürü Timuçin Öğün ise konu hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: “Müşterilere en iyi hizmeti sunabilmeyi amaçlayan Dora olarak, düşük maliyet ile maksimum verimlilik sağlıyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklı, esnek ve sonuç odaklı hizmetlerimiz ile şimdiye kadar fark yarattık. Bu doğrultuda hizmet vermeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı


KAYNAK : Teknolojioku.com - Evidea, performansını Dora''yla arttırdı