Gazete Vatan Logo

Ethereum Merge nedir, ne zaman çıkacak? Ethereum Merge güncellemesi saat kaçta başlıyor ve bitiyor?

Ethereum Merge güncellemesi için geri sayım başladı. Ethereum blok zinciri kripto para dünyasında güncellemeye hazırlanıyor. İş İspatı (PoW) konsensüs mekanizmasından Hisse İspatı (PoS) konsensüs mekanizmasına geçiş yaptıracak güncellemenin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Peki, Ethereum Merge nedir, ne zaman çıkacak? Eethereum Merge güncellemesi saat kaçta başlıyor, belli mi? İşte, Ethereum Merge hakkında merak edilenler…

Ethereum Merge nedir, ne zaman çıkacak? Ethereum Merge güncellemesi saat kaçta başlıyor ve bitiyor?

Kripto para Ethereum enerji tasarrufu Merge güncellemesi için düğmeye bastı. Ethereum Mainnet, işaret zincirinin hisse ispatı sistemi ile birleşecek. Merge piyasa değeri bakımından dünyanın ikinci büyük kripto varlığı olan Ethereum’u, enerji harcayan iş ispatı (PoW) sisteminden, enerji harcamayan hisse ispatı (PoS) sistemine geçirecek. Böylece Ethereum‘un enerji tüketimi yüzde 99’dan fazla azalacak. Peki, Ethereum Merge nedir, ne zaman çıkacak?

ETHEREUM MERGE NEDİR?

- Nihayetinde mevcut Ethereum Mainnet, işaret zincirinin hisse ispatı sistemi ile birleşecektir.

- Bu birleştirme, Ethereum için iş ispatına bir son verecek ve hisse ispatına tam geçişi sağlayacaktır.

- Bunun gerçekleşmesi parça zincirlerinin geçilmeden öncesine planlanmıştır.

- Önceden bundan "kenetlenme" olarak bahsettik.

Ethereum Mainnet iş ispatı İşaret Zinciri ile paralel olarak çalışırken bile hisse ispatı tarafından güvence altına alınmaya devam etmektedir. Bu iki sistem sonunda bir araya geldiği zaman Birleştirme gerçekleşmiş olacak.

Haberin Devamı

Ethereum'un yıldızlararası bir yolculuk için pek de hazır olmayan bir uzay aracı olduğunu hayal edin. İşaret Zinciri ile topluluk, yeni bir motor ve sertleştirilmiş bir gövde inşa etti. Zamanı geldiğinde mevcut gemi, bu yeni sistemle rıhtıma yanaşıp tek bir gemide birleşerek uzun ışık yılları mesafe alacak ve evreni ele geçirmeye hazır olacak.

ETHEREUM MERGE GÜNCELEMESİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Enerji tasarrufu için etkili olacak yeni güncellemenin tarihi 15 Eylül 2022 olarak açıklandı.

ETHEREUM MERGE SONUÇLARI NE OLACAK?

Bu, Ethereum için iş ispatının sona sinyalini vererek daha sürdürülebilir ve çevre dostu bir Ethereum çağını başlatacaktır. Bu noktada Ethereum, Ethereum vizyonunda özetlenen tam boyuta, güvenliğe ve sürdürülebilirliğe ulaşmaya bir adım daha yakın olacak.

Birleştirmenin uygulama hedeflerinden birinin, iş ispatından hisse ispatına geçişi hızlandırmak için basitlik sağlamak olduğunu belirtmek gerekir. Geliştiriciler çabalarını bu geçişe odaklıyor ve bu hedefi geciktirebilecek ek özellikleri en aza indiriyor.

Haberin Devamı

Bu, stake edilen ETH'yi çekebilme gibi birkaç özelliğin Birleştirme tamamlandıktan sonra biraz daha beklemesi gerekeceği anlamına gelir. Bu özellikleri tamamlamak için Birleştirme tamamlandıktan hemen sonra yapılması beklenen bir birleştirme sonrası "temizlik" de planların içerisinde bulunuyor.