Gazete Vatan Logo

Cep telefonlarının izin durumu için IMEI sorgulamasını yapın!

IMEI sorgulama işlemi ile cep telefonlarının yasal durumunu öğrenebilirsiniz. IMEI sorgulama işlemini E-devlet üzerinden şifresiz şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. IMEI sorgulama işlemini haberimizden yardım alarak gerçekleştirebilirsiniz.

Cep telefonlarının izin durumu için IMEI sorgulamasını yapın!

Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile bir çok alanda yenilikler yapılmıştır. Bizler bu yenilikler sayesinde hayatlarımızı daha da düzenli ve kolay bir hale getirmeye başladık. Çünkü teknolojinin gelişmesi ile internet erişimi daha çok sağlanmaya başlandı ve daha yaygın bir şekilde internet kullanımı artmıştır. Bizler bu değişimden dolayı interneti daha fazla kullanarak işlerimizi halledebilmekteyiz. İnternet bizler için her alanda kolaylık sağlamaktadır. Herhangi bir işlem yapmak gereksinim duyduğumuzda yapmamız gereken bir iş olduğunda kurumlara giderek işlemlerimizi tamamlayabilirdik şimdilerde ise bu işlemleri internet üzerinden online bir şekilde halledebilmekteyiz. Ayrıca bu online işlemler oldukça kolay pratik ve sadece dakikalar içerisinde yapılmaktadır. Online işlemler artık internet erişimi ile daha yaygın bir halde kullanılmaya başlandı.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşların kısa bir sürede beğenisini toplayan online işlemler artık hemen hemen her alanda kullanılmaktadır. Online işlemler artık IMEI sorgulama işlemlerinde de kullanılmaktadır. IMEI biliyorsunuz ki telefon kodudur. Yani her telefonun bir IMEI kodu bulunmaktadır. Bizler ikinci el bir telefon aldığımızda telefonun çalıntı olup olduğunu anlamak için IMEI sorgulaması yapmamız gerekir. Çünkü IMEI sorgulama yaptığımız zaman alacağımız telefonun çalıntı olup olmadığını öğreniriz. Bu işlemleri daha kolay bir şekilde yapmamız için online olarak da hizmet verilmeye başlanmıştır. Bu yazımızda sizler için online olarak IMEI sorgulaması nasıl yapılır anlatacağız. IMEI sorgulama işlemini online yapmanız için ilk önce IMEI kodunuzu bilmeniz gerekir. IMEI kodunuzu bilmiyor iseniz IMEI sorgulama işlemi yapamazsınız. IMEI kodunuzu öğrenmek için telefonunuzun arama tuşlarından *#06# tuşlayarak öğrenme imkanınız vardır. Daha sonra e- devlet sistemini açınız. Çünkü IMEI sorgulama işlemleri e- devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. E- devlet sistemi içerisinde bir çok işlem barındıran bir sistemdir E- devlet sistemi online olarak yapılmakta olan bir uygulamadır. IMEI sorgulama işlemi de e* devlet sistemi üzerinden yapılması mümkündür. E- devlet sistemi üzerinden IMEI sorgulama işlemi yapmak için e- devlet şifrenizin olması gerekir. E- devlet sistemi şifreli bir uygulamadır. E- devlet şifreniz olmadan e- devlet sistemi üzerinden sadece IMEI sorgulama işlemi değil hiç bir işlem gerçekleştiremezsiniz. E- devlet şifresi almak oldukça basit bir işlemdir. E devlet şifresi almak için ilk olarak herhangi bir PTT şubesine gitmeniz gerekir. E- devlet şubesine gittiğiniz de kimlik kartınız ile e- devlet şifresi talebinde bulunabilirsiniz. E- devlet şifresi talebinde bulunduktan sonra sadece 2 TL işlem ücreti vererek e- devlet şifrenizi alabilirsiniz. E- devlet şifrenizi aldıktan sonra e devlet sistem sayfasını açınız ve buradan IMEI sorgulama sayfasına tıklayınız. IMEI sorgulama sayfasından almış olduğunuz e- devlet şifresi ile T.C. kimlik numaranız ile kimlik doğrulama işlemi yapınız kimlik doğrulama işlemi yaptıktan sonra e- devlet sistemi üzerinden IMEI sorgulama işleminiz yapabilirsiniz.

Haberin Devamı