Gazete Vatan Logo

Apple IOS 16'yı tanıttı! İşte merakla beklenen yeni özellikler

Teknoloji devi Apple, her yıl California'da düzenlediği Apple Dünya Geliştiricileri Konferansı'nda yeni ürünlerini tanıtıyor. Apple, işletim sistemi IOS 16'yı dünyaya duyurdu. Ağırlıklı olarak yazılım geliştirmeleri duyuran şirket, Apple Watch için bazı 'fitness' özellikleri ekledi.

Apple IOS 16'yı tanıttı! İşte merakla beklenen yeni özellikler

Apple dünyanın merakla takip ettiği lansmanını gerçekleştirdi. IOS 16'yı dünya kamuoyuyla paylaşan şirket, geliştirilen bir yazılımla gönderilen mesajlarda düzenleme yapmanın mümkün kılınacağını duyurdu.

MACBOOK AIR YENİDEN DİZAYN EDİLECEK

Apple kendi ürettiği işlemci serisi M'in ikinci modelini de duyurdu. İkinci jenerasyon 5 nanometre teknolojiyle üretilen işlemcide 20 milyar transistor bulunduğu öğrenildi. Teknoloji devi M2'nin önceki versiyon olan M1'den yüzde 18 daha iyi performansa sahip olduğunu ve yüzde 35 daha hızlı olduğunu duyurdu. M2 26 gigabyte birleşik RAM ile sunulacak. Yeni Macbook Air da M2 işlemci kullanılan ilk dizüstü bilgisayar olarak piyasaya sürülecek ve M2 etrafında tamamen yeniden dizayn edilecek. (hurriyet.com.tr-Fotoğraf: AP)