Gazete Vatan Logo

AirTag nedir, ne işe yarar? AirTag fiyatı nedir? AirTag araç takip cihazı olarak kullanılır mı?

Apple’ın piyasaya sürdüğü AirTag ile ilgili şikayetler gelmeye devam ediyor. Madeni para büyüklüğünde olan AirTag ile ilgili Apple’a davalar açılıyor. Nedeni ise, şikayetçilerin AirTag ile sevgilileri veya eşleri tarafından takip edilmesi ve gizlilik hakkını ihlal etmesi olarak gösteriliyor. Peki, AirTag nedir, ne işe yarar? AirTag fiyatı nedir? AirTag araç takip cihazı olarak kullanılır mı? İşte detaylar…

AirTag nedir, ne işe yarar? AirTag fiyatı nedir? AirTag araç takip cihazı olarak kullanılır mı?

Apple, AirTag davaları ile gündemde! Açılan son davada, AirTag’ın, takipçilere kurbanlarının yerlerini takip etmelerini olanak sağlayan "makul olmayan derecede tehlikeli bir ürün" olarak tanımlandı. California’da bir kadın, eski erkek arkadaşının arabasının direksiyonuna bir AirTag sakladıktan sonra onu takip ettiğini iddia etti. Kadın, eski kocası tarafından defalarca taciz edildikten sonra otele taşınmak zorunda kaldı. Daha önce de ABD'nin farklı eyaletlerinde yaşayan yaklaşık 50 kadın, Airtag ile takip edildikleri şikayetiyle polise başvurmuştu. Bazıları kötü amaçla kullanırken, kimi de çocuklarını takip etmek içinde kullandığını söylüyor ancak davalarda AirTag’e 'suç aleti' tanımlaması yapılıyor.

AİRTAG NEDİR, NE İŞE YARAR?

Apple'ın 2021’de piyasaya sürdüğü, kullanıcıların kayıp eşyalarını takip etmelerini sağlayan madeni para büyüklüğündeki cihazdır. Bazı insanlar bu cihazları evcil hayvanlarını, çocuklarını ve hatta yaşlı aile üyelerini izlemek için kullanıyor. AirTag’iniz, Bul ağında yer alan yakındaki aygıtların algılayabildiği güvenli bir Bluetooth sinyali yayıyor. Bu aygıtlar AirTag’inizin konumunu iCloud’a gönderiyor, siz de Bul uygulamasını açarak AirTag’inizin nerede olduğunu haritada görebiliyorsunuz. AirTag’inizin nerede olduğunu yalnızca siz görebiliyorsunuz. 

Haberin Devamı

AİRTAG FİYATI NEDİR?

AirTag fiyatı, 550 ila 750 TL arasında değişiyor.