Gazete Vatan Logo

1.000 kişiye iş ‘çağrı’sı yapacak

Fransız Webhelp, Türkiye çağrı merkezi pazarının önemli oyuncularından biri olan Callpex’i satın aldı. Callpex artık yoluna Webhelp Türkiye olarak devam edecek. Şirket, 2016 yılında iki yeni lokasyon açarak 1.000 kişiye istihdam sağlayacak.

1.000 kişiye iş ‘çağrı’sı yapacak

Sky, Shop Direct, Boygues, Direct Energie, KPN ve AXA’nın da içinde bulunduğu dünyanın sayılı marka ve işletmelerine iş süreçleri yönetimi ve dış kaynak hizmetleri veren Webhelp, Türkiye çağrı merkezi pazarının önde gelen şirketlerinden Callpex’i satın aldı. Callpex, bundan sonra yoluna Webhelp Türkiye olarak devam edecek.

Yeni yatırım planı

Aynı zamanda Çağrı Merkezleri Derneği Başkanı olan Metin Tarakçı, adı değişen şirketin genel müdürlük görevini sürdürecek. 21 ülkede 30 binin üzerinde çalışanıyla hizmet veren Webhelp, yeni yatırım planları ile Türkiye pazarındaki payını artırmayı hedefliyor. Şirket, 2016 yılında iki yeni lokasyon açarak 1.000 kişiye istihdam sağlamayı öncelikli hedef olarak belirledi.

Türkiye çağrı merkezi pazarının en önemli oyuncularından birini bünyelerine katmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Webhelp Kurucu Eş Başkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Frédéric Jousset, “Callpex ile birlikte global anlamda artık çok daha güçlü bir yapıya kavuştuk. Küresel deneyimimizin de desteği ile Türkiye’de fark yaratan projelere imza atmayı hedefliyoruz. Burada bir yandan yeni teknolojilere yatırım yapacağız, bir yandan da Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yeni lokasyonlar açacağız. Tüm bunların sonucunda Türkiye’deki operasyonlarımızı yüzde 40 büyütmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

2016 yılında iki yeni lokasyon açılacağını ve bunun sonucunda 1.000 yeni kişiye istihdam sağlayacaklarını ifade eden Webhelp Türkiye Genel Müdürü Metin Tarakçı, “Sektörümüze yeni bir soluk getirerek sosyal medya, chat, BPO hizmetlerini önümüzdeki dönemde devreye alacağız” dedi.

Hedef % 40 büyüme

Yeni dönemde istihdamı arttırmaya yönelik planları olduğunu da sözlerine ekleyen Metin Tarakçı, şöyle devam etti:

“Bir yandan yaptığımız yatırımlarla bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağız bir yandan da Webhelp’in küresel bilgi birikimini ve bağlantılarını kullanarak hizmet ihracatına başlayacağız. İlk etapta Almanya pazarına Türkiye’den hizmet verip, Almanya’daki bazı operasyonları da Türkiye’ye kaydırarak yılda yaklaşık 10 milyon euroluk bir hizmet ihracı gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”

Haberin Devamı

Bilgi birikimini taşıyacak

WEBHELP’İN tüm dünyada başarıyla uyguladığı yeni iş modellerini Türkiye’ye taşıyacaklarını da ifade eden Metin Tarakçı, şöyle devam etti: “Müşteri deneyiminde yenilikçi yaklaşımlar sloganıyla faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Global anlamda elde edinilen bilgi birikimini ülkemize taşıyacağız. Bu deneyimi müşteri ve iş ortaklarımızla paylaşarak; onların CRM konusunda farklılaşmasına destek olacağız. Son olarak Türkiye’deki satın alma fırsatlarını değerlendirerek, sektörümüzün daha sağlıklı bir şekilde büyümesine destek olmak için çalışacağız.

Sektörde istihdam 83 bine ulaştı

Metin Tarakçı, çağrı merkezi sektörüyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’de 50’ye yakın ilde en az bir çağrı merkezi bulunuyor ve bu işletmeler genelde o illerin en büyük işvereni konumundalar. 2015 yılında Türkiye’deki çağrı merkezi sayısında bir önceki yıla göre yüzde 3 büyüme gösterdiği tahmin ediliyor. Buradan hareketle 1.150’si çağrı merkezi sahibi ve 64’ü dış kaynak servis sağlayıcı olmak üzere 1.214 firma faaliyet gösteriyor.Çağrı merkezi sektörü 2015 yılında istihdam açısından yüzde 4 büyüyerek 83 bin kişiye istihdam sağladı. Bu istihdamın yüzde 46’sı Anadolu illerimizde. Bu yıl istihdamın 85 bin seviyesine kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.”

Haberin Devamı

3.6 milyar liralık pazar

Çağrı Merkezi Pazarı 2015 araştırmasına göre, çağrı merkezi sayısı 2015’te bir önceki yıla göre yüzde 3 artarak 1.175’ten 1.214’e yükseldi.

- Sektörün pazar büyüklüğü de yüzde 6 artışla 3.6 milyar liraya ulaştı.

- Çağrı merkezleri, geçen yıl 1 milyar 449 milyon çağrıya cevap verirken, 506 milyon kez de vatandaşları aradı.

- Çağrı merkezi çalışanları, böylece yaklaşık 2 milyar kez “Alo” dedi.

- Gelen aramaların içeriklerine bakıldığında, en çok ürün/hizmet bilgisi, işlem, teknik destek ve şikayet amacıyla gelen çağrılara cevap verildi.