Gazete Vatan Logo

Rüya tabirleri uygulaması ile en güncel yorumlar!

Uyku yaşamın değişmez bir parçası, olmazsa olmazdır. İnsanlar uyku sırasında çokça ve sıklıkla rüya görürler. Rüyalar uyku sırasında görüşen görüntülerdir. Birçok insan rüyasında gördüğü şeyin anlamını ve hayatına etkisine merak eder. Bu nedenle birçok internet sitesi rüya tabirleri için hizmet sunuyor.

Rüya tabirleri uygulaması ile en güncel yorumlar!

Uyku insan yaşamının değişmez bir parçası, olmazsa olmazdır. Günün üçte biri uykuda geçiyor. Yirmi dört saatlik bir günün sekiz saati uykuda geçiyor. Yetişkin bir bireyseniz günlük sekiz saat yeterken gelişim çağında olan bir bireyseniz bu süre daha da uzuyor. Hal böyle olunca uykunun önemi çok büyüktür. Gün boyu yorulan, yıpranan ve sıkıntı yaşayan vücut ve zihin için uyku dinlenme zamanını ifade eder. Yoğun iş temposu ya da zihninizi yoran yoğun ders programı hayatınızda büyük yer kaplıyorsa uyku sizin kaçış noktasıdır. Uykunuza önem vermeniz gerekmektedir. Uyku sadece yorgunluk ve yıpranmayla alakalı değildir. Gün içerisinde yaşadığınız birçok gerginlik, stres ve depresyon için de uyku ilaç niteliğindedir. Esasen uyku bireyin sorunlarından ve ihtiyaçlarından kaçma noktasıdır.

Rüya Nedir?

Sağlıklı bir zihin ve vücut için yeterli uykunun gerekliliği bu kadar aşikârken uyku sırasında ne yapıyoruz birazda ona değinmekte fayda var. Ünlü ruhbilimci Sigmund Freud’un da araştırmalarının büyük bölümünü oluşturan uyku sırasında kişinin bilinçaltında düşüncelerinin, özlemlerinin ya da isteklerinin bir film şeridi gibi göz önünden geçtiği varsayılır. İşte bu olguya rüya denmektedir. Rüyalarda yaşananlar inanılmayacak kadar hızlı gelişir. Bir kaç dakikalık rüya esnasında bile çok uzun sürdüğünü sandığımız garip şaşırtıcı ve çok değişik olaylar birbirlerini izlerler. Bu nedenle rüyada zaman kavramı oluşmaz. Ancak zaman kavramı, biz uyandıktan sonra beynimizin öğretileri ve alışkanlıkları doğrultusunda saptadığımız bir anlar toplamıdır. Rüyalar insanların yaşadıklarına ve hayatlarına paralel olarak işler esasen. Günlük yaşamda yaşanılan yoğun özlem ve üzüntünün rüyalarda yansıması görüldüğü gibi, yoğun mutluluk ve huzurun ve yoğun stres ile depresyon duygusunun da rüyalara yansıması kaçınılmazdır. Rüyalar bireyin bilinçaltında gerçekleşir.

Hal böyle olunca gün içerisinde yaşanan yoğun duygular bilinçaltına ulaşır ve bunlar da rüyaları şekillendirir.

Bazı kimseler ise gelecekleri ile büyük kaygılar taşırlar. Sorunlu bir evlilik ilişkisi, sorunlu ve zor geçen bir çalışma yaşamı, sürekli baskının baş gösterdiği işyeri ortamı, yoğun sınav temposu, mutsuz ilişkilerin varlığı ve bunlar gibi yoğun merak ve stres içeren geleceğe ilişkin durumlar rüyalara yansır. Bu durumların rüyaya yansıması gibi sadece bilinçaltıyla alakalı olan rüyaları, bireyler geleceklerine ilişkin içinde bulundukları bu karmaşanın akıbeti ile alakalı bir önsezi olarak da yorumlayabilir. Bu durumlar ışığında şu kanıya varabiliriz ki rüyalar gerçek hayatın ve bilinçaltının bir yansımasıdır. Rüyalarda karşılaşılan görüler insanların bilinçaltıyla ve düşsel süreçleriyle alakalı olarak büyük ipuçları taşır. O nedenle rüyaların yorumlanması, açıklanması ve onlara duyulan merakın giderilmesi için insanlar rüya tabirlerine başvururlar.

Rüya Tabirleri

Rüyalar insanların bilinçaltlarıyla ve düşsel süreçleriyle ilgili büyük bir ipucu verir demiştik. Bu nedenle insanlar gördükleri rüyaların ne anlama geldiğini öğrenmek, rüyaları ile ilgili meraklarını gidermek isterler. Sadece bu amaçla değil, insanlar geleceklerine ilişkin içerdikleri kaygıyı gidermek için de rüyalarını öğrenmek ve açıklamak isterler. Bu rüyaların geleceklerine ilişkin bir cevap olacağını düşünürler. Kaygılı ve meraklı insanların rüya tabirlerine başvurma oranları, huzurlu ve rahat insanlara göre daha yüksektir. Yine stresli ve üzüntülü bir süreçten geçen insanların rüya tabirlerine başvurma oranı, mutlu ve sakin olan insanlara göre daha yüksektir.

Rüya tabirleri genel anlamıyla görülen düşsel görülerin gerçek hayata uyarlanarak bilinçaltına bir cevap bulma yöntemidir. Bazı insanlar bilinçaltının etkisinden uzaklaşarak geleceğe ilişkin bir önsezi olduğunun düşüncesindedir. Böyle olunca birçok kişinin rüya tabirlerine başvurması kaçınılmazdır. Bunun farkında olan birçok internet sitesi rüya tabirleri hizmeti sunmakta ve çok talep görmektedirler. İnternete girdiğinizde arama mortuna rüya tabirleri yazıyor ve bir site seçiyorsunuz. Seçtiğiniz siteye rüyanızda gördüğünüz belirleyici ve çok özel unsurlardan birini ya da birkaçını girerek ne anlama geldiğini araştırıyor ve okuyorsunuz. Bu okumayı ya bilinçaltınızı yorumlamak için ya da geleceğinize ilişkin bir cevap aradığınız için kullanıyorsunuz. Rüya tabirleri bu nedenle insan hayatında az da olsa önemli bir yere sahip. Fakat bu alanda uzmanların görüşlerini hatırlatmakta fayda var; rüyalarınızı yorumlamaktan çekinmeyin fakat rüya tabirleri sonucu kapıldığınız düşünce ve yorumları hayatınıza endekslemeyin ya da onlara göre davranmayın.

Haberin Devamı