Gazete Vatan Logo

24 Haziran 2022 ne olacak, 24 Haziran gezegenler saat kaçta hizalanacak? Deprem olacak mı 24 Haziran?

24 Haziran ne olacak, 24 Haziran gezegen dizilimi saat kaçta başlıyor? 21 Haziran ekinoksunu geride bıraktık ve Yengeç burçlarının dönemi ile birlikte yaz mevsimine girdik. 24 Haziran bugün ise gezen dizilimi olacak. Peki, 24 Haziran 2022 ne olacak, Deprem olacak mı 24 Haziran?

24 Haziran 2022 ne olacak, 24 Haziran gezegenler saat kaçta hizalanacak? Deprem olacak mı 24 Haziran?

18 yıl sonra bir ilk olacak, 5 büyük gezegen aynı hizaya gelecek. 24 Haziran 2022 ne olacak, 24 Haziran gezegenler saat kaçta hizalanacak? Deprem olacak mı 24 Haziran?

24 Haziran 2022 ne olacak?

24 Haziran’da Merkür, Venüs, Uranüs, Mars, Jüpiter, Neptün ve Satürn dizilimde olacaklar ve bunlardan 5 tanesini çıplak gözle görebileceğiz. 7 gezegenin hepsinin buna benzer bir hizalanması en son Aralık 2004'te gerçekleşmiş. Gezegenler Güneş’in bir tarafında diziliyor. Hizalanma Kuzey Yarımküre'nin tamamında izlenebilecek. Bir sonraki hizalanma ise 2040 yılında yaşanacak.

Deprem olacak mı 24 Haziran?

Posta’da yer alan habere göre çok sayıda gezegenin Zodyak’ın bir bölgesinde ve Güneş’in bir tarafında toplaşması doğal afet riski doğuruyor.

Gezegenlerin hizalanması döneminde depremlerin öne çıkacağıyla ilgili ise Anıl Can, ''Depremler tetiklenir, yangınlar artar. Tüm dünya genelinde birçok doğal afet görülebilir. 14 gün boyunca bu risk söz konusu. Depremler ise 4.5 şiddetinde görülebilir. 4.5 şiddeti üstünde ise iki tane deprem gerçekleşebilir. 5.2 ve 6.0 arası. Ege denizi kıyılarında özellikle...'' bilgilerini aktardı.

Haberin Devamı

Mars ve Jüpiter’in ateş elementi burçlardan biri olan Koç’ta ilerliyor olması, bir sürdir Koç burcunda seyreden Kiron, Ay’ın Koç burcundan geçiş yapacağı 21-23 Haziran tarihleri arasında ateş elementi yoğunluğunu arttırıyor. Hafta genelinde dikkati olmamız gerekiyor, ama özellikle 21, 22, 23 Haziran tarihlerinde daha da dikkatli olmamız lazım. Çünkü hava elementi burçlarından İkizlerde Güneş ve Merkür seyrine devam ediyor ve rüzgarlı hava koşullarına şahit oluyoruz.

Her ne kadar 21 Haziran Salı günü Güneş Yengeç burcuna geçse de 23 Haziran Perşembe günü Venüs İkizler burcuna geçiyor. 26 Haziran Pazar günü de Ay İkizler burcuna geçiyor. Hava ateşi yeller. Dolayısıyla bir yerde yangın çıksa hızlı yayılır. Bunlara ilaveten, üç aylık yaz mevsimi haritasında Ay-Mars-Kiron-Jüpiter Koç burcunda yerleşmekte ve köşe eve denk düşüyor. Dolayısıyla diğer bazı temaların yası sıra yangınların çok olacağını da düşündürüyor.

Haberin Devamı

24 Haziran gezegenler saat kaçta hizalanacak?

Hizalamayı en net görebileceğimiz gün ise 24 Haziran olarak belirtiliyor. Sabah saatlerinde 04:10’da gerçekleşecek olan bu görünümü izlemek için bir saat öncesi öneriliyor. Bu tarih burçlar için oldukça önemli sayılabilir.