Gazete Vatan Logo

Ünlülerin cinayeti de manşet olur

Ünlülerin cinayeti de manşet olur

Reeva Steenkamp

Güney Afrikalı atlet Oscar Pistorius'un model olan kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmesi geçen hafta gündemin birinci sırasına oturdu. Mahkeme zor bir kararın ardından ampute atletin kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi. Aşk uğruna işlenen cinayetleri gazetelerin üçüncü sayfalarında görmeyi neredeyse kanıksadık. Ancak katil ünlü bir isim olunca olayın rengi de, sayfası da değişiyor. İşte geçmişten hatırlanan ünlü sporcuların manşetlik 'aşk' cinayetleri..


Bruno de Souza Kalecinin cinayet golü



Brezilya'nın başarılı futbolcularından Bruno Fernandes de Souza'nın 2014 yılındaki Dünya Kupası'nda ülkesinin kalesini korumasına kesin olarak bakılıyordu. Ancak Flamengo takımının kaptanı 2010 yılında korkunç bir skandalla gündeme geldi. De Souza 2009 yılında eski porno yıldızı Eliza Samudio ile tek gecelik birliktelik yaşamıştı. Samudio bu birlikteliğin ardından hamile kaldı. Ancak de Souza evliydi. Genç kadına çocuğu aldırması baskı yaptı, hatta Samudio'nun iddialarına göre onu kaçırarak zorla kürtaj olmaya zorladı. Fakat Samudio bunu kabul etmedi ve Şubat 2010'da doğum yaptı. Doğumdan dört ay sonra tam da babalık davası açtığı sırada esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Olaydaki sır perdesi de Souza'nın kuzeninin itiraflarıyla aralandı. Aralarında de Souza'nın eşinin de olduğu 8 kişi birlikte yaptıkları planla Samudio'yu öldürmüşlerdi. İddialara göre de Souza genç kadını öldürdükten sonra parçalara ayırmış ve Rotweiller cinsi köpeğine yedirmişti. Kalan parçalarsa betona gömülmüştü. İtirafçı kuzen bir süre sonra ölü bulundu. Dava sürüyor. De Souza suçlu bulunursa 41 yıl hapis yatacak.

Jovan Belcher Bir sporcu katil daha





Amerikan Profesyonel Futbol Ligi takımlarından Kansas City Chiefs'in oyuncularından Jovan Belcher de aşk cinayeti işleyen isimlerden. 25 yaşındaki Belcher üç ay önce bebek sahibi oldukları kız arkadaşının kendisini aldattığından şüpheleniyordu.
1 Kasım 2012'de yaşadıkları bir tartışmanın ardından kız arkadaşı Kassandra Perkins'i vurdu. Daha sonra takımının Arrowhead Stadı’na gitti. Bugüne dek yaptıklarından dolayı antrenörü ve genel menajere teşekkür eden Belcher daha sonra takım arkadaşlarının gözleri önünde intihar etti.

O. J. Simpson: En medyatik sanık



Oscar Pistorius uluslararası medyada Güney Afrika'nın O. J. Simpson'ı olarak lanse ediliyor. Zira Simpson, aşk cinayeti denince akla ilk gelen isimlerden biri. Eski Amerikan futbolu yıldızı ve sinemacı Simpson 1994 yılında eski eşi Nicole Brown ve erkek arkadaşı Ronald Goldman'ı öldürmekle suçlandı. Simpson, savunması için tuttuğu 11 avukat için 20 milyon dolardan fazla para harcadı. Olay yerinde Simpson aleyhine çok sayıda delil bulunmuştu. Ancak avukatların savunması öyle profesyonelce hazırlanmıştı ki, jüri, tüm delillerin ırkçı beyaz polislerce olay yerine yerleştirdiğine ikna edildi. Dokuz ay süren ABD tarihinin en medyatik davasında Simpson delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Ünlü sporcu, bu davadan beraat etse de 2008 yılında gasp ve adam kaçırmadan 33 yıl hapse mahkum edildi.

Kıskançlığın adı Othello Sendromu

Sevdiği insanı hastalık derecesinde kıskananların muzdarip olduğu Othello Sendromu bugün pek çok cinayetin nedeni. Paranoya derecesinde kıskançlık nedeniyle zihinde kurulan senaryolar sonunda hastanın sevdiği insanı ve kıskandığı kişiyi öldürmesine neden olabiliyor. Othello, William Shakespeare'nin en ünlü trajedilerinden biri. 14'üncü yüzyılda geçen eserde Othello çok sevdiği eşi Desdemona'yı kendisine ihanet ettiği düşüncesiyle öldürür. Ancak daha sonra olayın tezgahlanmış bir oyun olduğunu ve Desdemona'nın kendisini aldatmadığını fark etmesi üzerine intihar eder. Bu eser, aşırı kıskançlığın şiddete dönüşebileceğinin sembolü olur...

Amanda Knox: En medyatik dava



Amanda Knox ve eski sevgilisi Raffaele Sollecito'nun Meredith Kercher cinayetiyle yargılandığı dava da çok tartışıldı. İtalya’da okurken oda arkadaşları olan Kercher’in grup seks tekliflerini reddettiği için boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla ikili cinayetten tutuklandı. Knox ve sevgilisi beraat etti. Knox yaşadıklarını kitaplaştırdı. 30 Nisan'da yayınlanacak ve yayınevinden 4 milyon dolar alan Knox'un peşinden şimdi de televizyonlar koşuyor.

Haberin Devamı