Gazete Vatan Logo

Üç fırıncıya tahliye kararı

Ali İsmail Korkmaz davasında tutuklu sanıklardan olaya karışan 3 fırıncı tahliye edildi. Sanık polis kendini “Bunca yıl terörle mücadele ettim” sözleriyle savundu

Üç fırıncıya tahliye kararı

Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Anadolu Üniversitesi öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın davasının, Yargıtay 1’inci Dairesi tarafından usul yönünden bozulması üzerine, Kayseri Adliyesi 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davada karar açıklandı. Tutuklu sanık Mevlüt Saldoğan’ın kasten yaralama sonucu öldürme suçundan 13 yıl hapis cezasına, 1/6 oranında indirim yapılarak, 10 yıl 10 ay hapis cezası ile tutukluluk halinin devamına karar verilirken, tutuklu sanık Yalçın Akbulut’un kasten yaralama sonucu öldürme suçundan 12 yıl hapis cezasına, 1/6 oranında indirim yapılarak 10 yıl hapis cezası ile cezalandırılıp tutukluluk halinin devamına karar verildi. Olaya karışan fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever’in kasten yaralama sonucu adam öldürmeden ayrı ayrı 8 yıl hapis cezasına, 1/6 oranında indirim yapılarak ayrı ayrı 6 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, tutuklu bulundukları süre göz önünde bulundurularak tahliyelerine karar veren mahkeme, Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin’in beraatine hükmetti.

Haberin Devamı

‘19 yaşındaki çocuğun değeri bu kadarmış’

Mahkemede beyanı alınan Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şehap Korkmaz, “Adalet istiyorum, katillerin cezalandırılmasını istiyorum” derken, annesi Emel Korkmaz, “Her duruşmada tekrar ciğerim yanıyor, elinizi vicdanınıza koyun öyle karar verin” diye konuştu. Sanık polis Saldoğan, “Vurduğum kişi Ali İsmail Korkmaz değildi. Ben devletimi savundum. Ben meslek hayatım boyunca terörle mücadele ettim ve o dönemde darbe girişimini bastırmakla görevlendirildim” savunması yaptı. Saldoğan, yetinmeyip Ali İsmail’in kendisine küfrettiğini söyleyip ‘haksız tahrik indirimi’ istedi. Bunun üzerine Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz salonu terk etti. Çıkışta ise “Bu ülkenin adaleti buymuş. Başka bir şey demiyorum. 19 yaşındaki bir çocuğun değeri bu kadarmış” dedi.