Gazete Vatan Logo

Türkiye koşuyor!

Yarın "Vodafone İstanbul Maratonu"nda farklı mesafelerde binlerce kişi koşacak. Bedenimizi harekete geçirirken yapılması gerekenler var.

Türkiye koşuyor!

Her yıl İstanbul’un ev sahipliği yaptığı, düzenli olarak sürdürülen en büyük spor organizasyonu Vodafone İstanbul Maratonu 38'inci defa gerçekleşecek. 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenecek organizasyonda 8, 10, 15 ve 42 kilometrelik mesafeler mevcut. Yeter ki siz harekete geçmeyi isteyin. Sporcu gözüyle koşu günü öncesi, koşu sabahı ve yapılması gerekenleri sizler için hazırladım:

Yarışmadan bir gün önce bol su için...

Yarışmadan bir gün mutlaka bol sıvı tüketmeye başlayın. Bir gün önce sıvı rezervlerimizi doldurmak ve boşaltmak, vücudumuzun su dengesini sağlamak için önemli. Yarışmadan önceki akşam yemeği; karbonhidrat protein ve sebzeden zengin hafif bir yemek yiyin. Ertesi gün koşacaksınız diye mideye çok yüklenmeyin. Uyurken kendisini onarması için vücudunuza şans verin .

Yarışma eşyalarını akşamdan hazırlayın. Yarışma kıyafetleri, yedek kıyafetler yarışma numaranız ve çiplerinizi hazırlayın ve erken bir uyku günü olsun bu gün.

Kahvaltıyı 7:00’a kadar bitirmiş olun!

Yarışmanın 9:00’da başlayacağını düşünürsek kahvaltıyı saat en geç 7:00’a kadar bitirmiş olmalısınız. Peki ne yiyerek yarışmaya girmeliyiz? Karbonhidratlar enerji kaynağımızdır. Karbonhidrat içeren kahvaltımız ise ekmek, reçel ve türevleri, meyve çeşitleridir. Bir bilgi; Ekmeğin yüzde 30’u karbonhidrat, yüzde 70’i sudur. Ekmekleri kızartın !

Haberin Devamı

Su istasyonlarını ziyaret edin

8 km ve 10 km koşacaklar yarışma sırasında su istasyonlarını ziyaret edin. 15 ve 42.2 km koşacaklar; yarışma sırasında özel enerji takviyenizi ya da besin istasyonlarını ziyaret etme süresini yarım saatte bir olarak ayarlayın. Yarışma sırasında sizi götüren yaptığınız antrenmanlarken, yarışırken aldığınız besin yarışmayı tamamlatacakdır. Her yarım saatte bir karbonhidrat içeren bir besin alın (muz, portakal gibi) hızlı kana karışan besinlerden faydalanmanızı öneririm .

Ertesi gün hayat devam edecek!

Bitiş noktasında mutlaka su için ve esnetme hareketleri yapın. İşe gidiş yolunda metro istasyonlarının merdivenlerini çıkarken ya da metrobüse binmek için adım atmak istediğinizde rahat olmanız için koşu bitince güzel bir esnetme hareketi şart. Hem selfie çekerken boş boş durmuş olmazsınız da ... Yedek kıyafetleri organizasyonun sağladığı çanta taşıma araçlarındaki çantalara koyun ve üzerinizi değiştirin. Yarışmadan sonra 8km ve 10 km koşanlar sakın çok yol kat ettiğinizi düşünerek fazla yemeye kalkmayın. Tüm mesafelerde yarışmayı bitirenler için güzel karbonhidrat, proteinden oluşan dengeli bir besin alın. Hem de yarışmayı bitirir bitirmez...

Haberin Devamı

Son olarak…

Yarışma sırasında doğanın ,beraber ortak anı paylaştığınız insanlar ve güzel İstanbul manzarasının tadını çıkarın. Rakibinizin kendiniz olduğu, sevgi ve sağlık için atılan adımlara bol şans ! Haydi Türkiye Koş!