Gazete Vatan Logo

Teklif yağıyor

‘İstwest hayallerimizi çok aştı, Libya’dan Rusya’ya proje teklifleri yağıyor’

Satışa çıkarıldığı ilk 4 günde 1+1 ve stüdyoların tamamı satılan Yenibosna’daki İstwest projesinin sahipleri Boyner ve Fer Yapı’ya İstanbul’dan Libya’ya, Rusya’dan Suudi Arabistan’a arsa ve proje teklifi geliyor. ‘İstwest’te hayallerimizi çok aştık’ diyen proje ortağı Cem Boyner, “Tekliflere direnip gelişmeleri izliyoruz. İşbirliğimiz merkeze yakın butik projelerle sürecek. Aynı bantta nefis bir arsa olursa, İstwest’i tamamlar” dedi.

Bahçelievler Yenibosna’da Basın Ekspres Yolu’ndaki 70 dönümlük Altınyıldız arazisi üzerinde konumlandırılan, satışa çıkarıldığı ilk 4 günde tüm stüdyo ve 1+1 daireleri satılan İstwest’te yakalanan satış hızı, yerli arsa sahipleri ile yurtdışındaki yatırımcı grupların dikkatinden kaçmadı. İswest’i kurdukları işbirliğiyle Nisan sonunda satışa çıkaran ve bugüne kadar tüm projenin yüzde 66’sının satışını tamamlayan Fer Yapı ve Boyner Holding’e 4 aydır arsa sahiplerinden yatırımcı gruplara, pek çok proje ve işbirliği teklifi yağıyor.

Boyner Grubu işbirliğiyle yeni proje geliştirmeyi planladıklarını söyleyen Fer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova, “Proje tekliflerinden başımızı kaldıramıyoruz. Ancak şu an İstwest projesine odaklıyız. Merkeze yakın, butik bir proje gerçekleştirme fikrimiz var. Ukrayna, Rusya, Kazakistan, Libya ve Suudi Arabistan’dan da talepler var. Biz ‘Risk almayacağız’ diyoruz, ‘Yüzde 80 finansmanı biz verelim’ diyorlar. Gelişmeleri gözlüyoruz” dedi.

Talep oturuma döndü

Gelen tekliflere şu an direndiklerini belirten Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner ise “Aynı bantta nefis bir arsa bulursak, İstwest’i tamamlar” diye konuştu. Projede talebin yatırımcılardan ‘yaşayanlara’ döndüğünü söyleyen Boyner, “Projeden artık oturma amaçlı daire alıyorlar. 4+1’ler projedeki satış oranı yüzde 5 yerine yüzde 20’nin üzerine çıktı” diye konuştu.

Fiyatlara yüzde 30’un üzerinde zam geldi

1+0’dan 4+1’e kadar farklı konut tiplerinin yer aldığı İstwest projesinde fiyatlara ortalama yüzde 30’un üzerinde zam geldi. Stüdyo ve 1+1’lerin m2 fiyatları bu zamla 4 bin 800’lere, 2+1’lerin m2 fiyatı 4 bin 500 liraya, 3+1 ve 4+1’lerinki de 4 bin 200 liraya kadar yükseldi. Projede satışa açılan 983 daireden 600’den fazlası satıldı, 70-80 daire ise henüz satışa açılmadı. Projede ikinci etabındaki konut ve İstMeydan’daki ticari birimlerin satışa çıkarıldığı 19 Eylül’den bu yana 60’tan fazla konut satıldı.

Erken teslim gündemde Maraşlı, Antepli daire alıyor

14 blokta 470 adet rezidans, 512 adet konut ile İstWest Meydan’da 73 adet ticari merkezin bulunduğu projede 16 bin metrekarelik kiralanabilir alanda Basın Ekspres Yolu’na ve iç meydan cepheli 70 ve 3 bin metrekare arasında değişen dükkan alternatifleri sunuluyor. Ramadan Kumova ,70 bin metrekare inşaat alanına sahip projede Mart’t kaba inşaatın ciddi oranda biteceğini, projede erken teslimatın gündeme geleceğini belirtti. Projeye Maraş, Urfa, Antep ve Adana’dan bile talep geldiğini dile getiren Kumova, “Yatırım için önce 1+1 alan bir Maraşlı müşterimiz, sonradan gelip oturmak için 4+1 aldı. Aralarında Rus, İtalyan, Azeri, Suriyeli ve Bahreynli yabancılar da var” dedi.

Yeni trend ‘meydanlara açılan’ ofisler olacak

İstwest projesinde 10 gün önce ikinci etap konutlarla birlikte Basın Ekspres Yolu’na cepheli tasarlanan ve açık bir meydan şeklinden konumlandırılan İstwest Meydan’da da kiralamalar başladı. Ramadan Kumova, projenin meydanlarla bütünleşen, duvarlarla örtülmemiş bir ofis ve açık alanda sosyalleşme ortamı sağlamasıyla merkezde inşa edilen projeler arasında bir ilk yarattığını, bunun ofis piyasasında yeni bir trend olacağını kaydetti. Kumova, “Kiralama için görüştüğümüz 6-7 firma var. Satışa çıkardığımız bölümün yüzde 30’u kiralandı. Otomotivde 2-3 dünya markasıyla; biri kiralama, diğeri satın almak olmak üzere 2 bankayla görüşüyoruz” diye konuştu.

TOKİ imzalı kamu binaları artıyor

Kullanım ömrünü tamamlamış kamu binalarını yenileyen TOKİ, bu kapsamda 258’i Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol ile olmak üzere toplam 755 okul, 80 pansiyon, 781 spor salonu, Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol ile 145 hastane, 90 sağlık ocağı, SHÇEK ile yapılan protokol ile de 24 sevgi evi, 18 engelsiz yaşam merkezi yapımını gerçekleştiriyor.

TOKİ ayrıca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) binası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hizmet binası, PTT Genel Müdürlüğü için İstanbul Hadımköy’de dev bir Posta ve Kargo İşleme Merkezi, Gümrük Müsteşarlığı hizmet binası, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Proton Çarpıştırıcı ve Araştırma Merkezi binası, Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürlüğü hizmet binası, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü hizmet binası ile yeni kurulan üniversitelerin binalarının yapımını sürdürüyor. TOKİ’nin kamuya yönelik yaptığı çalışmaların başında Kağıthane’deki “Milli Arşiv Sitesi” (Osmanlı Arşiv Sitesi) geliyor.

Batışehir’de 2. etap, 3 farklı ödeme planıyla satışa çıkarıldı

Bağcılar’da 3.123 adet rezidans, bir şehir oteli, ofis, açık alışveriş caddeleri, özel eğitim kompleksi ve sosyal kulüp binasını barındıran Batışehir projesinin 2. etabındaki 903 konutun satışları başladı. Egeyapı Group ve Emlak Konut GYO işbirliği ile ilk etabındaki 1.020 konutun yüzde 70’inin 2 ayda satıldığı projede 1+0 daireler 141 bin TL, 1+1’ler 174 bin TL, 2+1’ler 263 bin TL, 3+1’ler 377 bin TL ve 4+1’ler 589 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Egeyapı Group’un Başkanı İnanç Kabadayı, “3 farklı ödeme planımız var. İlkinde yüzde 1 ön ödeme yapan müşterimiz, peşinatın kalan yüzde 24’lük kısmını vade farksız olarak Haziran 2013’e öteleyebilecek ve yüzde 75’lik kısmını 120 aya kadar taksitlendirecek” dedi. Kabadayı, şöyle devam etti: “Yüzde 30 peşinat ödeyen müşteri de tutarın yüzde 20’sini vade farksız olarak Aralık 2012’ye öteleyebilecek, yüzde 50’lik kısmı için ise 36 ay firma kredisi kullanabilecek. Üçüncü seçenekte ise tutarın yüzde 50’sini peşin olarak ödeyen müşteri, kalan yüzde 50’lik tutarı 24 aya kadar sıfır faiz seçeneğini ile ödeyebilecek.”

Haberin Devamı