Gazete Vatan Logo

Sırada 1000 konut var!

Kurtköy’de 72 bin liralık stüdyo da, 900 bin liralık villa da aynı projede...


Başarır İnşaat, Helenium markalı konut projelerinin 6’ncısını Kurtköy’de başlatıyor. 50 milyon lira yatırımla hayata geçirilecek 388 birimlik Helenium Wings, bölgede farklı kesimlere aynı anda hitap eden ve fiyatları 72 bin lira ile 900 bin lira arasında değişen ‘stüdyo, daire ve teraslı bahçeli villa alternatiflerini’ birarada içermesiyle dikkat çekiyor. Lansmana özel yüzde 10’luk indirim ve 24 aya 0 faiz imkanı sunulan projenin 24 ayda tamamlanması planlanıyor.

Konut sektöründe 17 yıldır faaliyet gösteren ve bugüne kadar ağırlıklı olarak Kartal, Ümraniye ve Şerifali gibi bölgelerde Helenium Park, Helenium Life, Helenium Sun, Helenium Plaza ve Helenium Twins gibi projeleri hayata geçiren Başarır İnşaat, Helenium markasıyla geliştirdiği 6’ncı projesine Kurtköy’de start veriyor. Kanatlardan esinlenilenilen teras bahçeli ev mimarisiyle dikkat çeken Helenium Wings, 5 blokta 31’i dükkân olmak üzere toplam 388 birimden oluşuyor. Proje Kurtköy’de farklı kesimlere aynı anda hitap eden ve fiyatları 72 bin lira ile 900 bin lira arasında değişen ‘stüdyo, daire ve teraslı bahçeli villa alternatiflerini’ birarada içeren sayılı projelerden biri olma özelliğine sahip. Bu kapsamda projede 33-56 metrekare stüdyolar, 63-80 metrekare 1+1’ler, 94-102 metrekare 2+1’ler, 137 metrekare 3+1’ler, 257 metrekare villalar ve 44-177 metrekare dükkanlar yer alıyor. Fiyat aralıklarının 72 bin ile 900 bin lira arasında değişiklik göstereceği projenin m2 fiyatı ise, 2 bin 100 ile 3 bin lira arasında değişiyor.

Sırada 1000 konut var

Tatsuya Yoshimoto Mimarlık’tan Metin Bostancıoğlu’nun tasarladığı projenin mimarisiyle bölgede fark yaratacağını ve her kesimden gelir grubuna hitap etmeyi amaçladıklarını söyleyen Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, Kartal, Ümraniye ve Şerifali gibi bölgelerin ardından, geniş arazilerin yer aldığı Kurtköy’ü tercih ettiklerini belirtti.

Başarır, “Özellikle temiz havası, planlaması, altyapısı, zemin yapısının depreme karşı dayanıklı olması, ulaşım imkânları, kaçak yapıya izin verilmemesi, yakın çevresindeki doğal güzellikleri, alışveriş merkezleri, eğitim ve sağlık kurumları İstanbul Kurtköy’ü şehrin en cazip yerleşim alanlarından biri haline getiriyor, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’yla birlikte planlı kentleşmeyle modern şehircilik örneğini ortaya koyan bu bölge, hızla artan nüfusuna rağmen cazibe merkezi olma özelliğini de koruyor” dedi. 1995 yılında toptan demir ticareti yapmak amacıyla kurdukları Başarır İnşaat’ın 2004 yılından bu yana inşaat alanında faaliyet gösterdiğini ve bugüne kadar 1.500’ün üzerinde daire ve çeşitli iş merkezini hayata geçirdiklerini kaydeden Başarır, 1.000’in üzerinde yeni başlayacak ve halen devam eden projelerinin mevcut olduğunu vurguladı.

Yurtdışında satış ofisi kuracağız

Kurtköy’de biri 10 dönümde 250, diğeri 15 dönümde 300-400 konuttan oluşan iki Helenium projesine daha başlamayı planladıklarını açıklayan Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, “Sonrasında Ortadoğu veya Kuzey Afrika’da satış ofisi kurmayı hedefliyoruz. Cezayir’de de 100 konutluk bir projemiz var” dedi. Uskumruköy’de Talya Konakları projelerinin sürüğünü belirten Başarır, Kartal, Fikirtepe ve Üsküdar’da kentsel dönüşüm projeleriyle ilgilendiklerini söyledi. Başarır, İnegöl ve Osmaniye’de hidroelektrik santrali projelerinin olduğunu ve bu alanda 40-50 megavatlık kapasiteye ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.



Haberin Devamı