Gazete Vatan Logo

Sinemada komedi tercih ediyorum

Sinemada komedi tercih ediyorum

Fotoğraflar: Barış Acarlı

Naz Elmas, Filinta isimli diziyle ekranlara dönüyor. Osmanlı polisiyesi olan dizide bir suç baronunun sağ kolunu canlandırıyor. “Azize’nin yaptıklarına şaşıracaksınız” diyen oyuncu, sinemada ise komediyi tercih ediyor.

Bunca zaman sensiz kaldık. Neden uzun sürdü yeni bir projeye evet demek?

Geçen sene öyle bir seneydi ki deneme yanılma yılıydı. İşin kalitesi ne olursa olsun reyting sistemini hiç kimse çözemedi kaldı ki reytingleri iyi olan diziler biterken reytingleri 30 ya da 35 olan diziler yapımcıların arkasında durmasıyla devam ettirildi. Zaten geçen sezon Kanal D’ de Güzel ve Çirkin isimli dizi ile merhaba demiştim. Aslında çok uzak kalmadığımı düşünüyorum. Reyting ve kalitesi yüksek olan bu kadar güzel bir işi bitirdikten sonra geçen sezon bir daha bu kaosun içinde olmamayı tercih ettim.

Sinema filminde rol almaktan keyif aldın mı?

Sinema filmi gerçekten çok keyifli. Benim adıma sinema filminin dizi konusundan çok farklı olması gerekiyor. Genellikle dizilerde dram daha ön planda olduğu için komedide olmayı tercih ettim. Bu senaryonun bana gelişi şöyle oldu; daha önce çalıştığım Ustura Kemal’in ikinci yönetmeni Eray Koçak tarafından geldi. Okumamla birlikte projeyi kabul etmem bir oldu.



Şimdi yepyeni bir dizide olacaksın. Heyecanlı mısın?

Filinta’yı TRT’de izleyeceksiniz. Osmanlı polisiyesi. 18inci yüzyılın ikinci yarısında geçiyor. İzmit platosunda bayağı görkemli bir plato hazırlandı dizi için. Bir senedir üzerine çalışılmış bir proje. Ayrıca dizinin makyaj sanatçısı Hollywood’dan David Craig ile çalıştık. Filintadaki karakterlere döneme uygun makyaj çalışması için bir dönem bizimle birlikte oldu. Lorenzo’nun Yağı, Temel İçgüdü, Charli’nin Melekleri gibi filmlerin makyaj ustası. Aynı zamanda Nicole Kidman ve Sharon Stone ile çalışmış. Ayrıca aksiyon sahneleri için de Spiderman’in aksiyon ustası Dussan Hyska ve ekibi bizimleydi. Bir dünya starı kendisi. Aslında Second Unit uzmanı. Er Ryan’i kurtarmak ve Titanic gibi bir çok filmde çalışmış.

Şu an seni izleyeceğimiz karakteri nasıl buldun?

Oynadığım karakter Azize. Gerçekten çok keyif alarak oynayacağım bir karakter. O dönemin en büyük suç baronunun sağ kolu. Çok küçük bir yaşta iyi bir ailesi olmasına rağmen babasının başına gelen talihsizlikler yüzünden hayatla tek başına mücadele ediyor. Bütün kötülüklerle mücadele etmeyi öğrenmiş bir kız. Suç baronu Boris’in onu bu kötü hayattan kurtardığı için sorgusuz sualsiz ona hizmet etmekle yükümlü. Fakat izledikçe şaşıracaksınız Azizenin yaptıklarına.

Giyinmek bir sanattır, stiliniz olmalı

Giyinmeyi çok seviyorsun. Moda hakkındaki fikirlerin neler?

Giyinmenin de kişinin kendi sanatı olduğunu düşünüyorum. Trend denilen şeyden ziyade kendi stilin olmalı. Çünkü oyunculukta da kostüm denilen olay çok büyük yer taşıyor. Sosyoekonomik durumu ya da kişinin ruh durumu gibi. İnsanın tavrını ortaya koyan birşeydir giyinmek!

Bir çok davetin ve birçok markanın aranılan yüzüsün. Bir markayla çalışacak mısın?

Geçmişte Loreal’in yüzü olmuştum. Beymen Club’ın aynı şekilde. Bu konuda çok titiz davranıyorum. İçime sinen bir proje olduğu zaman neden olmasın?

Örnek aldığın oyuncular kimler?

Beğendigim birçok kişi var. En sevdiğim filmleri tasvir etmem istenirse Tim Burton demem yeterli olur. Bence olağanüstü. Fantastik filmlere bayılıyorum. Ve tam benlik. Beğendiğim oyuncular ise Cate Blancet, Edward Norton, Michele Pfeifer, Johnny Deep. En son izleyip, aşık olduğum son dönem filmi ise Great Budapest. Sanatla olan içiçe geçmiş herşeyi çok seviyorum. İllüstrasyon severim. Yoshi Matonara favorim.

Aşktan ne haber?

Aşk! Aşk mı dedin! Ne zaman geleceği belli olmaz.

Benim çocuklarım var senin de aslında! Biraz anlatsana...

İnsan dostuna benzer Ayşecim. Benzer durumları paylaştığı zaman daha da bir yakın hissediyormuşsun. Benim 3 çocuğum var. Dünya tatlısı melekler. Bugün sizinle tanıştırdığım Jashua! Ki Yorkshire cinsi olmasına rağmen kendini Labrador zanneden asla bir kucak köpeği olmayan tavrı! Katı prensiplerini sana olan sevgisiyle yendi. Sanırım o da sahibinin sevdiklerini bilirmiş. Anne sevgin ona da yetişti. Evde ise Samantha ve Romeo beni bekliyor.