Gazete Vatan Logo

Sevgilimin gülüşüne aşık oldum!

Sevgilimin gülüşüne aşık oldum!

Mankenlik ve oyunculuğu bir arada yürüten Sema Şimşek, bugünlerde aşk sarhoşu. Yakında bir kitabı da çıkacak olan yönetmen yardımcısı Vural Uzundağ ile güzel giden bir ilişkisi var.” İlk görüşte aşka inanmam ama Vural’ın ilk gülüşünden etkilenmiştim” diyor.

Bir süredir ortalarda yoksunuz neler yapıyorsunuz?

Mesleğime devam ediyorum olduğu kadarıyla. Oğlumun ilkokula başlamasıyla dizilere biraz ara vermiştim. O süreci atlattık. Şimdi çok şükür birçok şey rayına oturdu. Yakın dönemde iki sinema filmi yaptım. Defileler ve mankenlik zaten devam ediyor.

En son Adana’da bir AVM defilesinde podyuma çıktınız. Yoğun bir ilgi vardı sanırım...

M1 Merkez Adana AVM’de ekibimizle beraber gerçekten hem eğlenip hem de keyifle çalıştığımız bir projeydi. Bir AVM defilesi olmasına rağmen her şey profesyoneldi. Dev bir podyum kuruldu.

İstendiğim sürece mankenliğe devam

Başka çocuk istiyor musunuz?
Çok zeki bir evladım var. Şükür ki onun kocaman dünyası bana yetiyor. Başka çocuk düşünmüyorum.
Çocuktan sonraki Sema’da ne fark var? Artık daha...
Güçlüyüm tek fark bu. Çocuk sorumluluk isteyen bir şey. Tüm dikkatinizi, enerjinizi ve en önemlisi sevginizi vermeniz lazım. Hayata karşı sizi daha ayık daha dik tutuyor.
Mankenlik daha ne kadar devam edecek?
Manevi bir tatmin benim için. Kariyerim mankenlikle başladı. 23 yıllık süreçte birçok kıymetli insanla çalışma fırsatı buldum. İstendiğim sürece podyumda olmak beni mutlu eder.

Haberin Devamı

Beni Uma Thurman’a benzetiyorlar

Terkedilmiş filmindeki rolünüzden bahseder misiniz biraz?
Bir hemşireyi canlandırıyorum. İyi ve kötüyü sorgulayan bir hemşire. Maddi zorluklar yüzünden istemeden de olsa kendini bu zorluklar içinde buluyor. Hangi tarafta olacağı da filmin sürprizi. Hayata dair herkesin yaşayabileceği bir durum. Yazılan karakter hem senaryo hem de oyuncunun içine birşeyler katabileceği esneklikte olduğu için keyifle canlandırdığım bir roldü.
Filmde böbrek satma olayı var. Sizin başınıza böyle bir şey gelse, yani böbreğinizi satmanızı isteseler veya en yakınınız için böbrek gerekse?
Eğer ciddi bir sağlık durumu söz konusuysa ve bu parayı normal koşullarda kazanamıyor isem (öncelikle çocuğum veya çok yakın hissettiğim biri için) satardım. Fakat daha iyi bir hayat yaşamak için asla!
Yeni projeler neler? Bir diziye başlayacağınızı duydum doğru mu?
Şu anda ajansımın görüştüğü bir iki proje var. Netleşen bir şey yok. Elbette iyi bir proje olması ve içinde olmaktan mutluluk duyacağım bir proje olması benim için çok önemli. Dizi ya da sinema filmi olması bir ölçüt değil bu noktada. Örneğin yakın zamanda bir reklam filminde oynadım. Geçtiğimiz sonbaharda Kültür Bakanlığı destekli bir kısa filmde oynadım. Hepsi bana birşeyler katan ve benim de birşeyler kattığını düşündüğüm projelerdi. Oyunculuk hep karşı taraftan da beslenen bir şey. Sanatsal uğraşların hemen hemen hepsi aynı mantıkla işliyor bence. Aksiyon-reaksiyon meselesi. Çalıştığım projeye her anlamda destek olmak isterim. İşimi seviyorum çünkü. Bekleyip göreceğiz.
Ben sizi hep aksiyon yapımlara yakıştırıyorum ama… Siz?
Bence daha geniş pencereden bakmak lazım. Oyunculuk eğer benim uğraştığım birşeyse bu alanda kendimi kısıtlamak istemem. Yakın çevremde hep Uma Thurman’a benzetiliyorum belki bundan dolayı siz de öyle düşündünüz.
Zaman zaman otoriter bir anne oluyorum
Yalnız anne olmanın zorlukları ve avantajları neler?
Yalnız değilim. Eski eşimle (Burak Hakkı) oğlumuz Rüzgar söz konusu olduğunda her koşulda görüşüp konuşabiliyoruz. Ayrılan çiftlerle ilgili maalesef toplumda yerleşik bir algı var. Her ne olursa olsun bir evlat söz konusuysa bazı şeyler tolere edilebilir. Bu konuda hiç sorun yaşamadık. Kendimi hiç yalnız hissetmedim. Biz her durumda ortak düşünüp en sağlıklı olanı yapmaya çalışıyoruz. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum.
Oğlunuz Rüzgar’la nasıl bir ilişkiniz var? Otoriter bir anne misiniz?
Otoriter olmam gereken noktalar oluyor mutlaka. Alman disipliniyle yetişmiş bir çocuk olarak, bir çocuğun gelişiminde gerekli gördüğüm otoriteyi sağlıyorum. Ama bu asla kırıcı bir şey olmuyor. Çocuk çok hassas bir varlık herşeyden önce. Bir ebeveyn olarak nasıl yaklaştığınız çok önemli. Herşeyden önce sevginizi ifade eden bir anne olmanız lazım. Özellikle irade konusunda fazla otoriterim çünkü yetişkin biri olduğu zaman onun karakterini sağlamlaştıracak en önemli şeylerden biri bu. Örnekse; asitli içeceklerden ya da fast-food gibi yiyeceklerden tamamen uzak besleniyor.
Yeniden evliliği düşünmüyorum, gerek yok
Sizi ne sinirlendirir?
Herkesin hassas olduğu noktalar vardır. Kuralsızlık mesela beni sinirlendirir. Yalan, lakaytlık, riyakarlık, samimiyetsizlik. Bir de Arnavut damarım var ki…
Ne mutlu ki şu an hayatınızda aşk var. Ne oldu Vural Uzundağ’da sizi çeken?
Gülüşü… İlk olarak gülüşünden etkilenmiştim. İlk görüşte aşka inanan biri değilim. Bir insanla sağlam bir ilişki kuracaksınız onu tanımanız gerekir bu da zaman isteyen bir şey. Sadece aşk değil arkadaşlık, dostluk da böyle. Ve tabii her şeyden önemlisi güven duygusu. Vural benim için değerli bir insan. Birçok şeyi paylaşıp birbirimizi besleyebiliyoruz. Ki aramızda yaşayış anlamında baktığınız zaman çok keskin farklar var. Vural edebiyat ve sinema alanında çok faal. Sinema ortak noktamız olsa da asıl varoluşumuzu etkileyen kaynakların farklılığı, aramızdaki yaş farkı bizi hep besleyen şeyler oldu. Karşı kutupların birbirini olumlu anlamda etkilediğini düşünüyorum. Birlikte bir film yaptık, vakti oldukça defilelere de geliyor. Her fırsatta sevgisini gösteriyor, hissettiriyor. Önümüzdeki ay Hayal Yayınları’ndan bir kitabı çıkacak mesela, kapak tasarımını ben yapıyorum. Bunlar önemli şeyler. Başka önemsediğim bir nokta da belki yıllardır kendime karşı bir sınav veriyordum. Eski Sema’da konuşamama, duygularını dile getirememe sorunu vardı, varmış yani Vural’la bunu fark ettim. Onun sayesinde bunu aştım. Bir ilişkide bir miktar öfkenin de en az sevgi kadar gerekli olduğunu öğrendim.
Peki, yeniden evlilik olabilir mi?
Zamanla düşünceleriniz değişebiliyor, hayata bakışınız da. Evlilik bence insan doğasına uygun bir şey değil. Düşünmüyorum yani. Güzel giden bir ilişkim var bence buna gerek yok.

Haberin Devamı