Gazete Vatan Logo

"Şampiyon olabilirsem imkansızı başarırım"

Kenan Sofuoğlu, ilk 2 ayağını kaçırdığı sezonu zirvede tamamlamasının büyük iş olacağı görüşünde:

"Şampiyon olabilirsem imkansızı başarırım"

“Şu andaki tek isteğim olabildiğince fazla sayıda yarış kazanmak ve bu şekilde sezona devam etmek. Kafamdaki hedefe ulaşabilmek için kazanmalıyım. Eğer bu hedefimi başarırsam belki şampiyonluğa da ulaşırım.”

DÜNYA Supersport Şampiyonası’nın son 4 ayağını kazanarak, sakatlığı nedeniyle ilk 2 yarışını kaçırdığı sezonda şampiyonluk için umutlanan Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu, yılın gidişatını ve gelecekteki planlarını VATAN’a anlattı. Milli sporcu kalan yarışlara rahat çıkacağını vurgulayarak şunları söyledi:

“SEZONUN başında antrenman yaparken sakatlandım. Baş parmağım hem eklem yerinden çıktı hem de kırıldı. Avustralya’ya gittik. Elimdeki metalleri sökmemizle beraber parmağımın yerinden çıkması bir oldu. Bu da dönüşümü yine geriye attı. Bu durum sonrasında 2-3 yarışa çıkamama durumu ortaya çıktı. 3. yarışa çok zor olsa da katıldım. Aragon’daki yarışta temkinli bir şekilde giderken, öndeki diğer rakibin düşüp, beni yarış dışı bırakması şampiyonayı iyice hayallere sokmuş oldu bizim için. ŞU anda puanlamada genel klasmanda 2.’liğe yükseldim. Şansımız devam ediyor. Şimdilik tek amacım olabildiğince fazla sayıda yarış kazanmak ve bu şekilde sezona devam etmek. Eğer şampiyon olursam neredeyse imkansızı başarmış olacağım. Sezonun 2 yarışını kaçırıp, sonra gelip şampiyon olmak imkansıza yakın gibi bir şey. Kafamdaki hedefe ulaşabilmek için yarış kazanmalıyım. Eğer bu hedefimi başarırsam belki şampiyonluğa da ulaşırım.”

Haberin Devamı

‘Geleceğe yönelik umutlarımız var’

“SPOR Bakanlığı’nın yardımıyla beraber gençlere destek oluyoruz. Gençler de aldıkları bu sonuçlarla desteklerimizin karşılığını veriyorlar. Toprak Razgatlıoğlu şu anda Avrupa’nın en güçlü pilotlarından birisi. Öte yandan Can&Deniz Öncü kardeşler var. Onlar şu anda Moto GP’nin altyapısında lider durumdalar. Son 2 yarışın birini bir tanesi diğerini de ötekisi kazandı. Bu da demek oluyor ki geleceğe yönelik büyük umutlarımız var.”

‘Gençlere kapı açmak için yarışmaya devam’
“YARIŞLAR kazanmaya devam ediyorum. 2018 yılı için takımla anlaştık. 2018’de Puchetti’de ben ve yetiştirdiğim sporcular yarışacak. Çünkü benim yarışmam demek gençlere de kapı açmam anlamına geliyor. Ben takımla anlaşırken diyorum ki ‘Sizinle yarışırım ama Toprak ya da Harun’a da yer açmalısınız’. Toprak artık kendini kurtardı. Kenan ağabeyi olmadan takıma alınabilecek düzeyde. Ama daha gençler var. Onlara imkan sağlamak için yarışmaya devam etmeliyim.”
‘Moto GP’de yarışmam mümkün değildi’
“BENİM için Moto GP mümkün değildi. Ben 17 yaşımda yarışmaya başladım. 17 yaşıyken benim hayalim Dünya Supersport Şampiyonu olmak süslüyordu. Allah, bana orada şampiyonluklar yaşamayı nasip etti. Moto GP farklı bir kategori. İnsanların bunu anlaması gerek. Bazı insanların aklında şöyle bir şey var. 2. ligde yarışıyorum gibi. 2. lig diye bir şey yok. Daha popüler yer var. Ben yeterince iyi olmasaydım benim geçtiğim pilotlar Moto GP’de olmazdı. Benim geçtiğim pek çok yarışçı bugün Moto GP’de yarışlar kazanıp,podyuma çıkıyor.”
‘Pist amacını aştı’
MİLLİ sporcu, 2012’de kendi adına Adapazarı’nda açtığı yarış pistinin, genç sporcuların gelişimine büyük katkı sağladığını vurgulayarak şunları söyledi: “Pist yarışlara güçlü bir şekilde gitmeme yardımcı oluyor. Bu pist amacının çok fazlasına ulaştı. Bu kadar faydalı olacağını bilmiyorduk. Şu anda motor sporlarında mücadele eden bütün gençler bu pistte yetişti. İnşallah daha çok sayıda genç bu pist sayesinde yetişecek.”

Haberin Devamı