Gazete Vatan Logo

Oyunculuğa fena halde taktım

Serenay Sarıkaya yen, dizisi için ´Bomba gibi patlayacak´ diyor

Adanalı dizisinde Oktay Kaynarca’nın kızı rolünde bir genç kız tanıdık. Hakikaten gencecik, fıstık gibi bir kız... Hem dizideki rolü hem güzelliği ile pek bir dikkat çekti. Adanalı dizisinden ayrıldı ama yakında yeni bir projeyle tekrar ekranlarda olacak. 19 yaşındaki bir genç kız için çok akıllı laflar ediyor ve Türk meşhurunda az rastlanan bir şeye sahip “haddini biliyor”. Tabii ki bütün bunlarda onun kişilğinin yanında çok tecrübeli bir elde yani Uğurkan Erez’de olmasının payı büyük.

* 16 yaşında Avrupa Güzellik yarışmasında Türkiye’yi temsil etmiştiniz değil mi?

Evet. Miss Europe and World Junior adlı Çekoslavakya’da düzenlenen bir yarışmaydı. Aslına bakarsanız çok önemli ve dikkate alınan bir yarışma değildi. Bende o yaşta yurt dışına gideyim diye katılmıştım, sonra derece alıp geri geldim. Yani çok büyütülecek bir şey değildi.

* Son olarak Miss Turkey 2010 ikinci güzeli seçilmişsiniz.

Evet öyle oldu. Aslına bakarsanız bu kimsenin en önemlisi de ajansım Uğurkan Erez’in tasvip ettiği bir şey değildi. Uğurkan Bey oyuncu olduğumu artık böyle bir şeye gerek olmadığını söyledi ama ben böyle bir tecrübe yaşamak, böyle bir şeyi deneyimlemek istediğim için katıldım.

* Miss Turkey yarışmasından sonra verdiğiniz seksi poz Oktay Kaynarca’yı sinirlendirmiş.
Ayrılmanızın nedeni de bu mu?

Oktay Kaynarca benim setteki abim. Beni çok sever, ben de onu çok severim. Beni bütün dizi boyunca hep koruyup kolladı ve öğütlerde bulundu, “Bak bu sektörde şunu yapmalısın şunu yapmamalısın” gibi tavsiyeleri oldu bana.
Evet, bu yarışmayı tasvip etmedi ama basında abartıldığı gibi aramızda öyle bir kavga, gerginlik falan da olmadı. Zaten yaşça ve ustalıkta benden büyük olan bir abimle kavga etmek haddim değildir.

Yeni dizim bomba gibi patlayacak

* Peki diziden neden ayrıldınız ?

Ayrıldım çünkü bambaşka bir projede yer almak istedim. O da yine iyi bir kanalda, çok iyi castı olan bir iş. Bence bomba gibi patlayacak.

* Peki tiyatro sinema dalında eğitim almayı, bu konuda lisans yapmayı düşünüyor musunuz?

Ben zaten konservatuvar lisesi bitirdim. Tabii ki bu konuda eğitimime devam etmek istiyorum. Ama dört sene boyunca hiçbir yerde çalışmanıza izin verilmiyor. Ben de 1-2 sene eğitimimi durdurup, yurt dışında eğitim almayı düşünüyorum. Ama tabii ki kişisel gelişimim için oyuncu koçlarından dersler alacağım ya da workshoplara katılacağım yani kendime yatırım yapacağım.

* Limon Ağacı dizisindeki Peri isimli kız rolünün sizi yaşınızdan büyük gösterdiğini düşünüyorum, pek de iyi bir performans değildi bence. Katılıyor musunuz?

Zaten ben o sırada 16 yaşındaydım ama 22 -23 yaşında bir kızı oynamıştım. Bu benim ilk deneyimimdi. Aslına bakarsanız kendimi hiç hazır hissetmediğim ve hâlâ seyrettiğimde utandığım, keşke daha iyi oynayabilseydim dediğim bir proje. Fakat ilk oyuculuk deneyiminizde kendinizden büyük birisini oynamak pek de kolay değil galiba.

* Çok gençsin ama bu oyunculuk ve onun getirisi olan sorumluluktan dolayı gençliğini yaşayabiliyor musunuz?

Aslında ben konuda pek zorlanmıyorum. Çünkü ben çok sokakta olmayı seven ya da dışarıda vakit geçirmekten hoşlanan bir çocuk ya da genç olmadım; çok evcimen ve çok anneciyimdir. Evde olayım ve ailemle vakit geçireyim isterim. Bu yüzden bu konuda zorluk yaşamıyorum.

* Tek çocuksunuz değil mi?

Evet, tek çocuğum. Annem ile babam ayrı ve ben annemle yaşıyorum. Babam ise Ankara’da yaşıyor.
Nurgül Yeşilçay’a tek kelimeyle bayılıyorum

* Hedefiniz oyunculuk mu ?

Evet, oyunculuğa fena halde taktım. Karakter olarak ben kafaya koyduğum şeyde sonuna kadar giderim. Oyunculukta da çok iyi bir yere gelmek istiyorum. Bunun için de çok çaba sarf edeceğim; eğitimse eğitim, özel dersse özel ders, zaten çok fazla okuyorum. Her boş anımı oyunculukla alakalı bir şey ile dolduruyorum.

* Ya modellik?

O da devam ediyor zaten. Modellik meslek olarak seçtiğim değil ama yapmaktan keyif aldığım bir iş. Zaten Uğurkan Bey de bu konuda titiz. İyi işlerde, iyi projelerde podyuma çıkıyorum.

* Çok genç ve tecrübesiz olmanız setlerde bir dezavantaj getirdi mi? Projesyonel oyunculardan

tepkiler aldınız mı?
Aksine bana çok kol kanat gerdiler. Çok yardımcı oldular, hep setin genç kızı muamelesi gördüm, aynı evin küçük kızı gibi.

* Örnek aldığınız oyuncular kimler?

Nurgül Yeşilçay’a bayılıyorum... Hem oyunculuğunu beğeniyorum hem de ekrana çok yakıştığını düşünüyorum. Tabii ki ustalarımız Haluk Bilginer, Perran Kutman var. Az daha unutuyordum, Binnur Kaya son zamanların fenomeni, şahane bir oyunculuğu var.

* Spor yapıyor musunuz ?

Deli gibi yapıyorum, spor benim için bir bağımlılık. Spor yapmadığım zaman kendimi çok kötü hissediyorum. Bazen 3-4 saat salondan çıkmıyorum. Yüzüyorum, fitness yapıyorum. Sporun bana çok iyi geldiğini düşünüyorum.

* Ya aşk ?

Oralarda pek bir şeyler yok daha, çok küçüğüm ayrıca daha...

Haberin Devamı