Gazete Vatan Logo

Onun hayatında griye yer yok

- Beşiktaş yükselişini sürdürürken siyah-beyazlı takımın konuşulan kaptan İbrahim Toraman’ı merak ettik. İşte A’dan Z’ye Toraman...

İbrahim Toraman demek Beşiktaş demek. Zirveyi zorlayan Beşiktaş, tam kadro ‘FEDA’ demeye devam ediyor. Başta Başkan Fikret Orman ve yönetim olmak üzere Teknik Direktör Samet Aybaba ve elbette ki oyuncuların her anlamda büyük FEDA’karlıklar yaptıkları biliniyor. Bunun yanında futbol gündemiyle ilgili bildiğimiz bir şey varsa o da bir kulüpteki en önemli unsurun takım kaptanı olduğu. Takım kaptanlığı ‘yerli mi yabancı mı olsun?’ sorusu başta olmak üzere Türkiye’de spor gündeminde en çok konuşulan konulardan biri. Konu hem futbol, hem de kaptanlık olunca ben de bu hafta Beşiktaş Futbol Kulübü takım kaptanı İbrahim Toraman’ı anlatmayı seçtim. 1981 doğumlu İbrahim Toraman hakkında bilmediğiniz çok fazla şey var.

Geç kalana para cezası!

Kaptan antrenmana, yemeğe, otobüse ya da organizasyonlara geç kalan oyuncularından para cezası kesiyor. Öyle ki şimdiye kadar para cezalarından tam 10 bin TL biriktirmiş. Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba’ya “Bu parayı ne yapalım?” diye sorduğunda ise “Gidip herkese hediye al” cevabını almış. Ancak Toraman yoğun antrenman temposundan vakit bulamayınca Aybaba, “Toraman ver o parayı” demiş ve gidip tüm takıma sevdikleri hediyeleri almış.

Hem kaptan, hem ağabey

Toraman ‘stoper’ olarak bilinse de o sahanın her yerinde. Oyuncuları çok iyi tanıyor. Onlara ağabeylik, hocalık, dostluk ve babalık yapıyor. Ancak Necip ve Batuhan’ın onun için ayrı bir yeri var. Yakın markaja aldığı genç oyuncuları kardeşleri gibi görüyor.

İlk kazancı babasına

Toraman ailesine çok düşkün. Futbol camiasında birçok oyuncunun kazançları ile ailesine yardım ettiğini biliyoruz. Giyimi, kuşamı ve lüks arabaları ile dikkat çeken Toraman’ın da ilk parası ile almak istediği bir şey mutlaka vardır diye düşündüm. Ancak başarılı oyuncu, “Hiç böyle bir hevesim olmadı. Bu yüzden de hiç düşünmeden ilk kazandığım paranın tamamını babama verdim” diyor. Babası ise, paranın yarısını oğluna geri vermiş.

‘Aşık oldum diyemedim’

Genç kaptan pek çok genç kızın hayallerini süslüyor ama o aşk konusunda bir türlü istediğini bulamadığını belirtiyor: “Aşık oldum dediğim bir kadın çıkmadı.” Evlilik konusunda tahmin ettiğim gibi ketum çıkmadı. Şimdiye kadar evlenmeyen bu ünlü adamın evliliğe sıcak bakmadığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Toraman’ın esas aradığı aşık olabileceği bir kadın. Bağımsızlığına çok düşkün fakat şüpheci ve kıskanç bir yapısı olduğunu açıkça itiraf eden Toraman burcu Akrep’in özelliklerini de taşıyor.

Sigara içen kadınla olmaz

Bir kadının, onun gönlünü kazanması öyle kolay değil. Genç kaptanın kız arkadaş seçiminde ilk koşulu sigara içmemesi. Sigarayı bir kadının eline hiç yakıştıramıyor. Kadınlarda dikkat ettiği diğer nokta ise iyi ve kaliteli giyim. Onun kaliteden kastı kesinlikle pahalı markalar değil, şık giyinmek. İbrahim Toraman’ın kız arkadaşı olabilmek için kaptandan giyim konusunda da tam not almak gerekiyor. Yine de şimdiye kadar birlikte olduğu kadınların kumral ya da esmer olduğunu hatırlatmakta fayda var. Toraman için bir kadının duruşu ve hareketleri de çok önemli. Bütün bu koşullar oluştuğunda kendini kız arkadaşına adayabilecek bir adam olduğunu söylüyor. İlişkilerinde maddi manevi çok bonkör. Bunun ayarını bazen kaçırdığını ve kısıtlaması gerektiğini söylüyor. Şimdiye kadar kız arkadaşına aldığı en pahalı hediyenin ise “Channel” marka bir çanta olduğunu ekliyor.

Kaptan Prada giyer

Toraman’ın gardırobunun genelini Milano’dan alınan kıyafetler oluşturuyor. Olmazsa olmaz markaları Gucci, Fendi, Prada ve Versace... İtalyan marka ayakkabılar da favorileri arasında. Yüzden fazla ayakkabısı olan kaptanın evinde 50 metrekarelik bir oda sadece kıyafetleri için ayrılmış. Toraman’ın yirmiye yakın saati bulunuyor ama ilk tercihleri Frank Müller ve Hublot.

Çok renkli giyinmekten hoşlanmayan başarılı futbolcunun kıyafet seçimleri genelde siyah ve beyaz. Toraman gardırobunda griye yer vermezken, hayatında da gri tonları barındırmıyor.

İki haftada bir kuaförde

Kaptan için saçları çok önemli. İki haftada bir mutlaka kuaföre gidiyor. Her kuaförü beğenmiyor. Bu yüzden Türkiye’de ve İtalya’da sadece bir tane kuaförü var. Saç bakımlarını sürekli yaptırıyor. Cildine ve kişisel bakımına önem veriyor. Cildi için genellikle yurt dışından özel ürünleri tercih ediyor.

Ferrari tutkunu

Beşiktaş’ın kare ası Toraman kullandığı arabalar ile de çok konuşuluyor. Spor arabada tercihi Ferrari. Jeepi ise Range Rover. Hızlı otomobilleri tercih etmesinin aksine hız yapmayı sevmiyor. Kaptanın bu yönünü bilmiyor olabilirsiniz ama Toraman tam bir kitap kurdu. Özellikle kamp dönemlerinde ilgi alanı olan tarih kitaplarını elinden düşürmüyor.

Samet Aybaba en iyisi

Bugüne kadar çalıştığı hocalar arasında frekansı en çok Samet Aybaba ile tutan Toraman, bu durumun onların şu anki başarısının da anahtarı olduğunu düşünüyor. “Hoca size inanıyor, sizin fikirlerinize saygı duyuyor ve ciddiye alıyorsa geriye size çıkıp oynamak kalıyor” diyor.

Yeğeni “Kaptan apça”

Yediklerine çok dikkat eden kaptan asitli içeceklerden uzak duruyor. Cafe de Paris’te soslu bonfile ve patates kızartması en sevdiği yemeklerden. Ama favorisi mantı ve haftada en az 3 kez yiyor. Kaptanın kendisine, “kaptan apça” diye hitap eden bir yeğeni var. Onu televizyonda gördüğünde çılgına dönen minik yeğeninin “Apça çıktı” diye evi birbirine kattığını söylüyor. Yeğeniyle dünyayı unuttuğunu söyleyen Toraman baba olmayı da çok istiyor.

“Artık Milli Takım beklentim kalmadı”

Toraman ile ne zaman sohbet etsek Milli Takım ile ilgili hep aynı şeyleri söylüyor. Kaptanın artık Milli Takım ile ilgili hiçbir beklentisi kalmadı. Kadro açıklandığında “Acaba bu sefer kadroya alındım mı?” diye bakmıyor bile. Onun için Milli Takım’da olup olmamak çok önemli değil. Ama Milli formayı şeref olarak görüyor. Milli Takım’da işler çok iyi gitmese de sabırlı olmak gerektiğini düşünüyor.

En geç 12’de uyuyor bir duble dokunuyor

Toraman gece hayatını çok dengeli yaşıyor. Alkol ve sigaradan nefret eden kaptan sadece bir duble içse bile dokunuyor. Tatillerde bile içki içmiyor. Günde en az 8 saat uyumazsa o günden verim alamıyor ve bu yüzden uykusuna çok dikkat ederek, en geç 00:00’da uyuyor. Fit görüntüsünün sırrı ise antrenmanlardan önce ve sonra yaptığı 30 dakikalık çalışmalarda gizli.

Haberin Devamı