Gazete Vatan Logo

Manşetlik Madonna

Çıkardığı albümler bir yana, Madonna yıllardır attığı her adımla, giydikleriyle, söyledikleriyle manşetlerden düşmüyor

Son olarak verdiği bir röportajında 19 yaşındayken tecavüze uğradığını açıkladı, bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. Acısıyla tatlısıyla Madonna’nın dünyasına buyurun.

Gerçek adı Madonna Louise Veronica Ciccone. Yedi kardeşi var. 55 yaşında. Ama söz konusu Madonna olunca yaş sadece sayıdan ibaret kalıyor. Halen pek çok gence taş çıkartıyor. Popun kraliçesi geçen yıl çıkardığı 12. stüdyo albümü ve çıktığı MDNA dünya turuyla başarısına başarı kattı. 29 ülkede 88 konser verdi. Turne gelirleri, giysi ve parfüm satışları ile birleşince Forbes Dergisi’ne göre Madonna 125 milyon dolarla bu yılın en çok kazanan sanatçısı oldu.

Her zaman aykırı tarzıyla bilindi

Madonna yaptıklarıyla oldum olası çok konuşuldu. O hep ‘farklı’ydı. 1984 yılında ilk MTV Müzik Ödülleri’nin açılışında ‘Like A Virgin’ şarkısını söylerken yaptığı performansı sayesinde adını duymayan kalmadı. Transparan gelinliği, jartiyerleri ve erotik koreografisiyle herkesin ağzını açık bırakmıştı. MTV’nin 2003’teki töreninde aynı şarkıyı bu kez Britney Spears ve Christina Aguilera seslendirdi. Madonna şarkının sonunda sahneye gelerek iki şarkıcının dudaklarına ateşli birer öpücük kondurunca yine manşetlere taşındı.

IQ’su 140

- 1990’lardan bu yana bir Yahudi öğretisi olan Kabala’ya inanıyor. ‘Benim dinim de inancım da artık oğlum’ dediği için Britney Spears ile yıllardır görüşmüyor.

- Her dinin bilinmesi gerektiğine inandığı için şu sıralarda Kuran-ı Kerim okuyor.

- Yemek yapmayı bilmiyor. Sevmediği için öğrenmek de istemiyor. Ama ev süpürmek onun için adeta terapi.

- Canı sıkıldığında ve zaman geçirmek istediğinde kaşlarını alıyor.

- Okul hayatı boyunca sınıfta hep en yüksek notları alan kişi oldu. IQ’sunun 140 olduğu söyleniyor.

- Gök gürültü-sünden çok korkuyor.

19 yaşında tecavüze uğradı

Madonna, Harper’s Bazaar Dergisi’ne kalıpların dışında olmak için lise boyunca bacaklarını ve koltukaltını almadığı söyledi. Röportaja damgasını vuransa 19 yaşındayken doğduğu kent olan Michigan’dan New York’a taşındığında yaşadıkları oldu. Ünlü yıldız o yıllarda bıçak zoruyla bir binanın çatısında tecavüze uğradığını ve buna rağmen inandıkları uğruna ayakta kalmayı başardığını anlattı.

Zulme karşı başkaldırım!

Steven Klein ile ortak çalışması Gizli Proje Devrimi isimli son kısa filmi geçen ay yayınlandı. Konserlerinde sürekli ‘bir şeyleri değiştirebiliriz’ diyen Madonna’nın filmdeki mesajı net. Tahammülün ya da demokrasinin kalmadığını vurguluyor. Her türlü ayrımcılığa ve yaşanan bu zulme başkaldırın diyor.

Çocuk kaçakçısı denildi

Madonna’nın Doğu Afrika ülkesi Malavi ile ilgili çektiği belgeseller de dikkat çekiyor. Ancak onun hayırseverliğinden bahsedenler kadar onu çocuk kaçakçılığı yapmakla suçlayanlar da oldu. Sonuç olarak 2008’de David Banda’yı, bir yıl sonra ise kızı Mercy James’i evlat edindi. Malavi’ye yaptığı yardımlar, inşa ettirdiği okullarla dikkat çekerken yine eleştiri oklarının hedefinde olmaktan da kaçınamadı.

Haberin Devamı