Gazete Vatan Logo

Kanyon’un yeni ‘buluşma noktası’

Durak, geçiş noktası anlamına gelen Escale Restoran açıldığı günden beri büyük ilgi görüyor. Sahipleri Topaz, Colonie gibi restoranların da sahibi olan Desert Group. İtalyan ve Fransız mutfağında iddialılar.

Kanyon’un yeni ‘buluşma noktası’

Escale ne zaman açıldı? Sahipleri kim?

Escale’in kapıları Temmuz ayında açıldı. Escale’nin sahipleri Gülin ve Yücel Özalp. Escale ile beraber bünyesinde Topaz, Blue Topaz ve Colonie’nin de bulunduğu DesertGroup ile yıllardır yeme içme sektöründe hizmet veriyorlar.

Neden bir AVM içinde açılmayı tercih ettiniz? Bu bir handikap değil mi sizin için?

Kanyon’un bir alışveriş merkezinden çok bir yaşam merkezi olarak görüyoruz. Kanyon’u tercih etmemizin en önemli sebebi Escale’in ruhunun Kanyon ile birebir uyuşuyor olması. Escale Fransızca bir kelime, anlamı da durak, uğrak noktası… Tıpkı yer aldığımız Kanyon gibi biz de bir durak ve uğrak noktasıyız.

Mekanın felsefesi nedir? Escale’yi diğer mekanlardan ayıran özellikleri?

Escale haftanın her günü, günün her saati yaşayan bir yer, brasserie... Escale’in, günün saatlerine göre değişen ritmi, her ihtiyaca cevap veriyor. Biz Escale’i en başından beri hem ambiyansıyla hem de mutfağıyla ön planda olan bir mekan olarak kurguladık ve hayata geçirdik. Escale de tıpkı Colonie de olduğu gibi açık mutfak kullandık, çünkü açık mutfaktan tüm mekana yayılan enerjinin misafirlerimize ulaşmasını çok önemsiyoruz.

Haberin Devamı

Müşteri kitlesi kim; kimler geliyor? Ünlü müşterileri kimler?

Bizi Topaz, Colonie ve Blue Topaz’dan tanıyan bir kitlemiz var zaten. Bunun dışında Kanyon misafirleri, Levent ve çevresindeki plazalarda çalışanlar sıklıkla Escale’e geliyorlar.

Zeytinyağlı barı pizza ve ekmek fırını dikkat çekiyor

Nasıl bir menüsü var?
Escale’in menüsünün içinde Türk ve Dünya mutfağından bir çok lezzet bulunuyor. Şefimiz özellikle İtalyan ve Fransız mutfağında oldukça iddalı. Soğuk ve sıcak başlangıçları, lezzetli ana yemekleri, her gün yenilenen geleneksel zeytinyağlı barı, pizza ve ekmek fırını, günün tatlısıyla merak uyandıran patisserie’si oldukça ilgi çekiyor.
En çok ilgi gören yemekleri ve içecekleri hangisi?
Sıcak başlangıçlardan “Tuna Tataki” ve ana yemeklerde bulunan “Izgara Köy Tavuğu” sıklıkla tercih ediliyor. İmza kokteyllerimiz arasında bulunan “The Lemongrass” da en çok beğenilen kokteyllerin başında geliyor.
Dekorasyon kime ait? Nasıl bir dekorasyonu var?
Escale’in konsepti, tasarımı ve görsel kimliği Koray Özgen tarafından geliştirildi. Uygulaması ise AKS Mimarlık, Murat Öztürk tarafından yapıldı. Escale’in tasarımında işlevselliğin ön planda olmasına dikkat edildi. Dekorasyonda bol miktarda bitki ve yeşillik kullanıldı.
Yeni şubeleri olacak mı Escale’nin? Gelecek planlarınız neler?
Escale de Kanyon’a özel bir proje olarak kurgulandı ve hayata geçti dolayısıyla Escale’in Kanyon dışında bir şubesi olmayacak. DesertGroup’un önemsediği en önemli nokta açtığı mekanların birbirini tekrar etmemesi…
Izgara köy tavuğu
Mısırlı yoğurt, ege otları, limon, taze baharat
Yapılışı: Düz ızgarada pişirdiğimiz köy tavuğunu, kendisine en çok yakışan ıspanak kökü ve mısırlı yoğurt ile servis ediyoruz.
The lemongrass
Lemongrass ile dinlendirilen votka, taze zencefil,lime suyu, zencefil gazozu.
Tuna tataki
Körpe yeşillikler, nar ekşisi glase, oryantal sos
Yapılışı: Küp şeklindeki marine edilmiş ton balıklarını tavada mühürleyip oryantal sos ile alabora edip yanında körpe yeşillikler ve nar ekşisi glase eşliğinde servis ediyoruz.
Şık ama rahat bir atmosfer vaad eden mekan, dekorasyonunda bolca kullanılan bitki ve yeşilliklerle dolu bahçesiyle ferahlık hissi veriyor.

Haberin Devamı