Gazete Vatan Logo

İş bağlamak için gece eğlencelerinde koşturamam

Serhan Yavaş, Yemin dizisindeki maço tavırları ve yakışıklılığıyla kadınların gözdesi oldu. Tenis öğretmeni olarak başladığı kariyerinde büyük bir sapma yaşandı. Kader onu önce reklam sonra da dizi yıldızı yaptı. Rol aldığı ilk dizide de başrolü kaptı

Serhan Yavaş’ın hayatı adeta Woody Allen’in Maç Sayısı filmine benziyor. Marmara Üniversitesi Spor Akademisi mezunu olan Serhan Yavaş da tıpkı filmdeki Chris karakteri gibi uzun yıllar tenis eğitmenliği yapmış. Bu arada aynalara bakmayı ihmal etmemiş ve bir modellik ajansına yazılmış. Ardından da kendisini bir çikolata reklamında bulmuş. Sonrası mı? Yemin dizisinde başrolü kapmış. Dizide iki sezondur Tuğba Ünsal’la başrolü paylaşan Yavaş, renkli hayatların kendisine göre olmadığını söylüyor. Bu arada astrolojiyle ilgili olduğunu da ağzından kaçırıyor.

İlk oyunculuk deneyiminizde Tuğba Ünsal’la başrol oynuyorsunuz, sizin için ne ifade ediyor?
Hiçbir şey. Tuğba’nın oynayıp oynamayacağı belli değildi. Sette tanıştık. Özellikle bir şey hissetmiyorum, işimizi yapıyoruz ve çıkıyoruz.

İyi bir ikili misiniz? Öpüşme sahneleriniz uzun süre gündemdeydi...
Benim Tuğba ile ortak yanım yok. Onun için paylaştığımız bir şey de yok. Öpüşme sahneleri magazinsel boyuta taşındı, bu tip konuşmalar beni rahatsız etmiyor ama ilgilendirmiyor da. Gerek yok böyle manasız tartışmalara...

Oyuncu olmadan önce tenis öğretmenliği yapıyordunuz, devam ediyor musunuz?
Şu anki iş tempom buna müsade etmiyor. Benden ders almak isteyenler, saatlerini doğal olarak kendi iş tempolarına göre ayarlamak istiyor. Ben şu an buna uygun değilim.

Tenis hocalığını tamamen bıraktınız mı?
Dondurdum diyelim. Tenisi bıraktım demek için oyunculuk tarafının sağlamlaşması ve teklif alan, anlaşmalara imzalar atan bir düzeye gelmem lazım. Yemin dizisi bittikten sonraki projeler henüz netleşmedi. Dolayısıyla dizi nedeniyle asıl mesleğime ara verdim demek daha doğru olur.

Kendinizi oyuncu olarak görüyor musunuz?
Ben kendimi oyuncu olarak görmüyorum. Çünkü oyunculuk konusunda hiçbir eğitimim yok. Akademide okumadım dolayısıyla oyuncuyum diyemediğim gibi nasıl bir performans sergilediğim konusunda da yorum yapabilecek durumda değilim. Bu, işin bilirkişilerinin takdirine kalmış bir konu.

Siz kendinizi izlediğinizde yaptığınız eleştrileriniz var mı?
“Vay be” diyorum. Şaşırıyorum kendime. Çevremdeki insanlardan şimdiye kadar olumsuz bir eleştri almamış olsam da bazen yaptığım performansta hatalar görüyorum...

Hayran kitleniz de git gide genişliyor...
Gittiğim her yerde gözlerin bana döndüğünü ve fısıldaşmaların olduğunu fark ediyorum. Çok fazla genç kız hayranım var. Çoğu Menderes diye sesleniyor. Dizi karakterine aşık olanlar oluyor... Normal karşılıyorum, hoşuma da gidiyor ama Serhan olduğumu da unutmuyorum.

Peki astroloji...
Çocukluğumdan beri merakım var astrolojiye. Koç burcuyum yükselenim de balık... Bilinmeyeni, görünmeyeni merak eden araştırmak isteyen bir yapım var. Ama astroloji Türkiye’de yeteri kadar bilinmiyor.

Modellikte yapmıştınız...
1991’de spor akademisinde okurken Deniz Tüney Ajans’ta mankenlik yaptım. Aynı zamanda yine okurken tenis hocalığı yapmaya başladım. 1997’de okul bittikten sonra tenise tamamen ağırlık verdim ve o sırada evlendim. Bir kızım oldu, 2004 yılında boşandım sonra yeniden görsel mesleğe geri döndüm.

Kızınız sizi ekranda gördüğünde tepkisi ne oluyor?
Hiç ilgilenmiyor, bir kere bu dizide oynama, çocuk dizisinde oyna demişti. Çocuk dizilerinde oynarsam sonuna kadar izler herhalde. Kızım değil ama yeğenim diziyi nefes almadan izliyor.

Dizi dışında neler yapıyorsunuz, sizi bir yerlerde görmek neredeyse imkansız?
Çok sakin bir hayatım var. Gece gezmelerini hiç sevmem. Sigara içmiyorum, alkol kullanmıyorum. Dışarıda çok fazla durmayı seven biri değilim.

Bulunduğunuz sektör çok hareketli ve renkli halbuki...
35 yaşındayım, sporcuyum, ne yapmak istediğimi biliyorum. Bulunduğum sektörün içinde bir oraya bir buraya koşturamam. Genellikle yeni işler eğlence masalarında bağlanıyormuş. Ama dizide performansımı beğenen yapımında beni görmek isteyen referans olarak yaptıklarımı değerlendirmeli. İş bağlamak için gece eğlencelerinde olamam.

Haberin Devamı