Gazete Vatan Logo

İnşaat sektörü 'hızlanıyor'!

Türk inşaat sektöründe bir ilk! Yeni yöntemle bu inşaat 4 ay erken teslim edilecek

Rixos Bomonty Residence’da kaba inşaat, dış cephe kaplaması ve ince işlerin aynı anda uygulanması yoluna gidilerek Türk inşaat sektöründe bir ilke imza atılıyor. Bu yeni yöntemle inşaat 4 ay erken teslim edilecek

Projesi İpek-Çakırkaya ve Ayaydın Grup’a, işletmesi ve kiralaması ise Rixos’a ait olan, 1+1’lerde en az 4 bin dolarlık kira getirisi beklentisiyle yerli ve yabancıları cezbeden Rixos Residences Bomonty, Türkiye’yi ‘inşaatı hızlandıran’ yeni bir yöntemle tanıştırdı. Halihazırda projelerde önce kaba inşaat, ardından dış cephe kaplaması, son olarak da ince işler yapılırken, Rixos Bomonty’de ilk kez bütün bu aşamaların aynı anda yapıldığı yeni bir teknoloji uygulanıyor. Yani inşaat ilerlerken kaba inşaatı tamamlanan kısımların bir yandan da sırayla dış cephe kaplaması ve ince işleri yapılıyor. Ağustos 2009’da başlayan inşaatın şu anda 33’üncü kata ulaştığını ve kaba inşaatın bitmesine sadece 9 kat kaldığını söyleyen proje ortağı Yalçın Ayaydın, “Ortağımız İpek-Çakırkaya İnşaat’ın tecrübesi ve mimarlarının izlediği bu yeni yöntem Türkiye’de bir ilk. Dünyanın en prestijli dış cephe panel kaplamalarından Schüco panelle yapılan işbirliği ile, dış cephe kaplaması şimdiden 20’nci kata kadar bitirildi. Bu eşzamanlı yöntemle inşaatın bitim tarihi yaklaşık 4 ay öne alındı” dedi.

Eylül 2011’de teslim edilmesi beklenen projenin satışlarında ise Kasım ayından bu yana yüzde 40 seviyesine gelindiğini belirten Ayaydın, “Haziran sonuna kadar satışlar sürer, ancak Eylül’den sonra satışların artmasını bekliyoruz. Çünkü inşaatın ortaya çıkması ve hızlı teslim ediliyor olması müşterileri cezbediyor. Yılsonuna kadar projenin en az yarısının satılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

İpek İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Eyüboğlu ise, “Projeye yüzde 50 yatırımcılar, yüzde 30 oturma amaçlı kişiler talep gösteriyor. Projenin yüzde 20’lik bir kesimi de ABD ve İngiltere gibi yurtdışına satıldı” dedi. Eyüboğlu, iç tasarımı Çağlayan Tual tarafından yapılan kulüp binası, 8 dönümlük bahçe gibi faktörlerin projeyi farklılaştırdığını da aktardı.


Gökdelende 8 dönümlük bahçeye sahip tek proje

* Bittiğinde 42 katlı bir kule haline gelecek olan Rixos Residences Bomonty’de 308 modüler süit ve 6 adet de penthouse bulunuyor.

* Fiyatların 350 bin dolar ile 3 milyon dolar arasında değiştiği proje kapsamında 84 metrekareden başlayıp 500 metrekareye kadar çıkan suit alternatifleri olacak.

* Projenin hemen yanında bulunan Dolmabahçe-Bomonti tüneli ile de suit sahipleri 2 dakika içinde Dolmabahçe üzerinden denize ulaşacak.

* Projede açık alandaki bahçelere, koşu parkurlarına ve dinlenme/spor yapma mekanlarına ağırlık verilirken Rixos Bomonty Residences, bugüne dek yapılan gökdelen inşaatlarında 8 dönüm gibi büyük bahçeye sahip tek proje.


Örnek daire Bedri Rahmi ve Eren Eyüboğlu’nun karma resim sergisine ev sahipliği yaptı

İpek-Çakırkaya-Ayaydın Grup-Maslak Yapı ve Merttaş Ortak Girişim Grubu tarafından geliştirilen Rixos Residences Bomonty’nin örnek dairesinde proje ortakları Yakup Eyüboğlu ve Yalçın Ayaydın’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve ünlü ressamlar Bedri Rahmi ve Eren Eyüboğlu’nun karma eserlerinin sergilendiği bir organizasyon yapıldı. Bedri Rahmi’nin okulundan birincilikle mezun olmasını sağlayan Hamam, Gelin, Kız kaçırma gibi değeri 1 milyon TL’ye yaklaşan eserlerin bulunduğu sergi, 1 Haziran’a kadar açık olacak.


KİMLER KATILDI?

Geceye Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, DYH Yürütme Komitesi Başkan Yardımcısı Begümhan Doğan Faralyalı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Osman Boyner, Remzi Gür, Süleyman Orakçıoğlu, Aclan Acar, Abdullah Kiğılı gibi pek çok ünlü isim katıldı.


MUTFAKLARDA İTALYAN SCIC’IN İMZASI VAR

Rixos Bomonty Residences, iç dizaynında dünyaca ünlü markalara da ev sahipliği yapıyor. Binada dünyanın en ünlü İtalyan mutfak markası SCIC, beyaz eşya markası Gaggenau kullanılırken dolapta Puntotre, asansörde ise Otis markası tercih edildi. Düzenlenen kokteylde, SCIC’ın Rixos Bomonty Residences için tasarladığı mutfaklar katılımcıların ilgi odağı oldu.



Haberin Devamı