Gazete Vatan Logo

İki Türk çizer Fransa’daki katliamı yorumladı!

İki Türk çizer Fransa’daki katliamı yorumladı!

FRANSA’DA radikal İslamcılar tarafından Charlie Hebdo’ya düzenlenen saldırıyı milyonlarca insan “Je Suis Charlie” (Ben Charlie’yim) diyerek protesto ediyor. Paris’te yaşayan karikatürist Selçuk Demirel ve 11 Eylül sonrası New Yorker Dergisi’nin kapağını çizen Gürbüz Doğan Ekşioğlu tepkilerini Vatan Pazar için çizgileriyle anlattı. Fransa’da yaşayan Nedim Gürsel ise düşüncelerini kaleme aldı.

SELÇUK DEMİREL PARİS'TEN ÇİZDİ...



Tam bir şok! Wolinski de Tignous da çok toleranslı insanlardı. Hiçbir önyargıları yoktu. Hiçbiri İslam düşmanı değildi. Her hafta yüzlerce konuyu işleip her türlü dogmayı eleştiriyorlardı. Baksanız, Hristiyanlıkla ilgili dosyaları daha fazla çıkar.

Fransa'nın dünyaca ünlü siyasi hiciv dergisi Charlie Hebdo'ya radikal İslamcılar tarafından düzenlenen saldırı sonrası bir çok karikatürist ve yazar duygularını kaleme döktü. Milyonlar "Je Sois Charlie" (Ben Charlie'yim) diyerek saldırıyı protesto etti... Paris'te yaşayan karikatürist Selçuk Demirel ve yazar Nedim Gürsel ile 11 Eylül sonrası New Yorker Dergisi’nin kapağını çizen Gündüz Doğan Ekşioğlu Vatan Pazar için saldırıyı kaleme aldı...

BEN CHARLİE’YİM!

Gürbüz Doğan Ekşioğlu



Katliam bu! Düşünsenize; sadece özgürlük, haksızık, kardeşlik, barış için mücedele veren, yaşadığımız dünyanın çarpıklıklarını gösterip insanlara 'bakın bunlar sizi kandırıyor, aldatıyor, hakınızı yiyor, sizi sömürüyor, bu çelişkiyi görün, uyanın, bunların yerine hakedenler gelsin' diyenler katledildi. Halkın iyiliği isteyen çizerlerin, aydınların akıllarına bir gün 'onun iyiliğini istediğim için beni öldürdü' diyeceği aklına gelir miydi? Mizahın direkt içinde değilim, ama yaptığım işlerde mizahtan çok yaralanırım. Ben de çalışmalarımda çelişkiyi vurgularım. Charlie Hedbo Dergisi karikatüristlerinin öldürülmesi empati duygumu en yüksek sınırda algılamamı gerektirdi. Dilerim dünyamızdaki tüm insanlar bir gün gelir insanca yaşamayı hakeder ve sadece gülmek, güldürmek için mizah yapılır.”