Gazete Vatan Logo

Hem eğlenin hem egzersiz yapın!

Hadi biraz eğlenin, çocuğunuza da fitness çılgınlığınıza bulaştırın. Öğleden sonraları evde biraz hareket etmeye ne dersiniz?

Çocuğunuza mamasını yedirin, isterseniz biraz dışarıda beraber tur atın. Ya da dışarı çıkmadan önce bir CD takıp egzersiz yapın. Öyle aman aman egzersiz kıyafetlerinizin olmasına da gerek yok. Sadece üzerinize rahat hareket edebileceğiniz, terinizi emen pamuklu giysiler giyin. Tabii çocuğunuza da giydirin. Her ne kadar spor yapamayacaksa da müzik eşliğinde hareketlerinize uyum sağlarken terleyecektir. Her gün düzenli bir şekilde yapılan egzersizler, yeni anneleri de doğum sonrası kilolarından kurtarır. Egzersiz yaparken hareketlerinizi saymanız size kolaylık sağlar. Her gün hareket sayınızı biraz daha artırarak devam ederseniz kısa sürede egzersizin faydasını görürsünüz. Peki, çocuklarınızla neler yapabilirsiniz?

Beraber Twister oyunu oynayın
Bu oyunla beraber vücudunuz sıkılaşır, hem de ne kadar esnek olduğunuzu keşfedersiniz. (Bu oyunda beyaz bir minder vardır. Üstünde de renkli renkli direler. Herkes dairelerin üzerine el ve ayaklarını koyar. Oyunun sonunda sizin eliniz bebişinizin başının üztünden yeşil daireye geçmiş olabilir! Eğlenceli ve hareketli bir oyun) Aman dikkat çocuğunuzla beraber altlı üstlü haldeyken düşüp bir yerinizi incitmeyin.

Hulo Hopları keşfedin
Çocukken birçoğumuzun yaptığı gibi… Her gün en az on dakika boyunca hulo hop çevirin. Bu bel bölgenizin incelmesini sağlar, bir çeşit kardiyo yapmış olursunuz. Ayrıca sırt kaslarınızı da çalıştırır.

Evin etrafında koşun
Miniğinizle evin etrafında koşup biraz terlemeniz hiç fena olmaz. Yakalamaca oyunuyla kendinizi zinde hissedersiniz. Böylelikle çocuğunuz içindeki enerjiyi boşaltır.

İp atlayın
Sadece 30 saniye boyunca ip atlayın. Sonra iki dakika yürüyün. Bunu üç kez tekrarlayın.

Merdiven çıkın
Eviniz merdivenliyse günde birkaç kez merdivenleri inip çıkın. Çocuğunuzu kucağınıza alarak da çıkabilirsiniz. Ama kendinizi incitmemeye dikkat edin.

Alışverişte kalori yakın
İster market alışverişi olsun isterseniz mevsimlik kıyafet alışverişiniz, bol bol dolaşın. Markette bebeğinizi market arabasına oturtup etrafı turlayın. Alışveriş merkezlerinde de yürüyen merdivenleri kullanmasanız daha iyi olur. Böylece kalori yakarsınız, kol ve bacak kaslarınız güçlenmiş olur.

Yavrunuzu sallayın
Çocuklar salıncakları görünce çıldırır. Siz de yaptığınız park ziyaretlerinde onu salıncakta sallayın. Böylece göğüs ve kol kaslarınız çalışır. Siz de en az beş dakikalığına salıncağa binin. Kendinizi sallamaya çalışırken göğüs, bacak ve baldırlarınızdaki kasları güçlendirmiş olursunuz.

Egzersiz DVD’leri izleyin
Aynı anda DVD’lerdeki hareketleri yapmaya çalışın. Çocuğunuz sizi ve ekrandaki spor eğitmenini izlerken çok eğlenir ve kendisi de yeni hareketler öğrenir.

Saklambaç oynayın
Çocuklarınızla evde ya da evininizin yakınlarında oynadığınız saklambaç çok eğlenceli olur. Ayrıca bol bol kalori yakmanızı sağlar.

Haberin Devamı