Gazete Vatan Logo

Haftanın en şiddetli ve en komik filmi

Haftanın en şiddetli ve en komik filmi

Yazar Marty, adı dışında hiçbirini tamamlayamadığı hikayesini bir türlü istediği gibi kurgulamamaktadır. Yazarın tek bildiği romanının adının “Yedi Psikopat” olduğudur. Marty’nin en yakın arkadaşı Billy, geçimini zengin insanların köpeklerini kaçırıp ardından verdikleri ödül parasını alarak sağlayan ilginç bir karakterdir. Billy’nin bu dolandırıcılık işinde partneri eşi kanser tedavisi gören eski bir suçlu olan Hans’dır.
Bir gün Billy ve Hans tam anlamıyla psikopat bir katil olan Charlie’nin hayatta en sevdiği varlık olan köpeğini çalınca hepsi için korkunç bir kovalama başlar. Bu korkutucu serüven ve kovalamaca aslında Marty’nin kitabı için uzun zamandır aradığı ilham haline gelir. Fakat Marty kitabı için aradığı ilhamı bulmuş olsa da ortada ciddi bir gerçek vardır: Hayatta kalabilmek! Katil Charlie’den kaçan bu üçlü ortaya çok heyecanlı ve ince esprilerle dolu bir hikaye çıkarıyor ve seyirciyi sürekli merak içinde bırakıyor. Bu haftanın en şiddetli ama en eğlenceli filmlerinden biri olan yapıt, hikayesi ve farklı anlatım tarzı ile sinemaseverlere tavsiye edilir. İçinde şiddet olsada kendisini çok ciddiye almayan ve aslında Hollywood’un kendisiyle dalga geçtiğinin örneği. Vizyondakilerden oldukça
farklı bir yapım.

Yedi Psikopat

(Seven Psychopaths)
Y: Martin McDonagh
O: Colin Farrell,
Sam Rockwell, Woody Harrelson, Christopher Walken, Olga Kurylenko,
Tom Waits,
Abbie Cornish
Yapım: 2012 İngiltere

KOMEDİ

imdb: 7.3





Korkunç devlerin kaçırdığı prensesin peşinden...

Ünlü İngiliz masalı “Dev Avcısı Jack” bu hafta yüksek bütçeli, bol efektli bir Hollywood filmi olarak seyirci ile buluşuyor. Film, Olağan Şüpheliler, X-Men gibi yapıtlara imza atan Bryan Singer tarafından yönetiliyor.
Uzun zamandır seyircinin beklediği bu klasikleşmiş hikaye, Jack isimli kahramanın heyecan dolu maceralarını oldukça keyifli bir anlatım ile beyazperdeye taşıyor. Filmde, hikaye güzel prenses Isabella’nın korkunç devler tarafından kaçırılması ile başlıyor. Görselliği ile her daim seyirciyi büyüleyen yönetmen Singer ve güçlü oyuncu kadrosu ile “Dev Avcısı Jack” bu haftanın popüler filmlerinden olacak gibi.

Dev Avcısı Jack

(Jack The Giant Slayer)
Y: Bryan Singer O: Nicholas Hoult, Ewan McGregor, Stanley Tucci, Bill Nighy Yapım: 2013 ABD

FANTASTİK
imdb: 6.6

Mahmut ile Meryem



Y: Mehmet Ada Öztekin O: Aras Bulut İynemli, Eva Dedova, Fahreddin Manafov, Melahat Abbasova
Yapım: 2013 Türkiye

ROMANTİK

Mahmut ve Meryem, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Elçin Efendiyev’in romanından uyarlama yapılan bir yapım. “Mahmut ve Meryem”in aşk hikayesi 1500 yıllarda Çaldıran Savaşı’nın etkisi ve acıları eşliğinde anlatılıyor. Film Müslüman Mahmut ve Hıristiyan keşişin kızı Meryem’in aşklarından vazgeçmeyişlerini anlatıyor.

Yolda



(On The Road) Y: Walter Salles
O: Sam Riley, Kristen Stewart, Garrett Hedlund, Amy Adams Yapım: 2012 ABD

DRAM
imdb: 6.1

Amerikan edebiyatının en önemli romanlarından olan Jack Kerouac’ın “Yolda” adlı otobiyografik romanı sinemada. Film dönemin özgür ruhlu gençliğini beyazperdeye aktarırken “yolculuk” teması da başrolde.

Hayat Avcısı



(The Imposter) Y: Bart Layton O: Adam O’Brian, Frederic Bourdin, Carey Gibson, Anna Ruben Yapım: 2011 İngiltere

Yönetmeni Bart Layton’ın yaşanmış bir olayın perde arkasına ışık tutan “Hayat Avcısı” filmi kayıp olan bir çocuğun 10 yıl sonra yeniden ortaya çıkmasını anlatıyor.

Andrea Bocelli: Portofino’da Aşk



Y: David Horn O: Andrea Bocelli, Sandy, Chris Botti Yapım: 2013 İtalya

KONSER

Dünyanın en sevilen tenorlarından Andrea Bocelli, sevilen parçaları ile sinemalarda
müzikseverleri mest edecek. Muhteşem konser beyazperde de çok daha görkemli.

Sabit Kanca



Y: Alper Mestçi
O: İsmail Baki Tuncer, Volkan Kantoğlu, Rabia Yıldırım, Orhan Aydın, Levent Aykul Yapım: 2013 Türkiye

KOMEDİ

Bir özel televizyon kanalı için yarattığı bilgi programı yarışmacısı “Sabit Kanca” karakteri ile kısa süre içerisinde tanınan İsmail Baki’nin başrolde olduğu filmin senaristliğini ve yönetmenliğini ise Alper Mestçi üstleniyor. Filmin konuk oyuncuları arasında Halil Sezai, Hayri Hiçler ve Feyyaz Yiğit Çakmak gibi isimler yer alıyor.

Haberin Devamı