Gazete Vatan Logo

Hafta sonu eğlencesine hazırlık Happy Hour

Hafta sonu eğlencesine hazırlık Happy Hour

İşten çıkmış beyaz yakalılar, kalem etek üzerinde olan gömleği bir iki aksesuarla akşama uyarlamış kadınlar ve bir ağızdan konuşmanın vermiş olduğu mutluluk! Şehir kültürünün en güzel yansımasıdır bu akşamüstü birleşmesi! Şehir insanları çalışmıştır, üretmiştir
ve akşam olup güneş batarken kendine güzel bir vakit ayırıp yapılacak en havalı harekete katılır; "Happy Hours"


ikipedia'ya göre happy hour restoran, bar, bowling salonu hatta fuarlarda belli saatler arası alkollü içeceklerde indirim önerilen bir pazarlama terimi! Genellikle, akşamüstü saatlerinde Pazartesi'den Cuma'ya 4 ve 8 arası yapılır.

Bazı Avrupa ülkelerinde Hollanda gibi fiyatlar belirlidir ve indirimli içki satmak yasaktır. İtalya’da ise içki fiyatları aynı kalır ama atıştırmalıklar ücretsiz verilir. Hindistan'da tüm mönü indirimli olabilir hatta bazı yerler de bir içki alana biri bedava seklindedir. Amerika'ya bakarsak da hem atıştırmalıklar hem de içki fiyatlarında indirimin yanı sıra bira ve gazlı içecekler refill (İstediğin kadar içebilecegin içecek) şeklinde devam etmektedir.

Mutlu saatler geçiriyoruz

Gelelim bize, son yıllarda hip mekanlarda da happy hour ya da Türkçe meali ile mutlu saatler oldukça çoğaldı. Neredeyse her semtte bir restorantta rastlamak mümkün. Özellikle mahalle barı gibi hem eski hem de bol müdavimi olanlar daha da bir şanslı gibi. Hafta içi her gün 4 ile 7 arası insanlar mutlu saatlerde bir araya geliyor. Kimi iş çıkışından hemen sonra, kimi çekim sonrası, kimi de sıkıcı bir toplantı sonrası... İşte biz de Happily Ever After'da mutlu saatler bahanesiyle toplandık; pembe Belliniler bize eşlik ederken bakalım kimler neden burada! Happy hour'da ne yenir, ne içilir, ne dinlenir... Tam da yaza merhaba derken "happy hour" için bir açılım yaptık buyrun!


Mert Vidinli



"Bellini içip güzel müzik dinlemek hafta sonuna ısınma gibi..."

Başak Dizer Fransez ve Deniz Marşan



"Mutlu saatlerde arkadaşlarımızı görüp ayaküstü sohbet etmiş oluyoruz. Havalar da ısınınca harika oluyor! Evimiz gibi buradayız."

Evren Sel



"İş yemeği öncesi rahatlamak için Happy Hour'lar çok uygun. Akşamüstü kendini yeniden şarj etmiş oluyorsun."

Ne yenir?



Atıştırmalıklar en rahatıdır. Çünkü herkes ayakta takılır ve çatal bıçak pek kullanışlı olmaz. Dolayısıyla lokmalık atıştırmalıklar, kanepe sandviçler ya da mini hamburgerler en güzeli olarak kabul edilir.

Zeynep Mansur



"Kız arkadaşlarımla tatlı tatlı sohbet edip akşam saatlerini hafif muzikle geçirmek çok keyifli."

Cem Lokmanhekim



"Dostlarla birkaç saat olmak en güzeli bu yüzden buradayım."

Begüm Salihoğlu



"Hafta sonuna sıkı bir başlangıç yapmış oluyorsunuz tüm haftanın yorgunluğu da unutuluyor."

Ezra-Tuba Çetin



"Happy hour bahane dostluk şahane!"

Sinem Kir




"Toplantımı Bebek'e aldım. Toplantı sonrası da soluğu burada... Hafta arası akşamları bir saat kafamız dağılmış oluyor."

Ne içilir?

Barmen Özer Çeliloğlu



"En çok Bellini içilir. Çünkü erken saatlerde tercih edilen bir seçenek. Ardından kokteyller geliyor."

Ne dinlenir?

DJ Mehmet Kaynarca

"Bu saatlerde klasikleşmiş müziklerin cover hali çok rağbet görüyor. Happy hour'un olmazsa olmazı müziktir.

Sahibinin karakterini alan Furby



Bu aralar bizim evdeki oyuncak trendi Furby! Amerika'da çok rastladığım bu dünyanın en akıllı oyuncağı olan Furby'ler artık Türkiye'ye de gelmiş. Bizim Cenk son günlerde mor bir Furby ile yaşıyor. Sanki hiç kardeşi yokmuş gibi, bütün oyunlarında yanında ve Furby Cenk'e benzedi. Benim en çok dikkatimi çeken oyuncağı, her kim oynarsa ve nasıl oynarsa onun karakterini alıyor. Gözlerindeki LED'ler sayesinde huzursuz ya da çok mutlu olduğunu görebiliyorsunuz. Tavsiye ederim.

Koton'un çocuk koleksiyonlarına dikkat!



Koton Kids tam da 23 Nisan üstü harika bir koleksiyonla karşımıza çıktı. 5 ayrı temaya uygun koleksiyon hazırlanmış. Suna en çok bale sınıfını beğendi. Oğlanlar ise sörf temasını. Koton Kids gerçekten çocuk koleksiyonlarını çok ciddiye alıyor. Her sezon oldukça iddialı, fiyat aralığı ise şahane! Uptown kids ise 60'ların havasını yansıtıyor. Her bir tema düşünülmüş. Koton'u çok beğeniyorum!

Haberin Devamı