Gazete Vatan Logo

Genç, yakışıklı ve bekar prensler

İşte dünyanın en gözde beş bekar prensi

İngiliz Kraliyet Ailesi’nde gerçekleşen düğün sonrası, genç kızların rüyalarını süsleyen prenslerden biri daha eksildi. Peki, geriye kimler kaldı? Bekar prenslerin ortak özellikleri diplomasinin yanı sıra atletizm ve sanatla yakından ilgilenmeleri... Adeta gözde olmanın servet, güç ve yakışıklıkla sınırlı olmadığını kanıtlıyorlar. İşte dünyanın en gözde beş bekar prensi.

Galler Prensi Harry

Prens William’ın 26 yaşındaki kardeşi. Annesi Diana öldüğünde henüz 12 yaşındaydı. Tahta çıkışta kardeşinden sonra ikinci sırada. İngiliz Kraliyeti’nin haşarı çocuğu da denilebilir. Eğlenceye, kızlara ve partilere düşkünlüğü ile tanınıyor. Marijuana ile yakalandı, hilekarlıkla suçlandı, bir partide Nazi kostümü bile giydi. Ama bunların dışında Afrika’daki AIDS’li yetimlerle ilgili bir belgesele imza attı. İngiliz Ordusu’nda yüzbaşılığa kadar yükseldi. Afganistan’da cephenin ön saflarında katıldı ve Apache helikopterlerini kullanıyor. Medyanın fazla ilgisini çekince ise bu görevden alındı.

Monaco Prensi Andrea

1984 doğumlu doğumlu. Monaco-Hanover Prensesi Caroline’in oğlu olan Andrea’nın anneannesi ise Grace Kelly. Bu yüzden güzelliği karşısında çok da şaşırmamak lazım. Onu Twilight (Alacakaranlık) serisindeki Jasper’a (Jackson Rathbone) benzeten çok kişi var. Babası İtalyan petrol imparatoru Stefano Casiraghi... Tahtta annesinden sonra üçüncü sırada. Uluslararası İlişkiler okumasına rağmen sanata çok düşkün. Son olarak Katar’ın Fransa büyükelçiliğinde staj yaptı. Dünyanın en güzel 50 kişisi arasıda yer alan Prens, Forbes’un 2008’deki “20 Hottest Young Royals” sıralamasındaydı. 5 dil biliyor. Swatch marka saat koleksiyonu var. Futbol hastası ve uzun mesafe koşucusu. Prens’i ülkesinin sokaklarında kaykay kayarken rastlayabilirsiniz.

Lüksemburg Prensi Guillaume

30 yaşındaki Prens, taht çıkışta ilk sırada. Geleceğin başarılı krallarından biri olarak gösteriliyor. İngiltere’de Durham Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Tarih okudu. IMF’de staj yaptı. Ülkesinde Ekonomik Kalkınma Dairesi’nin Onursal üyesi. Yelken, kayak ve tenise olan tutkusuyla biliniyor. Fransızca, Almanca, İngilizce ve İspanyolca biliyor. Fotoğrafta arkasında dedesi Jonathan Becker görülüyor.

Yunanistan ve Danimarka Prensi Philippos

İki ülkesi olan bir prens. 24 yaşında. Babası Yunanistan’ın son Kralı Konstantin, annesi ise Danimarka Prensesi Anne- Mare. Georgetown Üniversitesi’nde Dış Politika eğitimi gören prens, bilgisayara çok meraklı. Prens’in Yunanistan’da gerçek bir kral olma şansı hiç yok. Çünkü ülkesi monarşiyi 1973 yılında terk etti.

İsveç Prensi Carl Philip

Hollywood yıldızı Orlando Bloom’u andırmasıyla meşhur. 31 yaşındaki prens aslında taht için ilk sıradaydı. Ancak doğumundan kısa bir süre sonra, ülkesindeki kanunlar değişti. Şimdi ise kız kardeşi birinci o ikinci sırada. Ama gelin adayları “Geleceğin Kraliçesi olamayacağım” diye Philip’ten vazgeçmesin, İsveç’te prenses olmak da büyük onurdur. Prens, arabalara olan tutkusuyla ünlü. Aynı zamanda fotoğrafçılığa da düşkün. 2006 yılında Forsberg School’da Grafik Tasarımı’ndan mezun oldu. O günden beri seyahat ediyor ve resmi işlerle ilgileniyor. Sanat çevresinin beğeni ile karşıladığı birçok sergi açtı. Kardeşi Prenses Madeleine’nin aksine modayla arası hiç iyi değil. Giyinmeyi pek bilmemekle eleştiriliyor.

Haberin Devamı