Gazete Vatan Logo

Eskiden 3 bin dolarlık elbise alırdım şimdi pazardan giyiniyorum

Televizyon ve gazete röportajlarına hiç makyaj yapmadan gittiğini duymuştum. Gerçekten en doğal haliyle geldi. Saçları fönsüz, yüzü pudrasız...

Fotoğraf çekimlerinde parlatıcı ruj teklifimi bile geri çevirdi. Kendine güveni o kadar fazla ki nasıl göründüğünün hiç önemi yok.


Hayatınızda yepyeni bir sayfa açtınız.
Ben 12 Nisan 1970 doğumluyum. Kızımı 90’da dünyaya getirdim. Müzik dünyasında 18 seneyi bitirdim. Benim hayatta öğrendiğim en önemli şey, her şey insanların kapısını bir gün çalıyor. Doğum, ölüm, hastalık, şöhret... Ama hayatta iki önemli kavram var. Nitelikler ve nicelikler. Niceliği mi niteliğimi istiyorsun, bunun kararını sen veriyorsun. Para, şöhret mi yoksa gerçek mutluluk, huzur mu?

Siz hangisini tercih ettiniz?
Ben üç yıl önce gerçek mutluluk ve huzuru tercih seçtim. Hakan’ın hayatıma girmesiyle, kızımın 18. yaş gününü bütün ailemle birlikte kutlamamla tamamen netlik kazandı. Hakan’ın sürekli bana “sen şarkıcısın şarkı söylemelisin, oyuncusun dizide rol almalısın” sözleri beni kendime getirdi. Doğru, birilerini eleştirmenin, birilerini yargılamanın bana düşmediğini bana yakışmadığını anladım. Burada çok büyük hata yaptım.

Kimleri yargıladığınıza, eleştirdiğinize pişmansınız?
Burada onlardan bahsetmek istemiyorum. Ama bana desen ki “şu günkü aklında 20 yaşında olsaydın ne yapardın?” diye sorsan cevabım “mesleğimi asla bırakmazdım, pişmanım” olurdu. Çünkü ben kendime ve mesleğime ihanet ettim. Her şeyi bırakıp gittim. Herkes benim için akıllı diyor ama Türkiye’nin en aptal kadını benim. Akıllı olsaydım mesleğimi bırakmazdım ve şu an Türkiye’de bir numara olurdum. Özel hayatımdaki düzensizlikler yüzünden bu hale geldim.

Aşk kadını olduğunuz için mi işlerinizi ikinci plana attınız?
Aşk mı? 35 yaşına kadar yaşadığını saymayacaksın. 35’ine kadar hata yapıyorsun, aşık olduğunu sanıyorsun. Sonra 35’i geçince öyle olmadığını anlıyorsun.

35 yaşından önce yaşadıklarınız aşk değilmiymiş?
Geçmişe saygısızlık etmemek adına bunu söylememeliyim. Bunu söylersem geçmişime saygısızlık ederim.


3 kere evlendim ne var bunda?
5 kere evlenen tiyatrocular var!


Evliliklerinizin sayısı da sürekli gündemde...
Ben Türkiye’de yaşadığımı düşünüp evlendim. Ailemin önüne, sizlerin önüne çıkaracağım erkeğin bir sıfatı olsun istedim. Ama inanılmaz bir eleştiriyle karşılaştım. Hayatımda 3 kere evlendim. Bu ne abartı. Tiyatrocuların listesini koyayım size, hepsi 5 kere evlenmiş. Ama herkes Yeşim Salkım’a takmış.

38 yaşındasınız hayatınıza kaç erkek girdi?
6. Biri çocuğumun babası. Üçüyle evlendim, biriyle evlilikten döndüm. Şimdi Hakan’layım. Aile arasında yüzük taktık. Düşünsenize ilişkinizin 3. ayındasınız. Bir aile yemeği oluyor. Yanındaki insanı nasıl götüreceksin? “Sevgili” diye mi? Yok öyle bir şey, biz Boşnağız. Bizim ailede boşanmak yok. Bir tek ben boşandım.

Boşanınca tepkileri ne oldu?
Halamlar benimle konuşmadı. Boşandım diye aileden çok tepki gördüm.

4. evliliğe hazırlanıyorsunuz...
Hayır evlenmeyi hiç düşünmüyorum. Hakikaten o kadar güzel ve dengeli giden bir şey var ki, bu ülkenin kuralları ve şartları el verse nikahsız çocuk doğururum. Ama el vermiyor.

İmza atılınca ne değişiyor?
Üç kere boşan ne demek istediğimi anlarsın (gülüyor). Sevgi kalıyor, ama aşk ölüyor.

Üç kere evlendiniz. Erkeği evliliğe ikna etmenin formülü nedir?
Gerçekten bunun bir formülü yok. Benimle yaşayan insan, benimle beraber aile hayatı görüyor. Çünkü evde bir ev kadını var. Sokakta da işini yapan bir kadın. Evde grand tuvalet giyinip, makyajla yemek yapmıyorum ki. Eşofmanımı giyip öyle giriyorum mutfağa. Çocuk büyüttüğümü, anneme babama hürmetimi, içip kendimi dağıtmadığımı görüyor. Belki de sebebi bu.

Birlikte olduğunuz her erkeği nikah masasına oturtmayı başarıyorsunuz...
Ben oturtmuyorum, onlar kolumdan tutup beni nikah masasına oturtuyor. Ben bir erkeği zorla niye nikah masasına oturtayım?

Nikah masasına oturduğunuz isimler Türkiye’nin önde gelen iş adamlarıydı...
Abartmayalım!..

Zenginlikleri abartıydı ama...
Bu iyi bir şey mi oluyor. Önemli olan insan olmaları. Söylediğim gibi önce nitelikler...


Bir gecede 30 bin YTL kazanıyorum

Hakan Uzan ile aşk evliliği mi yaptınız?

Onunla ilgili hiç konuşmuyorum. Şu anda önümde yepyeni bir sayfa açtım.

Para için evlendiğinizi yazanlar bile oldu...
İsteyen istediğini düşünebilir, hiç sorun değil ama şunu söyleyebilirim; Yeşim Salkım her zaman yüreğinin götürdüğü yere gitti. Ben her zaman kendi parasını kazanan bir kadındım. Bizim bir gecemiz 25-30 bin YTL.

O kadar kazanıyor musunuz?
Tabii ki. Herkes kazanıyor. İnsanlar şunu unutuyor, ben erken yaşta anne oldum. Çocuk kadını ağırlaştırır, olgunlaştırır. Bir şeyleri yapmasını engeller. Hırslarını daha törpüler. Erken yaşta anne olduğunuzda, önce anne olunca evladını düşünüyorsun. Çocuğuma okulda arkadaşları nasıl bakar, ne der diye düşünüyorsunuz. Bu yüzden çok az hata yaptım.

Evlilikleri de kızınıza laf gelmesin diye mi yaptınız?
Tabii ki. Türkiye’de yaşamıyor olsaydım ve çocuğum olmasaydı hiç evlenmezdim.

Hâlâ 5 senelik ayakkabılarımı giyiyorum

Yeni yaşantınızda başka neler değişti?

Eskiden Gucci, Yves Saint Laurent giyiyordum. 3-5 bin dolar verdiğim elbiseleri 1 kere giyiyor, sonra askıya asıyordum. Artık marka giymiyorum. Çünkü bu ülkede evine ekmek götüremeyen insanlar var. Üzerimde gördüğünüz bütün elbiseleri orta kesimin alışveriş yaptığı yerden alıyorum. Bir şeye en fazla 300 YTL veriyorum. Hâlâ 5 senelik ayakkabılarımı giyiyorum.

O pahalı elbiseler duruyor mu?
Satıyorum hepsini. Yves Saint Laurent’den aldığım 3 bin dolarlık bir elbiseyi 200 YTL’ye sattım. Eskiden gözlük takıntım vardı. Onları bile sevdiğim insanlara dağıttım. Pazardan 5-10 YTL’ye tişörtler alıyorum.

Sevgilin pahalı hediyeler alıyor mu?
En son bir küpe beğendim, zorla onu aldırdım. Swarovski’den 270 YTL’ye aldı. (gülüyor)

Sizin milyon dolarlarınız olduğu söyleniyor...
Bir tane evim, bir tane yazlığım var. Onun harici iki arabam var. Onları da banka kredisiyle aldım.


Gülben’le yaşadıklarımız geçmişte kaldı

Pop müzik değil de neden Balkan ezgileri?

Ben Boşnak olmama rağmen böyle bir albüm hazırlamak aklıma gelmedi. Bu Hakan’ın (sevgilisi) aklına geldi. Gel sana bir şarkı dinleteceğim dedi. Her gece o şarkıları dinledik. Sonra Seda Akay’ı alıp eve kapattık. Hadi bunlara söz yaz dedik. “Sen nasılsan öyleyim” böyle çıktı. Şu anda dünya Balkan müziği fırtınası var. Madonna bile Balkan müziğiyle dans ediyor. Ama Türkiye’de kimsenin bundan haberi yok. Hâlâ onlar pop müzik diye beach’lere şarkılar yapsınlar.

Aralarından beğendiğiniz yok mu?
Demet Akalın’ın albümünü beğendim. Ayşe Hatun Önal da süper. Serdar Ortaç da her zamanki gibi. Ama seneye bu şarkıların hiçbiri yok.

Gülben Ergen’i beğeniyor musunuz?
Çok beğeniyorum. Çok akıllı, başka söylenecek bir şey yok. Türkiye’nin en zeki, en akıllı kadını bence. Mesleğini asla ikinci plana atmadı. Mesleğine hizmet etti. Bu yüzden çok zeki.

Bir ara polemik yaşamıştınız. (Yıllar önce Yeşim Salkım Hakan Uzan ile evliliğini Gülben Ergen’in bitirdiğini açıklamıştı.)
Geçmişte kaldı. Evlendi, çocuk sahibi oldu. Allah mesut etsin.

Haberin Devamı