Gazete Vatan Logo

Dracula filminde Fatih Sultan Mehmed karalanıyor mu?

3 Ekim Cuma günü vizyona girecek olan Dracula Untold filminde Fatih Sultan Mehmed zalim bir figür olarak işleniyor.

Şu ana kadar anlatılan tüm Dracula hikayelerini harmanlayan bir film olan Dracula Untold (Dracula: Başlangıç) filminde Dracula'nın Fatih Sultan Mehmet'le savaşı anlatılıyor.Fantastik öğeler taşıyan filmde Dracula’nın, doğaüstü güçlerin de yardımıyla Türk ordusuna karşı topraklarını savunmasının hikayesi anlatılıyor. “Bazen dünyanın yeni bir kahramana değil, bir canavara ihtiyacı olur” cümlesiyle başlayan filmde, Dracula’nın ailesini ve topraklarını korumak için vampir olduğu anlatılıyor. Kazıklı Voyvoda olarak bilinen Eflak valisi 3. Vlad’a dayanan hikaye, Bram Stoker’ın yazdığı Dracula hikayesinden yola çıkıyor. Filmtüm Dracula hikayelerini tarihi ve fantastik bir bakış açısıyla harmanlıyor.

Tarihte 3. Vlad 1456 yılında Osmanlılara esir düşmüş, sonraki yıllarda ise ülkesi Eflak beyliğinin valisi olarak atanmıştı. Önceleri Osmanlı İmparatorluğu’na vergisini düzenli ödeyen vali, sonraki yıllarda Osmanlı'ya başkaldırmıştı. Bunun ardından Avrupa ittifakına katılan Voyvoda, tutsak ettiği askerlere feci işkenceler yapmasıyla tarihe geçti. Bu işkencelerden en tanınmışı, düşmanlarını kazıklara oturtması ve kanlarını içmesiydi. Bunun üzerinde “Dracula” lakabıyla anılmaya başlanan 3. Vlad’ın bu yaptıklarından sonra Osmanlı İmparatoru, tarafından başı kesilerek idam edildiği söylenir. Ancak efsaneler Dracula’nın ölmediğini, kara büyü konusunda uzmanlaştığını ve vampire dönüştüğünü söyler. Bugün Romanya sınırları içindeki Transilvanya’da halen bu hikayeler aktarılmaktadır.

Haberin Devamı

Filmde Dracula rolünde Hobbit filminden tanıdığımız Luke Evans, Fatih Sultan Mehmed rolünde ise Kaptan Amerika’dan tanıdığımız Dominic Cooper bulunuyor. Filmin orijinal soundtrack’i Everybody Wants To Rule The World ise, son dönemde tüm müzik ödüllerinde ödülleri silip süpüren Lorde’ye ait.

İZLEYENLER YUHALADI
Filmi izlemek için sinema salonlarına gidenler, Türkleri aşağılayan sahnelere ve İstanbul'un Fatihi, Fatih Sultan Mehmet'in Dracula tarafından öldürülmesine daha fazla dayanamadı ve filmi yuhaladı. O görüntüler ATV ekranlarında yer alan Zahide ile Yetiş Hayata programında yayınlandı.
3 Ekim'de vizyona giren "Dracula: Başlangıç" filmi, gerçek bir efsane olan Vlad the Impaler'ın hikayesine odaklanarak Dracula'nın ve vampir mitolojisinin köklerine iniyor.
DRACULA FATİH SULTAN MEHMET'E KARŞI
Filmde, Dracula'nın Fatih Sultan Mehmet'e karşı savaşması dikkat çekiyor. Dracula'yla Osmanlıların karşı karşıya geldiği filmde Fatih Sultan Mehmet'i Dominic Cooper canlandırıyor.
TÜRKLERİ VAHŞİ VE ACIMASIZ GÖSTERDİLER
"Bazen dünyanın başka bir kahramana ihtiyacı yoktur, bazen ihtiyacı olan şey bir canavardır" cümlesi ile başlayan filmde, Kont Dracula; vahşi, acımasız, kadın ve çocuk katili bir millet olarak gösterilen Türklere karşı savaşıyor

Haberin Devamı